x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Deschis la Arc, de Ziua Armatei

Deschis la Arc, de Ziua Armatei

de Diana Scarlat    |    26 Oct 2008   •   00:00
Deschis la Arc, de Ziua Armatei

OCAZIE  •  ARCUL DE TRIUMF SE VIZITEAZĂ!
Scăpat de schele, de panouri publicitare şi de sinucigaşi de ocazie, Arcul de Triumf şi-a deschis ieri porţile pentru vizitatori. Destul de "scump la vedere", monumentul a fost transformat în muzeu şi oferit publicului de Ziua Armatei.



Ideal pentru îndrăgostiţi, tineri căsătoriţi şi nepoţi aduşi de bunici, Arcul de Triumf le-a oferit ieri curioşilor o altă perspectivă a Bucureştiului văzut de sus. Imagine care nu se poate compara cu nici o alta de pe orice clădire înaltă din Capitală. Poate doar cu cea oferită de Marea Moschee din Constanţa, la urcarea căreia te încearcă aceleaşi emoţii.

PROGRAM DE VIZITĂ. De dimineaţă până seara, sute de bucureşteni s-au înghesuit să urce în Arc, acolo unde nu se poate ajunge decât foarte rar, doar cu ocazii speciale. "S-a vizitat de Zilele Bucureştiului, anul trecut şi anul acesta. Noi sperăm să se aprobe propunerea noastră de a-l deschide pentru public măcar un weekend pe lună. Se va putea urca aici mai des pe viitor", ne-au asigurat angajaţii Primăriei Capitalei, care şi-au luat în primire rolul de ghizi muzeali pentru două zile. Cei care au ratat ieri ocazia de a vedea oraşul de sus mai au timp şi astăzi, între 10:00 şi 18:00. Dacă propunerea va fi aprobată de primarul general, Sorin Oprescu, poliţiştii comunitari de la Sectorul 1 şi cei de la Circulaţie vor improviza, ca şi în aceste zile, un culoar de acces pentru vizitatori. Asta până când vor fi fonduri pentru proiectul de reabilitare a Arcului de Triumf, care include şi un pasaj pietonal subteran. Lipsa unei căi de acces către monument este şi motivul pentru care Arcul nu se poate vizita, fiind situat chiar în centrul unui sens giratoriu cu trafic intens.

Tot cu ocazia Zilei Armatei Române, pe întreg teritoriul ţării s-au depus coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor, s-au desfăşurat ceremoniale militare şi religioase şi adunări festive, dându-se citire ordinului ministrului Apărării.

×
Subiecte în articol: eveniment