x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special David, demisia!

David, demisia!

de Razvan Belciuganu    |    01 Noi 2007   •   00:00

David, demisia!

Intr-o ultimă zvărcolire, cuprins de frica de-a fi ştiut de poliţia politică făcută asupra magistratului Marian Sintion (foto), ministrul Cristian David a cerut Consiliului Superior al Magistraturii incetarea detaşării procurorului la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative. Prin această poziţie devine evident că ministrul e cel care a vrut urmărirea consilierului său, fapt pentru care ii solicităm demisia.
● Citiţi şi: • Filorii sunt de la Interne  ● Omerta, in cazul "Filaj la procuror" ● Filaj la procuror


Soarta procurorului Marian Sintion este pecetluită la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative. Ministrul Cristian David a solicitat ca in şedinţa de astăzi a secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii să fie luată in discuţie cererea sa de incetare a detaşării magistratului la MIRA.


Informaţiile noastre, obţinute din răndul a tot mai mulţi ofiţeri ai MIRA oripilaţi de filajul făcut asupra procurorului Marian Sintion, ne-au fost confirmate de către CSM. Astfel, procurorul Nicolae Dan Chiujdea, vicepreşedinte al Consiliului, ne-a declarat că "intr-adevăr există această cerere a ministrului Internelor de incetare a detaşării pentru domnul procuror Marian Sintion".


POZIŢIE. In cursul zilei de ieri, o singură structură a MIRA a negat, ferm, amestecul in filarea descoperită in flagrant de Jurnalul Naţional. "Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră nu a solicitat, respectiv nu a desfăşurat acţiunea de supraveghere operativă la care aţi făcut referire in articolele publicate de cotidianul dvs. Totodată, structurile Poliţiei de Frontieră Romăne nu au in dotare autoturisme mărcile Skoda Octavia şi Ford Focus, iar in evidenţele instituţiei noastre nu figurează nici un autovehicul cu numerele de inmatriculare la care faceţi referire in solicitare", se arată in răspunsul Biroului e Presă al IGPF. Incă o structură a MIRA ne-a trimis totuşi, in virtutea legii accesului liber la informaţii, o poziţie, şi anume Direcţia Generală Anticorupţie. Dar magistratul Irinel Păun, şeful acestei direcţii, ne-a trimis pentru rezolvarea solicitării noastre la minister. In rest, atăt MIRA, căt şi IGP, DGIPI şi Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate au păstrat aceeaşi "omerta". Â


ORGOLIOSUL. In acelaşi timp, ministrul Cristian David n-a spus nici păs, ci doar a urzit mazilirea procurorului Marian Sintion. După ce in articolul de ieri am arătat că filorii sunt ai Internelor, ministrul ne-a lăsat astfel să vedem că ştia de filaj, ba chiar a fost cel care a dat voie filorilor să se desfăşoare. Acum ar putea veni cu argumente puerile că magistratul era incadrat in MIRA pe postul de consilier 1 al serviciului secret, dar asta nu va mai spăla ruşinea de a fi girat o acţiune de poliţie politică. Tocmai de aceea, ministrul Cristian David nu mai are ce căuta in funcţia aceasta şi-i solicităm demisia!


LISTA. In ultima perioadă, Marian Sintion a venit cu propuneri de transformare masivă a MIRA şi a cerut ca un număr de 32 de chestori să fie verificaţi dacă sunt vinovaţi de fapte penale in timpul Revoluţiei şi mineriadelor, precum şi de fapte penale de corupţie. Totodată, a trimis această listă la CNSAS, pentru a se vedea dacă vreunul dintre cei aflaţi pe aceasta au fost ofiţeri de securitate, colaboratori ai Securităţii şi au săvărşit poliţie politică. In acelaşi timp, procurorul Marian Sintion a cerut verificarea in arhivele MIRA dacă dintre cei de pe listă au avut funcţii politice in PCR şi UTC. Â

● Citiţi şi: • Filorii sunt de la Interne  ● Omerta, in cazul "Filaj la procuror" ● Filaj la procuror

×
Subiecte în articol: special mira