x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Dispărutul - Emil Boc

Dispărutul - Emil Boc

15 Ian 2012   •   21:00
Dispărutul - Emil Boc

Premier al Romaniei. Inaltime: 1,62 m; greutate: 70 kg; parul: usor grizonat; ochii: caprui. Nascut in Rachitele, jud Cluj, pe 3 septembrie 1966, declarat pe 6, zodia Fecioarei, ascendent in Sagetator. Porecla: Gascarul (alint din copilarie, cand haituia premonitoriu gastele).

Obiceiuri: in pozele de album se ridica discret pe varfuri, pentru ca istoria sa-l pastreze la nivelul evenimentului.

Alt obicei: taie tot. In zilele de gratie, taie panglici din 10 in 10 kilometri. Mananca gras.

N-a mai fost vazut de o sapta­mana.

In aceste momente grave ale guvernarii, marile orase ale tarii l-au invocat frecvent alaturi de presedinte: "Jos Boc!", "Jos Basescu!".

Contand pe vioiciunea si curajul sau, multimea astepta ca premierul sa se inalte semet peste mizeriile lumii, peste asumari, taxe si impozite, dovedind populatiei, ca in metafora cu balega, povestita candva de mama sa, ca nu marimea conteaza.

Mai ales ca si in weekend-ul bleu-jandarm presedintele a luat din mers acceleratul de Brasov, in vreme ce protestatarii de la poalele Tampei cucereau Capitala, sperand sa-l gaseasca la Cotroceni.

Fara Cotroceni si premier, Bucurestiul a ramas la mana huliganilor de la tribuna sud, care au utilizat pietrele din dotare oferind SMURD-ului prilejul sa demonstreze cat de bine a fost dresat de Arafat contra lui Basescu.

In lipsa primilor oameni in stat, la tv a aparut bravul Cotoi. Sever Voinescu, zis Cotoi. Un James Bond al puterii, care a invitat huliganii de la Steaua si Dinamo la filmul "Moartea domnului Lazarescu", pentru ca protestul lor sa se desfasoare in deplina cunostinta de cauza.

La vremuri de restriste, prin Cotoi, puterea a dat tot ceea ce a avut mai viteaz, mai viguros, mai intelectual. Singurul intelectual capabil sa ac­cepte cu demnitate marile schim­ba­ri, marturie a curajului de a infrunta crezul prezidential ca doar branco­nierii si branconajul pot scoate tara din impas.

In aceste conditii dramatice, reclamam organelor competente si oricui poate da o mana de ajutor disparitia premierului Emil Boc.

Sa fie cautat cu universalul 112, cu Interpolul, cu SMURD-ul, singura institutie care mai functioneaza. Repetam: 1,62 m, nascut la Rachitele, taie panglici. Pentru orice eventuali­tate, apelam si la serviciul pierderi, unde avem posibilitatea binecunoscutului final: il declaram nul.

Ieri seara, tarziu, premierul a aparut la TV, neras, cu un inceput de cioc, facand un apel la solidaritate in vremuri de criza. Intre proteste si proasta guvernare nu era nici o legatura.

×
Subiecte în articol: emil boc