x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cum a murit democraţia la noi în ţărişoară

Cum a murit democraţia la noi în ţărişoară

de Mihai Preoteasa    |    05 Mar 2012   •   21:00
Cum a murit democraţia la noi în ţărişoară

Daca n-ati aflat deja, traim intr-o dictatura institutionalizata a jafului bugetar. Pentru popor nici macar nu mai este foarte relevant cine castiga alegerile, sunt toti o apa si-un pamant. Actualii politicieni mimeaza afilierea ideologica in fata camerelor, doar ca sa iasa dupa emisiune la sprit, pentru a discuta noi scheme de furt al ba­nilor publici.

Realitatea trista este ca inca avem partid unic si INCå se cheama PCR. Singura diferenta: 'C'-ul actual vine de la 'Coruptie'. Coruptia este un cancer care macina zilnic societatea romaneasca. Tumoarea initiala este clasa politica, insa boala s-a extins de ani buni si afecteaza ne-discriminatoriu TOATE institutiile statului. Cand vine vorba despre furat, interlopul e frate cu politistul, care e frate cu procurorul, care e frate cu judecatorul, si TOTI sunt fratii mici ai politicianului.

Din pacate, Romania este in metastaza si, daca nu facem ceva, suntem pe punctul de a intra in moarte clinica... Tot din pacate insa, bruma de libertati cetatenesti transpuse in actuala Constitutie (imperfecta, dar totusi existenta!) s-a eva­porat.

Mai nou, legile anuleaza preve­derile constitutionale, iar Jandarmeria, mai nou, aplica abuziv preve­derile anumitor legi, uitand conve­nabil de Legea Fundamentala. Legea 4/2008, a lui Mitica Dragomir, spune voalat ca FRF trebuie sa aprobe orice mesaj afisat pe orice stadion din Romania (inclusiv anti-FRF!) o aberatie crunta, dintr-o lege organica (!) care abroga in fapt libertatea de exprimare (art. 30 din Constitutia Romaniei).

Scandarile 'Romania, trezeste-te!' deranjeaza si 'in afara orelor de program' (pentru linistea publica, scandarile trebuie sa se incheie la ora 22:00 – noi fiind amendati pe 14 februarie si la 21:45). Brusc, jandarmii au amnezie cand vine vorba despre li­bertatea intrunirilor (art. 39 din Constitutie) atunci cand protestam in fata Ministerului Economiei impotriva privatizarilor ABUZIVE din domeniul energetic.

Dintr-o data, oameni nevinovati sunt batuti cu bestialitate pentru un mesaj ecologist, iar Inspectorul General al Jandarmeriei Romane nu recunoaste ca s-au folosit gaze la­crimogene pentru a elibera stadionul de un banner impotriva proiectului criminal de la Rosia Montana. Am facut parte din delegatia de protestatari care a cerut demisia de onoare a conducerii politizate a Jandarmeriei Romane, insa cu regret constatam ca acest cuvant, ONOARE, nu mai are nici o semnificatie... Nici in randul Jandarmeriei, nici in randul clasei politice (de peste 50 de zile, in Piata Universitatii se scandeaza 'DE­MISIA VOASTRA, FERICIREA NOASTRA!').

Am cautat in stenogramele pu­blice ale Parlamentului cum s-a putut legifera CENZURA din fotbal. Raspuns soc: aproape in UNANI­MITATE!!! 92,5% din deputatii prezenti au votat pentru Legea 4/2008 si recent au recidivat, in alta legislatura (!): 98,3% au votat Legea 10/2012 (cea veche trebuia 'intarita', viermii de suporteri inca gaseau portite sa se exprime). Asta ca sa fie clar de ce scandam in fiecare seara 'PDL si USL, aceeasi mizerie!'. Cand vine vorba despre putere si despre bani, Monstruoasa Coalitie transpartinica isi arata adevarata fata: trebuie sa intelegem o data, viermi de cetateni ce suntem, ca nu avem voie sa protestam impotriva lor si ca nu avem voie (fereasca Sfantul!) sa le cerem demisia! Ei au primit tara mostenire si au un drept divin de a spolia bugetul de stat pe veci. Dar totusi, paharul s-a umplut, cutitul a ajuns la os si mamaliga va exploda! Vremea scadentei se apropie cu pasi repezi!

×
Subiecte în articol: special proteste piata universitatii