x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Dacă e marţi, e Artmark

Dacă e marţi, e Artmark

de Roxana Roseti    |    15 Noi 2009   •   00:00
Dacă e marţi, e Artmark
Sursa foto: Sarah Vlădăreanu/

Să dai naştere unei Galerii de artă nu e greu. Să promovezi artişti români în vremurile pe care le trăim acum pare greu, dar nu imposibil! Iată de ce, în fiecare zi de marţi, Casa Artmark - Galerii de Artă şi-a propus să vă introducă într-o lume deosebită.



Cei care marţi 3 noiembrie au călcat prima oară pragul impresionantei clădiri care găzduieşte Galeriile de Artă desigur au simţit că intră într-un spaţiu al transformării spiritului. Prin urmare vor veni în continuare în fiecare marţi şi vor mai veni şi alţii dornici de repere artistice, şi, de ce nu, dornici de conversaţii pe marginea reperelor artistice. De fapt, ce se petrece în fiecare marţi la Artmark? Evenimente. Întâi expoziţie de fotografie, apoi ce-o mai vrea cultura să fie!

De exemplu, seara de marţi 3 noiembrie a uitat de cele trei ceasuri rele ocupată fiind cu expoziţia de fotografie a lui Tibi Clenci (cu alte cuvinte, ziua s-a prins în clenci!). Mulţi ani de activitate în zona fotografiei de fashion, a primit în 2008, premiul Best Romanian Fashion Photographer (decernat de revista Beau Monde) etc. etc. Spunem "etc. etc.", deoarece substanţa glossy a fotografiei lui Tibi nu a existat în acea zi de marţi, fiind pertinentă substanţa fotografiei de modă presărată cu emoţie. Sună nepământean, cum la fel de nepământean era să-l vezi pe artist înconjurat de imaginile sale futuriste, dar să-l auzi vorbind şoptit despre părinţi, despre dragostea ce le-o poartă, despre modelul său în viaţă - tatăl, despre bunici... "Slavă Domnului că, până acum, întâlnirile cu marea majoritate a oamenilor au fost - şi sper să rămână - experienţe care mă înnobilează", spunea artistul la un moment dat. Cu siguranţă, publicul vizitator s-a simţit înnobilat. Mai ales că seara a primit un "blazon" şi prin prezenţa deosebită a somelierului Sergiu Nedelea - ca o notă de gust într-un timp al cărui gust trebuie reinventat.  

A venit multă lume. Mulţi de curiozitate, alţii dornici de altceva. Totul s-a petrecut într-o Casă primitoare, care te întâmpină la intrare cu două statui absolut impresionante, a căror poveste o veţi afla altădată, pentru că aşa sunt poveştile deosebite: generează alte, şi alte şi alte poveşti. Tot ce vă putem spune deocamdată este că "poveştile" următoarelor două seri de marţi se derulează în felul următor: marţi 10 noiembrie - expoziţie de fotografie Răzvan Anghelescu, marţi 17 noiembrie - eveniment  "Chapeau Madame by me.alchemy". Nu vă explicăm prea multe, vă lăsăm să descoperiţi.

Prin urmare, bine aţi venit în lumea Artmark! O lume care vă provoacă să uitaţi de griul vremurilor şi de existenţa ceasurilor rele!

×
Subiecte în articol: tentaţii