x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Dominic, posibil ofiter activ in CNSAS

Dominic, posibil ofiter activ in CNSAS

de Carmen Vintila    |    24 Iun 2006   •   00:00
Dominic, posibil ofiter activ in CNSAS

Deputatul PC Sergiu Andon a decla-rat ieri ca Dominic, posibil informa-tor din Colegiul CNSAS, a facut afa-ceri de succes in perioada de tran-zitie de dupa Revolutie si ca acesta ar putea fi inca ac-tiv. El a avertizat ca "se va afla totul despre Dominic", dar ca deocamdata nu va divulga toate informatiile detinute.

Prezent la CNSAS, conservatorul Sergiu Andon a spus ca informatorul cu numele de cod Dominic ar putea fi inca ofiter activ si a facut afaceri de succes dupa Revolutie. Carmen Vintila

Sergiu Andon, avocatul liderului PC, Dan Voiculescu, a facut ieri o noua dezvaluire cu privire la posibilul informator din Colegiul CNSAS. Potrivit lui Andon, Dominic ar putea fi inca ofiter activ. "Daca ei au gasit doi din doua orase si nu l-au gasit si pe al treilea, incep sa-mi pun problema daca nu e si in prezent activ, ofiter sub acoperire", a spus Andon, care a tinut sa sublinieze ca nu detine documente in privinta lui Dominic, ci informatii. "Exista sau, mai bine spus, sursa mea are si ceva de domeniul inscrisului, dar aceea se refera la activitatea din timpul tranzitiei a lui Dominic. Eu am spus ca, pe langa colaborarea cu Securitatea, lui Dominic i se poate reprosa si afaceri de dupa Revolutie, deci inscrisul la aceea se refera. Referitor la colaborarea cu Securitatea, eu am vorbit de informatii", a subliniat Andon. El adaugat ca va trebui sa discute cu sefii SRI si ai celorlalte servicii secrete, pentru a le cere o eventuala aprobare referitoare la divulgarea unor informatii despre posibilul ofiter inca activ.

JOACA. "CNSAS joaca copilareste aici. Vrea sa vada daca intr-adevar stiu. S-ar putea sa nu stie de Dominic, desi nu cred ca nu stie. S-ar putea sa nu stie si atunci e grav. S-ar putea sa fi facut eforturi sa afle si sa nu fi aflat si asta arata un semn de nefunctionare. S-ar putea sa fi aflat ca e bine sa nu se divulge si atunci trebuie sa fiu si eu mai atent. Dar, in orice caz, prin graba asta si prin adresa, ei au vrut sa vada si cat stiu eu, ca sa stie unde ma pot opri. Nu sunt asa de naiv incat, daca cineva imi spune «arata-ti cartile», eu sa le arat", a aratat Andon. El a mai spus ca, dupa primele semne pe care le are, crede ca "se va afla tot despre Dominic". "Pentru mine este si un test sa vedem cum functioneaza CNSAS. Este foarte posibil ca Dominic sa fie activ, si de aici protectia lui", a mai declarat Andon, aratand ca CNSAS este cel care trebuie sa dovedeasca daca Dominic exista sau nu.

SOLICITARE
Sergiu Andon s-a prezentat ieri la CNSAS pentru a solicita copii de pe inregistrarile video ale celor doua audieri ale sedintelor Colegiului CNSAS in care a fost audiat Dan Voiculescu. In cerere, liderul PC precizeaza ca inregistrarile au fost facute fara consimtamantul sau, in conditiile in care i s-a refuzat dreptul de a fi asistat de un avocat la audierea din 2006. "Protestez impotriva atitudinii de santaj fatis si insusire a documentatiei CNSAS de catre un membru al Colegiului CNSAS", se mai arata in cerere. Andon a mai spus ca in cazul Dan Voiculescu sunt implicati doi ofiteri de Securitate, Caciula V. si Nicola Marin, ultimul fiind audiat de CNSAS. El a precizat ca impotriva lui Caciula a formulat o plangere penala adresata in 2003 Parchetului Militar, nesolutionata inca, in care Voiculescu il acuza de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, denuntare calomnioasa, instigare la violare de domiciliu si a secretului corespondentei.

×
Subiecte în articol: eveniment cnsas activ dominic andon