x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Doi saci de medicamente în casa lui Michael Jackson

Doi saci de medicamente în casa lui Michael Jackson

de Mihaela Biliovschi    |    30 Iun 2009   •   00:00

Luni, imediat după ora 15:00, o echipă de anchetatori a confiscat doi saci de medicamente din casa în care a murit Michael Jackson. Investigatorul-şef, Craig Harvey, a refuzat să declare ce tip de medicamente s-au găsit în imobilul închiriat.



Echipa de investigaţie a intrat în casă pe la orele amiezii şi a ieşit abia trei ore mai târziu, cu toată "farmacia" prezentă în clădire. Autopsia iniţială nu a condus la o concluzie privind cauza morţii, investigaţiile continuând în laboratoare pentru a determina dacă anumite combinaţii de medicamente ar fi putut determina stopul cardiac ce a provocat moartea lui Michael Jackson.

Tot luni, doctorul care a încercat resuscitarea muribundului a vorbit pentru prima dată mass-media, prin intermediul proaspătului avocat, Ed Chernoff. Chernoff a acordat un interviu în detaliu postului de televiziune CNN, în care a vorbit despre activitatea doctorului în ultimele clipe de viaţă ale pacientului său.

Potrivit  Chernoff, doctorul Conrad Murray l-ar fi cunoscut pe Michael Jackson încă din 2006. Acesta ar fi fost contractat în luna mai de compania de producţie AEG pentru a-l însoţi şi îngriji pe Michael în turneul său din Londra. Cu privire la ultimele clipe din viaţa lui Michael şi ciudatul apel 911, Chernoff a declarat că doctorul Murray l-ar fi găsit pe Michael prăbuşit pe pat, moment în care i-a ascultat pulsul, un puls slăbit. "A simţit căldura corpului şi a început imediat metoda de resuscitare a lui Michael Jackson", a spus avocatul.

Un alt moment controversat, cel în care Michael îşi dădea duhul, este faptul că doctorul a aplicat metoda de resuscitare în mod greşit, lucru evidenţiat pe caseta cu înregistrarea apelului de urgenţă 911, când s-a solicitat o echipă de medici. Pe casetă, un bărbat anunţă că o persoană de 50 de ani nu mai respiră şi că are nevoie de ajutor de urgenţă. Când operatorul a întrebat unde se află pacientul, apelantul a spus: "Pe pat". "Ridică-l din pat şi pune-l jos pentru că vom face resuscitarea acum", a spus operatorul de la urgenţe, încercând să coordoneze manevrele corecte de resuscitare prin telefon.

Mai controversat este faptul că doctorul a aşteptat mai bine de 25 de minute până a solicitat ajutorul. Ori, în cazul unui stop cardiac, persoana afectată poate fi salvată doar în intervalul de 10 minute. După ce această perioadă a trecut, şansele de supravieţuire sunt aproape nule. Stopul cardiac este diferit de atacul de cord, când persoana afectată are mult mai multe şanse de supravieţuire. Chertoff a indicat că doctorul a aplicat metoda de resuscitare pe pat, în mod greşit, pentru că doctorul este "un munte de om", comparativ cu Michael Jackson, şi că ar fi pus palma sa sub spatele pacientului, palma servind aşadar drept "suprafaţă tare" în acest timp exercitând resuscitarea cu cealaltă palmă pe cordul muribundului.


DOCTORUL NU ŞTIA ADRESA
Ce a făcut doctorul în cele 25 de minute critice din viaţa lui Michael? Ei bine, avocatul său a oferit detalii: "Doctorul Murray a executat măsuri de resuscitare pe tot timpul celor 20-25 de minute, până au venit doctorii de la Urgenţă. În casa lui Jackson, în camera în care dormea, nu este nici un telefon, nu s-a putut suna la 911. Doctorul Murray avea telefonul său mobil, însă nu ştia adresa exactă la care se află Michael Jackson. El ştia cum să ajungă acolo, însă nu ştia adresa exactă. Atunci a sunat la agenţii de protecţie ai locuinţei de pe telefonul lui în timp ce administra resuscitarea şi nu a răspuns nimeni. A trebuit să fugă la etajul de jos, a strigat după ajutor, în cele din urmă l-a găsit pe bucătar. Bucătarul a trimis agenţii de protecţie sus, în cameră, şi tot atunci a fost apelat numărul de urgenţe 911", a explicat avocatul Ed Chertoff.

Cu privire la întrebarea: A prescris sau nu a prescris acest doctor narcotice pacientului său, avocatul a răspuns evaziv. "Ceea ce a prescris, pe timpul celor două luni cât a fost doctorul privat al lui Michael Jackson, au fost medicamente prescrise în mod special pentru complicaţiile medicale indicate de pacient."

Întrebat direct de reporterul CNN dacă a administrat narcotice pacientului său, avocatul doctorului Murray a refuzat să răspundă pe motiv că există o înţelegere cu investigatorii de a nu vorbi cu privire la medicamentele ce ar putea exista în corpul lui Jackson, pentru a afla mai întâi rezultatele analizelor de toxicologie. "Dar cred că, atunci când rezultatele vor fi gata, nu se vor găsi narcotice", a adăugat Ed Chernoff. "Din informaţiile pe care le avem noi, Michael nu a luat o supradoză, nu a existat aşa ceva, iar medicamentele pe care le-a prescris doctorul nu erau suficiente pentru a provoca complicaţii respiratorii sau stop cardiac", a concluzionat avocatul, dând de înţeles faptul că Michael a consumat medicamente pentru ameliorarea durerilor provocate de anumite afecţiuni fizice.


CONRAD MURRAY A ANUNŢAT COPIII CĂ TATĂL LOR A MURIT

Conrad Murray este cunoscut drept omul care a fost martorul ultimelor clipe de viaţă ale lui Michael. Într-un interviu acordat exclusiv CNN, avocatul doctorului, Ed Chernoff, a descris ceea ce s-a întâmplat în după-amiaza zilei de joi, 25 iunie 2009.

"S-a dus imediat la spital, alături de Michael Jackson, a stat cu el în cameră până când doctorii l-au pronunţat pe domnul Jackson mort, el a fost acolo cu La Toya, Jermaine şi doamna Jackson, împreună cu copiii lui Michael Jackson, a fost ore în şir la spital după ce a fost declarat decesul lui Michael. El l-a sfătuit pe Jermaine în legătură cu anunţul de presă la care familia lucra, i-a sfătuit pe doctori cu privire la cum s-o anunţe pe doamna Jackson despre moartea fiului ei, ştiind că ea are probleme cu inima.

El a fost persoana care, împreună cu managerul, a anunţat copiii lui Jackson că tatăl lor murise." Întrebat dacă ar fi fost un lucru anume pe care doctorul l-ar fi putut face pentru a-i salva viaţa pacientului, Chertoff a afirmat că e sigur de faptul că doctorul s-a gândit la această întrebare de nenumărate ori şi din acest motiv încearcă să coopereze pe cât de mult posibil cu investigatorii. "Nu ştim ce l-a omorât pe Michael Jackson, nu ştim de ce a murit. Poate, poate, când vom avea rezultatele analizelor de toxicologie şi rezultatul autopsiei, atunci vom şti ce s-a întâmplat. Însă acum cauza morţii lui Michael Jackson este un mister."

×