x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cupa abilităţii

Cupa abilităţii

de Luminita Ciobanu    |    25 Noi 2010   •   23:37
Cupa abilităţii

139358-54-55-5.jpgRazele călduţe ale soarelui răzbăteau prin ferestre şi se oglindeau pe chipurile senine ale copiilor adunaţi în sala de sport a Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş. Pregătiţi de competiţie, elevii Şcolilor speciale din Câmpulung, Valea Mare şi ai Centrului de Zi „Marina” din Curtea de Argeş aşteptau emoţionaţi să înceapă concursul. „Trebuie să câştigăm”, îşi şopteau unii altora, în timp ce îmbrăcau tricourile de culori diferite, în funcţie de echipa pe care o reprezentau. Unii se antrenau, apărând cât se putea de bine poarta, de mingea aflată pe teren. „Noi suntem cei mai buni la fotbal”, îi spunea zâmbind Gheorghe unui coleg şi prieten, în timp ce Mihaela mă privea zâmbitoare.

În preajma profesorilor-antrenori, copiii şi-au  luat rolurile în serios. „E competiţie, nu glumă, şi trebuie să dovedim că merităm locul întâi.” Aceasta a fost dorinţa fiecărei echipe. Prima probă: atletism. Umăr la umăr, concursul le-a dat emoţii competitorilor care au ţinut aproape unii de ceilalţi, dar şi profesorilor din juriu, care au avut grijă să noteze corect evoluţia participanţilor la probele sportive. La proba de baschet, clasamentele s-au schimbat. Concentraţi, cei mici încercau să nu rateze jaloanele, nici aruncările la coş. Lupta era strânsă. La fel de strânsă, ca şi la fotbal, când mai toţi copiii au fost victorioşi, marcând cât mai multe goluri.

Cu toţii au fost premiaţi. Au primit cupe, medalii, diplome. Au trăit emoţiile competiţiei şi bucuria de a-şi face noi prieteni. Şi nu numai atât. Au învăţat ce înseamnă spiritul de echipă.

Concursul despre care am vorbit a fost organizată de Fundaţia Umanitară Hand-Rom din Curtea de Argeş, prin intermediul Centrului de Zi „Marina”. Competiţia sportivă a fost destinată elevilor cu nevoi speciale de la şcolile din judeţul Argeş. Inedită prin concepţia sa, această manifestare a adus la un loc sportivi şi copiii cu dizabilităţi de la şcolile speciale, precum şi jurnalişti, care s-au alăturat celor trei echipe.

Fundaţia Umanitară Hand-Rom a iniţiat nu­meroase programe de acest gen, menite să-i ajute  pe copiii cu dizabilităţi să beneficieze de educaţie specială şi pregătire profesională, să-i intergreze în so­cietate, să-şi construiască viitorul şi să-şi influenţeze destinul.

×
Subiecte în articol: lumea copiilor jurnalul de duminică