x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Discursuri PDL-iste de uz intern: „Dacă se umblă cu bani pentru câştigat posturi, să spuneţi, să nu mă ţineţi, aşa, de fraier”

Discursuri PDL-iste de uz intern: „Dacă se umblă cu bani pentru câştigat posturi, să spuneţi, să nu mă ţineţi, aşa, de fraier”

de Monalise Hihn    |    08 Ian 2012   •   09:12
Discursuri PDL-iste de uz intern: „Dacă se umblă cu bani pentru câştigat posturi, să spuneţi, să nu mă ţineţi, aşa, de fraier”

PDL pare ca e un partid in care nu exista nemultumiri. incolonati in spatele liderului de facto, Traian Basescu, pedelistii afiseaza peste tot un soi de siguranta de sine. in spatele usilor inchise, lucrurile se schimba radical. JURNALUL NATIONAL a intrat in posesia unor inregistrari audio, in care lideri ai PDL Hunedoara vorbesc despre cum stau de fapt lucrurile in partid. Practic, ceea ce spune Traian Basescu e sfant. Din inregistrari reiese si faptul ca in interiorul PDL nu e linistea pe care incearca s-o arate oamenilor: exista nemultumiri legate de felul in care se imparte ciolanul, dar si spaima de… lumanarile aprinse la biserica.

In inregistrarile trimise JURNALULUI NAtIONAL exista mai multi "actori": deputatul PDL din Colegiul Hunedoara, Viorel Arion, directorul MINVEST Deva, Ladislau Farcas, consilierul judetean PDL NICOLAIE Chirila si coordonatorul televiziunii locale, controlata de deputatul PDL Viorel Arion, Costin Tinca.

Deputatul PDL Viorel Arion, supranumit si "265 de contracte cu statul", este prim-vicepresedinte al organizatiei judetene a acestei formatiuni politice. Din postura de parlamentar, el incalca legea, momindu-i pe unii pensionari din Hunedoara, carora le-a pus la dispozitie o cladire ce nu are autorizatie de functionare, unde varstnicii joaca sah si table. Le-a dat si bani pentru infiintarea unei ligi a pensionarilor, plus ca detine ilegal si baza de date a dosarelor de pensii din judet. In schimb, in Parlament e cam "mut ca o lebada". Are o alta tactica atunci cand vrea sa se impuna in fata colegilor. Le explica acestora cum se intalneste el cu presedintele Romaniei: "Am avut intalnire luni cu Basescu si, printre alte chestii, a spus asa – Toti directorii care au probleme in justitie sa faca un pas in spate!".

Ladislau Farcas este notar, dar a fost pus in functia de director general al Minvest Deva de catre deputatul Arion. Pentru ca trebuie sa ii intoarca serviciile sefului sau, Farcas a angajat-o pe Mihaela Petrosan, redactor sef la ziarul deputatului, la Minvest Deva, tocmai la Certej, acolo unde va exista un mare proiect in ceea ce priveste mineritul. Gurile rele spun ca la Minvest au mai fost angajati si alti ziaristi de casa ai lui Arion, dar acestia au fost transferati intre timp la alte firme. Chiar si pe un post de agent de paza a fost angajat un apropiat al deputatului. Ladislau Farcas e preocupat insa si de banii pentru partid si explica in inregistrari ca trebuie "sa le dam de lucru si sa facem si niste bani pentru partid". Curios lucru, Farcas stia o multime de lucruri despre cercetarile care ii vizau la DNA pe cei din conducerea Primariei Hunedoara, desi tot el a fost cel care l-a angajat la Minvest pe fostul inspector de la Achizitii din Primarie, Ioan tiplea, pe motiv ca "eram vecin cu parintii lui" : "Maine e Hada (n. red.: primarul) cu Robert (n. red.: viceprimarul). Poimaine - vreo 20 de oameni din Primarie sunt chemati la DNA, sa vedem cum dracului finalizeaza dosarul". Farcas s-a ingrijorat si de felul in care PDL Hunedoara a gestionat scandalul in care a fost implicat Cristian Vladu, lucru care a atras atentia doamnelor Udrea si Anastase: "Era suparat Viorel (n. red.: deputatul Viorel Arion), c-o fost numai inregistrare audio. S-a apucat sa iasa Cristi (n. red.: Cristian Vladu, fost director adjunct al Electrocentrale Deva, eliberat din functie in urma unui scandal legat de o serie de inregistrari audio care au aparut in presa) sa spuna una, alta, sa se apere. Nu trebuia nimic. De ce nu m-o sunat sa spuna – Ma, uite, ies, ce sa fac? I s-o spus sa nu mai iasa, sa steie cuminte, sa taca. Trebuia sa spuna - A fost o inregistrare neautorizata, nu a fost in nici un loc public, ca a fost numai sonora inregistrarea, am fost la mine acasa, am facut chef cu niste prieteni, acolo am fost inregistrat si nu puteti s-o dati publicitatii fara acordul meu. Trebuia sa gaseasca o strategie, nici el nu s-a consultat cu nimeni. Zice chiar si Viorel - Toti ne iau la intrebari, chiar si Udrea, si Anastase – Ma, ce dracu’ faceti voi acolo, la Hunedoara?! E suparat si Viorel, no, cum sa te execute Viorel, ca toate se sparg in capul lui, toata lumea il ia la suturi".

Pe de alta parte, coordonatorul televiziunii locale a PDL, Costin Tinca, recunoaste clar cine e seful in partid: "Tatuca Base zice – ala e si gata!"
Cel mai suparat pe viata pare sa fie consilierul judetean PDL NICOLAIE Chirila si sef la Registrul Auto Roman. Acesta a asteptat cuminte sa primeasca si el un post si recompensa a venit tarziu. in inregistrari, Chirila se tanguie ca l-a slugarit pe fostul primar PDL Hunedoarei, Nicolae Schiau, care acum le mai si aprinde pedelistilor lumanari pe la biserici: "Trebuia sa ma duc pe Hateg si totul s-o intors uite asa. Nu stiu ce se intampla pe Hateg, ca vad ca nu ma mai baga nimeni in seama, nimeni nu mai sta de vorba cu mine, nimeni n-are timp de mine. si am varianta asta, momentan, ori, ori daca nu, iti spun sincer ca am muncit si nu imi mai vine sa dau cu piciorul la o chestie. Ori ca ei vor sa se scape de mine si mi-au bagat chestia asta pe gat".

"De doi ani am zis, bai, fratilor, nu imi trebuie un post de director la Hidro (n. red.: Hidroserv Hateg). Vreau un post de inginer si atat, punct. Ca de asta vreau sa ma intalnesc cu ei. Bai, dar ati angajat si pe ala, si pe ala, pe ala, pe ala. Constantinescu (n. red.: Marius Constantinescu, consilier judetean PDL, originar din zona Hateg) stiu ca umbla, Constantinescu da acum in mine de toti banii dupa ce a plecat Cristi (n. red.: Cristian Vladu). is vai de p… mea acum in Consiliul Judetean, dupa ce o plecat Cristi. si le-am zis asa, si la Dorin … Gligor (presedintele PDL Hunedoara) si la Viorel (n. red.: deputatul Arion) – Ba, eu vreau sa ma duc pe Hateg, sa ma bat cu Constantinescu acolo, ca n-o mai ramas altcineva. Ba, din omul lui Vladu, din p.. mea, si pe mine Cristi Vladu… nu mi-o mai raspuns la telefon… L-am sunat o data si nu mi-o mai raspuns la telefon de nu stiu cand. L-am sunat o data sa-l intreb - ce p… mea, cu ce l-oi fi suparat omul asta?!". Despre Nicolae Schiau, doar cuvinte de "lauda" si spaime: "si ala - o p… de om, in loc sa stea aici sa echilibreze situatiile, s-o dus in p… sa-l f… (n. red.: este vorba despre fostul primar PDL al municipiului Hunedoara, Nicolae Schiau). Ca si ala o fost numa’ pentru el! Cat l-am slugarit pe omul ala, ca acum imi dau drumul la gura si cat n-am avut somn, masa, casa, nimica. si uite care o fost atentia! Daca am muncit, uite care o fost atentia si de aia mi-i ciuda. Pai, ba, daca am muncit, stati, ba, ca nici cum vreti voi nu merge treaba, adica nici nu ma dau io la o parte, asa ca… vezi Doamne, mi se da de inteles. Foarte bine, luati masura, si daca nu-i, asta e, n-am ce face deocamdata, dar vorba ta, uita-te cat timp o trecut si cu ce m-am ales eu… in comparatie cu altii… Gresesc?! Ba, ala o ajuns sa mearga la biserici sa ne aprinda, sa ne faca… Ai auzit de Schiau?! Deci o ajuns sa mearga… De multe ori stau si ma gandesc: ba, oare?! (…)". Supararea lui Chirila continua: "Mi-e teama de urmatorul lucru, si am zis-o cu gura mea, daca se umbla cu bani pentru castigat posturi, sa-mi spuneti si mie ca ma duc si eu si iau un imprumut, ca nu-i o problema, dar sa-mi spuneti ce si cum. Nu mi-o spus nimeni nimic de chestia asta, sincer iti spun. Ca am zis ca daca cumva se dau, sa imi spuneti si mie, unde si la cine, si vin, ma insotiti, asta e. Sa spuneti, ca sa nu ma tot tineti asa de fraier". Arion - toti directorii cu probleme by Mihai Dumitrescu 3 Chirila Rezumat 2 by Mihai Dumitrescu 3 Loti rezumat by Mihai Dumitrescu 3 Ziarist Arion rezumat by Mihai Dumitrescu 3

×