x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ea l-a eliberat pe Gorbunov

Ea l-a eliberat pe Gorbunov

de Mihai Gavrila    |    04 Feb 2009   •   00:00
 Ea l-a eliberat pe Gorbunov

Camerele de fotografiat ale Jurnalului Naţional au reuşit să surprindă primele imagini cu judecătoarea Maria Nicola, cea care l-a pus în libertate pe urmăritul internaţional Serghei Gorbunov. Lesne de înţeles, dumneaei nu doar că refuză orice dialog cu mass-media, dar se ascunde cum poate mai bine de obiectivele foto. Spre exemplu, ieri, când s-a dus la Tribunalul Dolj, unde lucrează, judecătoarea şi-a parcat maşina exact în faţa intrării, aşa încât să nu-i ia mai mult de trei secunde ca să se suie în ea şi să plece. Suficient însă ca Jurnalul Naţional să o ­surprindă într-o fotografie.



Pe lângă lanţul de demisii de la Penitenciarul Craiova şi sancţiunile luate ieri la IJP Braşov, Jurnalul Naţional prezintă în exclusivitate filmul atacului armat de la casa de schimb rememorat de un martor ocular, precum şi primele imagini cu judecătoarea Maria Nicola, cea care i-a dat voie să fugă din puşcărie lui Serghei Gordunov, implicat mai mult sau mai puţin în cazul de la Braşov.

Judecătoarea nu doar că refuză să stea de vorbă cu ziariştii, dar ştie şi cum să se ferească de aparatele de fotografiat. Ieri, când s-a dus la Tribunalul Dolj unde lucrează cu carte de muncă, Maria Nicola şi-a parcat maşina exact în faţa intrării, aşa încât să nu-i ia mai mult de trei se­cunde ca să se suie în ea şi să plece.

La ora 15:20, judecătoarea a ţâşnit de la "in­terogatoriul" CSM şi a părăsit în trombă curtea instituţiei. Când şi-a dat seama că e urmărită, Maria Nicola a făcut un mic ocol prin centrul Craiovei, semnalizând stânga şi virând dreapta în câteva intersecţii, ca să scape de aparatul de fotogra­fiat. Imediat după ce a parcat în faţa blo­cului unde locuieşte, judecătoarea a sărit din maşină şi a fugit înăuntru, reuşind să evite şi de această dată întrebările presei.

"VIN POLIŢIŞTII SĂ-MI IA COPILUL!"

De altfel, Maria Nicola are motive să fie supărată pe ziarişti. Presa locală a scris în 2007 că magistratul a fost ţinta unei an­chete a DJASPC Dolj. Inspectorii DJASPC au constatat că fiul judecătoarei, Cristian Nic, atunci în vârstă de 13 ani, este supus unor rele tratamente şi că "s-a constatat o stare de tensiune în cămin, copilului fiindu-i în­călcat dreptul la li­niş­tea familială". După câteva şedinţe de consiliere, do­sarul a fost însă închis, considerându-se că ma­ma a revenit la gân­duri mai bune faţă de fiul său.

În aceeaşi perioadă, la Tri­bu­nalul Dolj a avut loc un alt episod: colegii Ma­riei Nicola au chemat un echi­paj SMURD, pentru că judecătoarea urla că "vin poli­ţiştii să îi fure co­pi­lul". Un an mai târziu, Ma­ria Nicola a mai fost implicată într-un scandal la locul de muncă, ea fiind acu­za­tă că a pleznit peste faţă o doctoriţă a Mi­niste­rului de Justiţie, venită la Tribunalul Dolj pentru a verifica starea de sănătate a an­gajaţilor.

Gestul a fost sancţionat de CSM, care i-a tăiat 15% din lea­fa pe trei luni, pe motiv că ju­decătoa­rea "are o atitudine nedem­nă faţă de co­legi". Jude­­că­toarea a compensat însă ati­tudi­nea agresivă faţă de fiul său şi faţă de colegi printr-o ne­măr­gi­nită blândeţe în cazul Gorbunov. Prin sen­tin­ţa 178/ 5.05.2008, Maria Nicola i-a permis moldoveanului care strânsese condam­nări în­su­mând 25 de ani de puşcă­rie, să părăsească detenţia, pentru a se opera de glaucom.

×
Subiecte în articol: special nicola