x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cuplu cu parfum, viziune şi blazon

Cuplu cu parfum, viziune şi blazon

de Eliza Dumitrescu    |    28 Sep 2008   •   00:00
Cuplu cu parfum, viziune şi blazon

URBAN  ●  DOUĂ PARFUMURI, ACEEAŞI SEMNĂTURĂ: BECKHAM
David şi Victoria Beckham, cuplul care se bucură de un succes unic în întreaga lume, semnează împreună “Signature”, cel mai nou parfum duo de la Coty.



URBAN  ●  DOUĂ PARFUMURI, ACEEAŞI SEMNĂTURĂ: BECKHAM
David şi Victoria Beckham, cuplul care se bucură de un succes unic în întreaga lume, semnează împreună “Signature”, cel mai nou parfum duo de la Coty.

Cuplul de parfumuri este expresia fidelă a parteneriatului Beckham, unul profund masculin, celălalt ultrafeminin, ambele extrem de senzuale. “Signature” for him se doreşte un portret volatil al lui David. Ambiţie, masculinitate şi stil sunt trăsăturile pe care esenţele parfumului încearcă să le transpună olfactiv. A rezultat un parfum proaspăt, oriental, cu note lemnoase, care emană eleganţă. Nota modernă şi energizantă e dată de prospeţimea mandarinelor şi de pepenele verde care surprinde căldura solară, iar intensitatea aromelor marine trezeşte simţurile. Inima parfumului e construită din combinaţia dintre chiparosul extrem masculin şi lantana, o plantă aromatică tropicală. Notele de bază compun o textură bogată şi sofisticată din muşchi, ambră albă şi patchouli.

“Signature” for her încifrează imaginea Victoriei: fler pentru modă şi forţă şi delicateţe feminină. Notele de vârf, dulci, vorbesc simţurilor: măr caramelizat şi floare de anason. Nucleul e floral, exotic: orhidee şi heliotrop, scăldate în tonuri diafane de vanilie. Despre chic vorbesc notele de bază, patchouli, ambra şi moscul. Aspectul ambalajelor a fost întotdeauna o preocupare a casei Coty. Francois Coty, fondatorul companiei, considera că “Un parfum trebuie să atragă în acelaşi timp atât ochiul, cât şi nasul”. E motivul pentru care vizionarul descendent al lui Napoleon a colaborat încă de la început cu designerul René Lalique. Designul ambelor sticle “Signature” a fost realizat de studioul Lutz Hermann, care s-a inspirat din arhitectura marilor oraşe. Sticla, metalul, blazonul sofisticat al familiei Beckham pe o plăcuţă argintie sunt elementele cu care Hermann s-a jucat pentru a crea două sticluţe şic.
 
 PE SCURT, DVB. Pe plăcuţele argintii de pe sticle e imprimat blazonul cuplului

Un Napoleon al parfumurilor


Parfumul “Rose Jaqueminot”, lansat în 1904 la Paris, este cel care a marcat startul  mărcii de cosmetice Coty. Creaţie a lui Francois Coty, parfumul introducea o idee revoluţionară: stilul nu e inaccesibil. Descendent al lui Napoleon, Coty a fost, la rândul său, un vizionar. Deschide primul boutique în Place Vendôme, sediul mărcilor de lux iar în 1912, casa Coty îşi deschide o filială la Londra şi sediu pe Fifth Avenue, la New York. În 1917 Coty creează parfumul care a zguduit industria cosmetică şi a pus bazele unei noi familii olfacticve. 130 de linii de parfum pentru bărbaţi şi femei au fost create de Coty din 1904 până astăzi.

×
Subiecte în articol: esenţe tari coty