x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Dormi linistit, Nicusor. Politia vegheaza pentru tine!

Dormi linistit, Nicusor. Politia vegheaza pentru tine!

de Gabi Golea    |    28 Oct 2006   •   00:00

Nicusor Constantinescu, presedin-tele CJ Constanta, a cazut din bra-tele lui Bachus in cele ale lui mos Ene, adormind la volan intr-o inter-sectie. Trei echipaje de politie nu au avut curaj sa-i faca testul de alcoolemie.

SFERTUL ACADEMIC. In plina intersectie, Nicusor a tras un pui de somn in dormitorul sau 4x4. Agentul de ordine pare depasit de situatie

Ieri noapte, presedintele CJ Constanta a dormit la volan, in mijlocul unei intersectii, pret de aproximativ un sfert de ora. Politistii veniti la fata locului au dirijat circulatia. Martorii spun ca Nicusor Constantinescu era baut, dar acum acest lucru nu mai poate fi demonstrat. Un scenariu posibil intr-un oras precum Constanta, in care functia sperie organul.

Nicusor Constantinescu a adormit la volan, cu motorul pornit si farurile aprinse, intr-o intersectie foarte circulata a Constantei, in timp ce astepta schimbarea culorii semaforului. Vazandu-l, cetatenii care treceau prin zona au apelat 112. O patrula de ordine publica a venit la fata locului fara a sti despre cine este vorba. Cand l-au recunoscut, si-au declinat competenta in favoarea colegilor de la politia rutiera. La cateva minute, a sosit un echipaj de politie rutiera si un alt echipaj de siguranta publica din cadrul Sectiei 1, ambele formate din cate doi agenti de politie. Au incercat sa deschida masina, dar n-au reusit. Asa ca s-au multumit sa dirijeze circulatia in zona.

OAMENII PRESEDINTELUI. Cineva i-a informat pe oamenii de casa ai presedintelui CJC. Nicusor Constantinescu sustine ca a fost chiar domnia sa, fapt imposibil, deoarece dormea dus. "Prietenii" au venit la fata locului, unul dintre ei a spart geamul masinii cu o manivela si a deblocat usile. Apoi l-au trezit si l-au scos din masina. Presedintele a fost urcat intr-un taxi, cu pretextul ca va fi dus la spital (n.r. - aflat peste drum). Dar s-au razgandit, iar masina l-a dus pe "pacient" direct acasa. Politistii de la fata locului s-au multumit sa ramana spectatori. In timpul desfasurarii evenimentelor, operatorul de la Antena 1 care-l filma pe Constantinescu a primit un pumn in camera, de la unul din prietenii acestuia.

Unul dintre martorii aflati la fata locului, ne-a declarat, preferand sa nu-si decline identitatea: "Era baut. Am anuntat politia, dar acestia au venit si nu s-au bagat. Nu e posibil sa vorbesc cu organele de politie si sa raspunda ca nu se baga. Este incredibil ce se intampla in Constanta".

VINOVATII SISTEMULUI. Ieri, conducerea IPJ Constanta a declarat ca s-a dispus o cercetare prealabila "privind modul defectuos in care au actionat cei 6 politisti". Victor Popescu, seful IPJ Constanta, ne-a precizat ca, daca politistii vor fi gasiti vinovati, vor fi trimisi in fata Parchetului. "Din punct de vedere procedural, trebuia anuntata salvarea, iar, daca este vorba de un incident rutier, persoana trebuie testata in vederea stabilirii alcoolemiei", a precizat si Inspectorul-sef Adjunct al IPJ Constanta, Adrian Rapotan. "Ieri-dimineata nu mai era concludent sa i se preleveze probe de sange si nici macar nu aveam posibilitatea de a intra la el in curte fara mandat."

SPONDILOZA. Constantinescu a negat atat faptul ca ar fi consumat bauturi alcoolice, cat si faptul ca a adormit la volan. El a afirmat ca a oprit masina in intersectia respectiva intrucat a "simtit" ca i se face rau, a dat un telefon ca sa cheme "colegii in ajutor", dupa care in asteptarea lor s-a intins in masina, pe spate, ca sa se odihneasca, si a adormit. El a sustinut, de asemenea, ca respectivii colegi l-au dus la un medic, "nu are importanta care". "Mi-a spus ca de la spondiloza ar fi posibil sa am o manifestare de cadere de energie", a adaugat el, raspunzand intrebarilor ziaristilor despre posibila cauza a accidentului. Varianta oficiala a Consiliului Judetean a fost ca "in cursul noptii, in timp ce se afla la volan, domnului Constantinescu i s-a facut rau si si-a pierdut cunostinta". Acest lucru s-ar datora oboselii cumulate si deziluziei provocate de faptul ca echipa sa favorita de handbal, HCM, a fost "spulberata" in Danemarca cu o saptamana in urma, ne-a declarat purtatorul de cuvant al CJC, Cristian Moldovanu. "Astazi (ieri - n.r.) a plecat la Bucuresti si pentru a i se face un control medical."

Pedepse pentru politisti

Pentru cei sase politisti care i-au vegheat somnul din intersectie lui Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, s-au hotarat pedepsele.

Astfel, pentru trei din cei patru agenti de siguranta publica s-a decis amanarea promovarii in grad pe urmatorii doi ani. Pentru al patrulea, care avea functia de sef de sector, retrogradarea in agent de strada.

Unul din cei doi agenti de circulatie aflati ieri noapte la fata locului, va fi destituit din politie, in timp ce pentru cel de-al doilea s-a hotarat diminuarea salariului cu 5% pentru urmatoarele trei luni. Pe langa cei sase mai exista doi sanctionati. Seful politiei rutiere Constanta care va fi penalizat cu 10% din salariu, timp de trei luni de zile. Si adjunctul politiei rutiere pentru care comisia de disciplina a hotarat retrogradarea, insa seful IPJ Constanta a propus destituirea din politie.

Politistii amendati intentioneaza sa depuna contestatii fata de aceste sanctiuni in urmatoarele cinci zile.

VIDEO
Click pt a vedea imaginile surprinse cu ajutorul telefonului mobil
  • constantinescu1
  • constantinescu2
  • ×
    Subiecte în articol: eveniment constantinescu constanta