x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cuceritorul Julio Iglesias

Cuceritorul Julio Iglesias

de Claudia Daboveanu    |    Alex Revenco    |    28 Iul 2007   •   00:00
Cuceritorul Julio Iglesias

Luni 30 iulie 2007 - CD de colecţie
Care să fie cuvăntul care-l caracterizează cel mai bine? Care a fost intămplarea care i-a schimbat destinul? Cine este femeia inimii lui? Oare doar doamnelor le place muzica lui? In 40 de ani de carieră, Julio Iglesias a inregistrat 77 de albume.

Luni 30 iulie 2007 - CD de colecţie
Cu editia tiparita a Jurnalului National

Care să fie cuvăntul care-l caracterizează cel mai bine? Care a fost intămplarea care i-a schimbat destinul? Cine este femeia inimii lui? Oare doar doamnelor le place muzica lui? In 40 de ani de carieră, Julio Iglesias a inregistrat 77 de albume.


Vedeta cu glasul cel mai cald din lume este modelul zicalei romăneşti conform căreia "socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea din tărg". Dacă era după el sau după voia părinţilor, ar fi ajuns fotbalist profesionist sau un avocat de renume. Insă exact cu o zi inainte de a implini 20 de ani, portarul echipei de fotbal Real Madrid, altminteri student strălucit al unei universităţi madrilene, suferă un accident de maşină in urma căruia cursul vieţii lui ia o intorsătură de 180 de grade.


Rămas semiparalizat şi - in opinia medicilor curanţi - cu şanse minime de a mai putea merge vreodată, Iglesias incepe să-şi incerce talentele in stare latentă. Scrie poezii, compune melodii şi mai ales incepe să cănte la o chitară pe care unul dintre infirmierii care-l ingrijeau i-o dăruise. Aşa a inceput cariera fulminantă a celui mai iubit interpret din lume, cel care niciodată nu se găndise că va ajunge căntăreţ. Viaţa personală i se impleteşte amonios cu evenimentele pe plan artistic. Prima iubită de după groaznicul accident, Gwendolyne, ii inspiră melodia cu acelaşi nume, care a insemnat, practic, lansarea sa in muzica mondială. "La vida sigue igual", titlul unei melodii, are ca pandant un film omonim, al cărui protagonist a fost. Iubirile lui, pasionale, tandre, furtunoase şi foarte numeroase i-au inspirat toate căntecele cărora le-a compus versurile şi muzica. Isabel, Maria, Monique, La Flaca, Sydne, Priscilla… Cine le mai ştie?


RECORDURI. După o carieră de peste 40 de ani, Julio continuă să-şi incănte admiratorii de pretutindeni. La fiecare 30 de secunde se difuzează o melodie de-a sa la căte un post de radio, concertează in nenumărate ţări, iar albumele sale stabilesc noi recorduri de vănzări. Pănă acum, a văndut peste 250 de milioane de albume in intreaga lume, iar peste 1.500 dintre discurile sale au fost declarate "de platină" sau "de aur". Cel mai indrăgit căntăreţ spaniol din toate timpurile a inregistrat 77 de albume in diferite limbi, despre el s-au scris 50 de cărţi. Julio Iglesias este singurul artist din lume care deţine Discul de diamant oferit de Guiness Book of Records pentru că a văndut cel mai mare număr de albume inregistrate in cel mai mare număr de limbi străine: germană, engleză, franceză, italiană, portugheză, spaniolă, filipineză, chineză şi japoneză. Are o stea la Los Angeles, pe Hollywood Walk of Fame, altele in Miami, pe Aleea Starurilor Latine, in Germania şi Olanda. In 1988 a căştigat premiul Grammy la secţiunea Best Latin Pop Album pentru "Un hombre solo" ("A Man Alone").

America

Impreună cu această Ediţie de colecţie, vă oferim albumul "America", lansat de Iglesias in 1976. Conţine 12 piese, şi anume: Caminito, Recuerdos de Ypacarai, Historia de un amor, Obsesion, Sombras, Manana de carnaval, Jurame, Guantanamera, Vaya con Dios, Moliendo café, Ay, ay, ay, Alma llanera. Melodii care au contribuit la celebritatea lui, căştigată in toată lumea. Bucuraţi-vă de limbajul universal al muzicii şi de Vocea Universală Julio Iglesias!

GUSTURI
"Imi place mirosul femeii care iubeşte. Cel natural, cel unic. Oricăt de animalic ar fi. Prefer femeia inteligentă, dar tandră. Nu-mi place deloc cealaltă, inteligentă, dar dură. Şi nici femeia atotputernică nu este modelul meu in dragoste. O iubesc pe cea care este feminină de la sine, nu in mod artificial"
Julio Iglesias
UNIVERSAL
"Ceea ce ştiu este că Julio trăieşte intr-o zi căt alţii in două. Şi mai ştiu că in ritmul căntecelor sale dansează, se iubesc, fac dragoste, se despart, se scuipă şi se sărută, se adună, işi dau intălnire şi se revăd milioane de bărbaţi şi femei vorbitori a douăsprezece limbi din vremurile noastre"
Tico Medina, jurnalist
IDOL
"Francezii l-au transformat in idol. Belgienii i-au cumpărat atătea albume, incăt numărul lor il depăşeşte pe cel al belgienilor din intreaga lume. Italienii il idolatrizează. Toată America nouă, vorbitoare de spaniolă, plănge după el, il răsfaţă, il iubeşte, il simte, işi dă seama cănd ceva il doare"
Tico Medina, jurnalist
MARILYN
"Ştiu că viaţa mea ar fi fost mai frumoasă dacă aş fi avut, in agenda roşie in care păstrez numele femeilor din viaţa mea, şi telefonul lui Marilyn Monroe. Pentru că, dacă l-aş fi avut, aş fi sunat-o, iar Marilyn Monroe n-ar fi murit. Sigur că este la fel de probabil ca astăzi mitul ei să nu mai fi existat"
Julio Iglesias

Iglesias la Observator - video

×
Subiecte în articol: special iglesias julio julio iglesias