x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cum DISPARE MICROSOFT din ancheta DNA cu SUTELE DE MILIOANE din AFACEREA MICROSOFT?

Cum DISPARE MICROSOFT din ancheta DNA cu SUTELE DE MILIOANE din AFACEREA MICROSOFT?

de Dan Constantin    |    27 Feb 2015   •   08:00
Cum DISPARE MICROSOFT din ancheta DNA cu SUTELE DE MILIOANE din AFACEREA MICROSOFT?
Sursa foto: ghidularadean.ro

Dosarul Microsoft se indreapta spre zona  raspunderilor din zona politica. Este tot mai evident ca beneficiarul real al spagilor a fost CASTIGATORUL ALEGERILOR PREZIDENTIALE din anul 2009. Dupa modelul ''Trofeul Calitatii'' in care Adrian Nastase a fost condamnat, ''Trofeul Microsoft'' il va avea castigator merituos pe Traian Basescu. Asta daca logica justitiei nu va fi contorsionata sau incovoiata de  interese din afara spatiului bunului simt.

Cocos, Pescariu, Pinalti, Udrea, Gabriel Stefan s-au lipit de cateva zeci de milioane de euro dupa cum lasa procurorii DNA sa transpara din  ancheta. Sumele considerabile au fost ' papate'' in campania electorala si in investitii imobiliare ale celor arestati in diferite momente ale anchetei.

In afara spatiului mediatizat raman insa marii beneficiari ai afacerii licentelor Microsoft. Sefii marilor companii  din IT care au derulat programele de dotare a societatii informatice romanesti sunt numiti cu discretie maxima si prezentati ca un fel de eroi pozitivi care prin denunturi au dezvaluit  marea escrocherie pusa la care de politicienii corupti.

Din peisajul anchetei lipsesc MITUITORII. La DNA  nu sunt chemati sa dea interviuri pe covorul rosu alergati de camere nici unul dintre reprezentantii MAFIEI GULERELOR ALBE. Maharii industriei IT au pus la cale acest sistem de spoliere a banului public dand sa ciuguleasa si cateva milioane politicienilor sau balamalelor cu institutiile statului.

Afacerea Microsoft de livrare a licentelor a insemnat o cifra de afaceri ce poate atinge UN MILIARD DE EURO. Marile firme au primit acesti bani de la buget. Daca s-a negociat un discount de 35 la suta pentru licentele Microsoft, la nivelul miliardului de euro aceasta inseamna 350 de MILIOANE  de Euro. Cine a luat acesti bani? Nu putea Cocos si tenismenul Pescariu sa ia acest urias caimac.

Ancheta DNA se opreste la firimituri si pierde pe parcurs MAREA FRAUDA. Directorii de Microsoft Romania si persoane din nivelul doi de decizie din companie nu sunt straine de acest circuit al banilor. Fujitsu Siemens,Omnilogic si alte nume sonore sunt si ele prinse in vartejul licentelor.
 
Un dosar al MAFIEI GULERELOR ALBE va avea consistenta a sute de milioane de euro care prin confiscare ar putea sa reprezinte startul pentru o autostrada.Lucrarea poate sa fie numita in semn de omagiu  AUTOSTRADA MICROSOFT.

Codruta Kovesi pastreaza discretia asupra anchetei neevidentiate in adunarea festiva de la bilant. Sa nu fie uitata prin sertare...

×