x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cu semeseu’ înainte!

Cu semeseu’ înainte!

de Carmen Dragomir    |    01 Apr 2008   •   00:00
Cu semeseu’ înainte!
Sursa foto: stockexpertcom /

DEGETELE PE TASTE! • Mărturisiţi-vă dependenţa faţă de butoanele telefonului mobil!

SMS de Sărbători, de “La mulţi ani!”, SMS  că n-ai bani să suni sau celălalt să te sune, SMS că în faţa cuvintelor te descurci mai bine decât la auzul unei voci, SMS “for fun”, SMS  că n-ai chef de discuţii dezvoltate, SMS din o mie de motive. Emoţionante, ilare, seci, amuzante… De azi le disecăm împreună, unul câte unul. O discuţie cu voi în era “semeseului”.

DEGETELE PE TASTE! • Mărturisiţi-vă dependenţa faţă de butoanele telefonului mobil!

SMS de Sărbători, de “La mulţi ani!”, SMS  că n-ai bani să suni sau celălalt să te sune, SMS că în faţa cuvintelor te descurci mai bine decât la auzul unei voci, SMS “for fun”, SMS  că n-ai chef de discuţii dezvoltate, SMS din o mie de motive. Emoţionante, ilare, seci, amuzante… De azi le disecăm împreună, unul câte unul. O discuţie cu voi în era “semeseului”.

 

Învăţământul românesc, ce înseamnă să fii un părinte bun, de unde au românii maşini bengoase, încercări poetice, semne de întrebare, pensionarii şi cântecele au fost lucrurile care i-au preocupat pe primii cititori care ne-au scris. Astăzi este prima zi în care începem dialogul cu voi. Pentru că începutul e mai greu în toate, celor care vor să ne scrie trebuie să le precizăm câteva lucruri foarte importante: nu trimi­teţi texte mai lungi de 160 de caractere, pentru că softul nostru de re­dare a mesajelor şi de păstrare a lor face imposibilă citirea acestora. Dacă aveţi mai multe de spus, trimiteţi SMS-uri separate, fiecare a câte 160 de caractere (telefoanele indică nu­mărul de semne rămase din SMS-ul aflat în cursul redactării – n.r.).

 

Aşteptăm mesajele voastre la 0755.15.15.15. Tariful este cel normal, practicat de operatorii de telefonie mobilă.

 

Tema zilei

Pentru că dragostea este ceea ce dă contur tuturor lucrurilor, motorul care învârte lumea, boala de care nu scapă nimeni, bla-bla... şi toate celelalte definiţii v-o propunem ca temă pentru astăzi.  Am evoulat, la fel şi  modul în care în­cer­căm să ne cucerim, aşa că sms-ul a devenit unul dintre metodele însemnate prin care reuşim sau nu să ne dăm pe spate iubitul/iu­bita. Zâmbetul din colţul gurii după ce telefonul vi­brează,  o lacrimă de me­lancolie sau un acces de fu­rie atunci când dai la propriu  cu telefonul de pereţi depind de “măiestria” expeditorului.  Povestiţi-ne experienţele voastre în iubirea prin SMS, rândurile încărcate de parfum sau deznădejde ce v-au smuls zâmbete sau lacrimi, ce v-au provocat hohote de râs sau mânie. Vă provocăm la o confesiune de dragoste, să descoperim împreună farmecul corespondenţei moderne.

 

Alo, Marmota la telefon!

O companie de publicitate a re­a­lizat anul trecut un studiu de pia­­ţă, care a avut ca obiect com­por­tamentul românilor în legătu­ră cu telefonia mobilă. Eşantionul a fost alcătuit din abonaţii celor mai importante reţele de telefonie mo­bilă şi a fost împărţit în două gru­pe de vârstă: 15-20 de ani şi 30-35 de ani. Studiul a relevat fap­tul că, în medie, 71% dintre ro­mânii chestionaţi sunt deschişi la recep­ţionarea mesajelor pro­mo­ţio­nale primite prin intermediul telefonului mobil. Studiile ara­tă că marketingul prin SMS este într-o creştere considerabilă de la an la an. În acest moment, specialiştii estimează că SMS-ul ocupă 6% din piaţa marketingului direct.

 

Sex info prin SMS

SMS-ul a devenit şi o modalitate pentru a promova campanii de sănătate sau umanitare. Astfel, San Francisco a devenit primul oraş din Statele Unite în care tinerii au primit sfaturi despre sexul protejat. Programul este destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 24 de ani. Potrivit celor de la Departamentul de Sănătate Publică al SUA, foarte mulţi dintre adolescenţi  nu merg la medic şi le este teamă să pună întrebări cu privire la sex, cum ar fi ce să facă atunci când se rupe prezervativul sau cum să facă faţă nevoilor sexuale. Utilizatorii trimit o întrebare la un număr de telefon şi în câteva minute primesc un răspuns care să le lămurească problemele.

 

Dacă te trece!

SMS-ul deschide uşile toaletelor în unele spaţii de servicii din vestul Finlandei. Noua metodă a fost adoptată pentru a combate vandalismul. Admi­nistraţia Străzilor din Finlanda a introdus, în urma nume­roaselor cazuri de vandalism, un sistem prin care uşile toaletelor de pe autostradă se deschid numai dacă utilizatorul trimite un SMS la Adimistraţia Străzilor. Potrivit oficialilor finlandezi, nicăieri în lume nu se mai practică un asemenea sistem. Utilizatorul este rugat printr-un anunţ postat pe uşile veceurilor să trimită un SMS cu textul “OPEN” la numărul afişat pe uşă. Apelul este redirecţionat către un modem, care transmite un impuls ce deschide uşa. Pentru că numerele rămân în baza de date, devastarea proprietăţii publice s-a redus considerabil.

 

Cu bucluc

Ilkka Kanerva, ministrul de Externe al Finlandei, 52 de ani, a fost prins în ofsaid de presa de la Helsinki. Kanerva a trimis de pe telefonul său de serviciu peste 200 de SMS-uri stripteuzei blon­de Johanna Tukiainen.

Într-unul din acestea, trimis în pauza dintre sedinţele de gu­vern, şeful diplomaţiei finlande­ze îi propu­nea o partidă de sex în trei Jo­hannei, la care să partici­pe şi so­ra acesteia, Julia, vedeta de fil­me porno. Scandalul publicat de un tabloid de la Helsinki a ajuns până în paginile seriosului cotidian britanic The Times. Kanerva se pare că va rămâne ministru de Externe, în ciuda scandalului, cel puţin aşa scrie The Times. Dar presa ştie şi de alte aventuri amoroase ale acestuia, care au ţinut nu o dată prima pagină a ziarelor şi cam toate în ultimul timp bazându-se pe SMS-uri. (www.badin.ro)

 

Mesaje de la voi

*          “Tema zilei: cum să fii o mamă perfectă sau tată perfect pentru copilul propriu din do­tare.”

*          “Mi-a fătat mintea un pui şi m-am gândit la tema zilei: Maşini de miliarde de RON pe străzile oraşelor mici din România, Piteşti-Vâlcea”

*          “Cântecul nu mai redă nimic. Ce ziceţi?”

*          “Citesc o ştire bună pentru Mi­nisterul Muncii. A crescut ra­portul salariaţi – pensionari! Cred că se datorează creş­terii nu­mărului de pensionari decedaţi.”

*          “Ce-ar fi ca în zilele urmă­toare să vorbim despre învă­ţământul românesc? Andra, Colegiul Economic, Galaţi!”

*          “O ştire foarte recentă la radio spune că utilizarea telefoanelor mobile este mai nocivă decât fumatul. Este adevărat?” 

*          “De sărbători, de aniver­sări, de... SMS-urile sunt vitale. Salut iniţiativa şi propun ca tema să fie săptămânală. Sunt atâtea de scris! Dan Miret, Ploieşti.”

*          “Bună. Nu doar sms, ci integrarea în fenomenul de microblogging. Cu un cont pe twitter sau cirip.ro veţi vedea dinamica. Carmen Holotescu”


Citiţi şi: Robii sms-urilor

 

×
Subiecte în articol: special