x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Declaraţia bonei copilului

Declaraţia bonei copilului

de Andreea Cascaval    |    Petru Zoltan    |    10 Oct 2007   •   00:00
Declaraţia bonei copilului

Elementul-cheie sesizat de bonă: a dispărut cuţitul de bucătărie. Cioacă i-a spus că l-a aruncat

Elementul-cheie sesizat de bonă: a dispărut cuţitul de bucătărie. Cioacă i-a spus că l-a aruncat

Bona lui Patrik, băiatul de numai 2 ani şi 9 luni al soţilor Cioacă, i-a cunoscut pe aceştia in anul 2005 printr-o verişoară. Timp de un an, bona a venit la copil in fiecare dimineaţă de luni pănă vineri cu o intrerupere de căteva zile in care copilul era dus la părinţii ei sau ai lui.

La sfărşitul lunii iulie 2007, Elodia şi Cristian i-au spus bonei că pleacă in concediu in Italia o săptămănă impreună cu alte personae. După ce s-au intors din Italia cei doi au plecat la mare cu copilul şi cu fratele Elodiei. La o săptămănă după ce s-au intors de la mare, Elodia i-a spus bonei că va pleca in Dubai impreună cu o prietenă. Bona l-a intrebat pe Cristian de ce nu merge şi el in Dubai, iar acesta i-a răspuns că persoana care i-a făcut chemare Elodiei nu ii poate susţine financiar pe amăndoi şi de aceea nu merge.

Elodia s-a intors la data de 26 august din Dubai. In timpul acesta copilul a stat la mama Elodiei, de unde urma să fie luat acasă a doua zi. In dimineaţa zilei de 28 august, bona s-a dus la soţii Cioacă acasă de dimineaţă, ca de obicei unde a găsit-o pe Elodia cu copilul. Cănd a plecat la serviciu aceasta a rugat-o pe femeie să dezgheţe un pui şi să-l gătească.

Bona declară că a tranşat puiul cu un cuţit de bucătărie de culoare crem cu mănerul din lemn pe care l-a şi spălat ulterior şi l-a pus in sertar. A plimbat copilul. A plecat acasă imediat ce a venit Elodia la prănz de la serviciu. A doua zi dimineaţa (n.r. - in ziua crimei) bona a venit cum era firesc la soţii Cioacă unde l-a găsit şi pe Cristian, care s-a oferit să o conducă pe Elodia la serviciu. Pe la prănz, Cristian s-a intors acasă, a luat ceva din dormitorul lor şi a plecat inapoi.

Bona a plimbat copilul, iar cănd a revenit, pe la ora 17:30, a găsit-o pe Elodia singură. A vorbit cu ea aproximativ jumătate de oră, apoi a plecat acasă. Atunci a fost ultima oară cănd bona a văzut-o pe Elodia. Intr-una din zilele acelea, Elodia i-a spus acesteia că Cristian il va duce pe copil la mama lui la Piteşti.

Joi, 30 august, in timp ce se indrepta către casa soţilor Cioacă, bona a fost sunată de Cristian care i-a spus să pregătească copilul că-l duce la Piteşti la părinţi. Cănd a venit să ia copilul, bona l-a intrebat pe Cristian dacă il insoţeşte pănă la Piteşti. A refuzat-o. Apoi i-a spus că o sună cănd aduce copilul. Aceasta i-a atras atenţia lui Cristian inainte să plece să aibă grijă de hainele copilului, că Elodia este pretenţioasă. Cristian a rugat-o să-l scutească de pretenţiile Elodiei, cu care i-a mărturisit că de altfel s-a şi certat.

După 4 zile de la plecarea acestuia cu copilul la Piteşti, bona a fost sunată de mama Elodiei care a intrebat-o dacă a văzut-o. Bona s-a interesat la asistenta Elodiei care i-a mărturisit că nu o mai văzuse de pe data de 29 august.

La data de 7 septembrie bona l-a sunat pe Cristian. Acesta i-a spus că pleacă la Piteşti, că nu ştie nimic de soţia lui şi că i-a reclamat dispariţia la poliţie. Peste patru zile l-a sunat din nou ca să-şi recupereze lucrurile lăsate acasă la cei doi soţi. După ce şi-a luat lucrurile, poliţiştii care percheziţionau casa au chemat-o din nou acolo să-i pună căteva intrebări. Aceasta le-a spus poliţiştilor că lipseşte din casă cuţitul cu care tranşase ea puiul la cererea Elodiei cu căteva zile in urmă. Din baie, de pe poliţa de lăngă oglindă lipsea un coşuleţ din nuieluşe in care Elodia işi ţinea rujuri şi rimeluri. Nici perdeaua de la cabina de duş nu mai era aceeaşi pe care o aveau ei inainte să plece in Italia. Inainte era albă cu buline albastre, iar cea nouă era crem cu imprimeuri. Din cea de-a doua baie lipseau căteva prosoape galbene şi albastre cu care ştergeau copilul. Din noptiera de lăngă pat lipseau căteva parfumuri. Iar de după uşă lipsea un geamantan negru pe care cei doi aveau de regulă aşezate cutii de incălţăminte.

De faţă cu poliţiştii, bona l-a intrebat pe Cristian ce a făcut cu cuţitul din bucătărie, iar acesta i-a răspuns că l-a aruncat pentru că avea mănerul stricat. Ulterior acesta i-a spus că nu ştie ce a făcut cu el.

Bona a mai precizat că Elodia nu pleca niciodată de acasă fără să anunţe sau să sune să intrebe de copil. Bona a mai precizat că Elodia ii dăduse 7.000 de euro pe care să-i dea mamei ei, ce reprezentau contribuţia ei la cumpărarea garsonierei in care işi avea cabinetul.

Five o’clock cu Cioacă şi cu avocatul său • Dosarul de presă al unei posibile crime • Prima declaraţie a lui Cristian Cioacă • Declaraţia asistentei avocatei • Declaraţia amantei • Plăngerea lui Cioacă • Martor după pozele de la tv • Premieră in justiţie • Violare cu perversiuni verbale • Vie sau moartă, ştii unde e? • Momentele posibile ale crimei • "Mi-a distrus fiica" • Comoara din prăpastie

×