x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cu muzica în suflet a trăit toată viaţa

Cu muzica în suflet a trăit toată viaţa

de Carmen Anghel    |    06 Iun 2008   •   00:00
Cu muzica în suflet a trăit toată viaţa

UN VIS ● Calea lui Costel Busuioc spre fericire
Costel Busuioc. O Ediţie de Colecţie care apare luni, 9 iunie, dedicată unui român care a îndrăznit să-şi ducă visul pînă la capăt. Colecţia este însoţită de un CD cu piesele interpretate de Costel în concursul "Hijos de Babel" şi două piese de pe primul său album.



UN VIS ● Calea lui Costel Busuioc spre fericire
Costel Busuioc. O Ediţie de Colecţie care apare luni, 9 iunie, dedicată unui român care a îndrăznit să-şi ducă visul pînă la capăt. Colecţia este însoţită de un CD cu piesele interpretate de Costel în concursul "Hijos de Babel" şi două piese de pe primul său album.

Băiatul care a bătut la toate uşile să-l asculte şi pe el cineva. Să audă ce bine poate cînta. Cîştigătorul concursului "Hijos de Babel". Românul care i-a uimit pe spanioli. Tînărul care, pentru cîteva zile, a devenit cel mai cunoscut din ţara sa.
Doamnelor şi domnilor, Costel Busuioc! Acum fericitul artist care îşi lansează primul album din carieră.

VIS ÎMPLINIT. La 9 iunie, fericitul artist care şi-a văzut visul cu ochii: să cînte arii celebre pe una dintre cele mai mari scene din ţara sa! La Ateneul Român.

A aşteptat mult pînă să poată scoate la lumină ce avea mai frumos: "Am trăit cu muzica în suflet. Mă simţeam fascinat doar de muzica simfonică, muzica pe care tatăl meu o asculta la radio". Pentru Costel a cînta este egal cu a respira. "Cînt tot timpul. Cred că uneori şi prin somn mai interpretez cîte ceva."

Costel Busuioc doreşte să devină şi să fie considerat o individualitate clară: "Mă flatează comparaţiile cu artiştii mari ai scenei muzicii clasice. Aceste comparaţii mă responsabilizează. Îmi doresc însă ca lumea să-l recunoască pe Costel Busuioc".

Îşi mai doreşte să ajungă pe toate marile scene ale lumii. "M-ar onora să cînt la Scala din Milano, la Opera din Viena... sînt atîtea locuri magice pentru un cîntăreţ de operă."

Costel Busuioc a învins prejudecăţile şi şi-a împlinit visul cel mare. Sfatul său: "Tuturor le transmit să lupte pînă la capăt pentru visurile lor. Dacă luptăm din toate puterile pentru ele, visurile se pot îndeplini!".

CELEBRITATEA. Costel merge acum pe un drum al fericirii. Familia îl aşteaptă. Ştie că nu i-a fost uşor. Costel le-a promis alor săi că va veni în vară, personal, să-i ajute să-şi ridice o casă nouă. Celebritatea a adus la urechile lui Costel sau în cutia lui poştală strigăte de ajutor. "Costel a primit sute de scrisori de la oamenii necăjiţi, chiar şi una de la un copil de 10 ani, dar băiatul a spus că îi ajută doar pe cei bolnavi, neputincioşi, dacă poate. Erau înduioşătoare scrisorile. Un bărbat din Iaşi, care şi el cîntă şi are voce, i-a cerut lui Costel, printr-o scrisoare, să-i dea 10.000 de euro ca să meargă mai departe cu şcoala muzicală", spune mama sa. După concurs, depeşele de tot felul nu s-au lăsat aşteptate. În ele, oamenii îi cer sprijinul material, copii, bătrîni, tineri dornici de afirmare, bolnavi, de tot felul. La Ghilad vin toate. Soţia sa le citeşte pe toate.

DESTIN. Costel are un suflet bun. Se vede în privirea lui limpede şi caldă. Se vede în bucuria fără margini pe care o exprimă fizionomia sa atunci cînd interpretează arii din opere, canţonete. Costel Busuioc a îndrăznit să îşi crească visul, să caute să-l transpună în realitate. Şi a reuşit.
La 10 iunie, la Bucureşti, Costel îşi lansează primul album din carieră.
Dacă luptăm din toate puterile pentru ele, visurile se pot îndeplini!

CREDINŢĂ
"Îl rog pe Dumnezeu să rămînă cu mine mereu, să nu mă lase singur niciodată şi să-mi dea putere de muncă, asta este cel mai important. Un vis poate deveni realitate în orice moment, trebuie doar să lupţi şi să crezi în Dumnezeu. Eu am încredere în El"
Costel Busuioc

EXPERIENŢĂ
"Pentru mine este o experienţă unică. Mă gîndesc la asta şi cred că visez. Ştiu că muzica nu se învaţă în două luni, şi totuşi mi-am perfecţionat mult tehnica. Sînt mai sigur şi am avansat mult. Niciodată nu am avut parte de atîta amabilitate şi respect, şi asta înseamnă mult pentru mine"

CÎŞTIGURI
"Depinde despre ce fel cîştiguri vorbim. Cele financiare încă nu au apărut. Dar am progresat spiritual, am progresat foarte mult în ceea ce priveşte pregătirea mea muzicală. Iar eu consider că aceste două cîştiguri sînt mai importante ca banii"
Costel Busuioc

PASIUNE
"Ce mă impresionează la el sînt timbrul vocal şi puterea lui de muncă(...). Cîntă cu o energie impresionantă. Deci concluzia este că: am norocul să văd cum visul cuiva poate deveni realitate!"
José Ramon Floréz - producător muzical


Album

Jurnalul Naţional scoate un CD o dată cu Ediţa de Colecţie dedicată lui Costel Busuioc. Acest album conţine piesele pe care acesta le-a interpretat în timpul concursului, piese care au fiecare povestea şi rolul ei în istoria muzicii: "Nessun dorma", "Carusso", "Granada", "Con te partiro", "O sole mio", "Ave Maria", "E Lucevan le Stelle" şi "Cha Gelida Manina". "Nessun Dorma", de exemplu, este poate cea mai cunoscută şi mai grea arie interpretată de Costel în celebrul concurs. Această arie face parte din opera "Turandot" de Giacomo Puccini, o capodoperă a compozitorului italian.





×
Subiecte în articol: special costel busuioc