x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cu şalupa pneumatică ivită din spuma mării

Cu şalupa pneumatică ivită din spuma mării

de Daniela Cârlea Şontică    |    28 Apr 2009   •   00:00

Într-o postură delicată s-a aflat ÎPS Teodosie, care solicitase de la ÎPS Pimen lumina atunci când ierarhul de Suceava anunţase demersul său.



Cum între timp Patriarhia a anunţat acelaşi demers, episcopul Tomisului nu a refuzat nici lumina adusă "oficial". Episcopia Tomisului s-a simţit datoare să se explice într-un comunicat. Purtătorul de cuvânt al episcopiei, pr. Eugen Tănăsescu, ne-a spus:

"Ierarhul nostru trebuia să se urce în barcă în jurul orei 23:30. Lumina adusă de la reprezentanţii episcopiei Sucevei a ajuns pe Aeroportul Kogălniceanu în jurul orei 22:00. Lumina pe care a adus-o delegaţia Patriarhiei a plecat spre Constanţa de la Otopeni şi a ajuns mai târziu.

Nu a fost o competiţie, dar aşa a fost programul. ÎPS Teodosie a luat lumina adusă de cei de la Suceava, a urcat în barcă şi a împărţit-o credincioşilor. Şi lumina venită de la Patriarhie a fost binevenită, iar ÎPS Teodosie s-a bucurat foarte mult deoarece în felul acesta parohiile din întreg judeţul Constanţa au primit lumina de la Ierusalim adusă cu binecuvântarea PF Daniel.

Trebuie precizat că ÎPS Teodosie discutase cu cei de la Suceava încă de acum o lună şi era nepoliticos să refuze lumina de la ei, aşa că a ales să primească lumină din amble părţi. A fost cumva într-o situaţie mai delicată din cauza aceasta, dar în nici un caz nu a fost motiv de supărare sau tulburare". Prin urmare, lumina oficială şi neoficială, dar toată adusă de la Ierusalim, a luminat în toate parohiile şi mănăstirile de la malul mării în noaptea învierii.

×
Subiecte în articol: special lumina