x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Familia iese la atac, fosta soţie îi neagă paternitatea

Familia iese la atac, fosta soţie îi neagă paternitatea

de Irina Cristea    |    Anca Aldea    |    30 Iun 2009   •   00:00
Familia iese la atac, fosta soţie îi neagă paternitatea

"Clanul Jackson" strânge rândurile şi se pregăteşte să declanşeze o bătălie pe toate fronturile - al anchetei judiciare, al custodiei asupra copiilor şi al testamentului. La patru zile după decesul lui Michael, familia sa a lăsat la o parte atitudinea rezervată cu care publicul era obişnuit şi a lăsat să se înţeleagă, dincolo de orice dubiu, că este gata să lupte pentru a-şi apăra interesele.



PRIMA CONFERINŢĂ DE PRESĂ
Capul familiei, Joe Jackson, a susţinut ieri, în faţa reşedinţei familiei din Encino, California, prima conferinţă de presă de la decesul artistului. Joe a ţinut să precizeze că cei trei copii ai lui Michael Jackson - Prince Michael (12 ani), Paris (11 ani) şi Prince Michael II (7 ani) - se află acum în grija bunicii lor, Katherine. "Noi suntem părinţii (lor). Îi iubim. Aceasta este familia lor. Vom avea grijă de ei şi le vom da educaţia necesară (...) Copiii se află în prezent alături de ceilalţi copii ai familiei şi sunt fericiţi (...) N-au fost niciodată în prezenţa altor copii", a spus Joe Jackson, în faţa unei mase impresionante de jurnalişti adunaţi la reşedinţa californiană a familiei lui Michael. Întrebat de mama primilor doi copii ai artistului, Joe a spus: "Debbie Rowe nu are nici o legătură cu ceea ce facem noi". Capul familiei a refuzat să ofere mai multe detalii asupra custodiei minorilor, afirmând că testamentul lui Michael reprezintă o problemă "privată". Deocamdată, minorii au fost luaţi în îngrijire, încă de vineri, de bunica lor.

Cea mai importantă preocupare a familiei este, în acest moment, să afle cu exactitate ce anume a provocat decesul subit al lui Michael. Motiv pentru care a cerut şi a doua autopsie, ale cărei rezultate vor fi aflate în curând. Familia nu şi-a ascuns neîncrederea în demersurile medicului personal al vedetei, Conrad Murray, şi în tratamentele pe care acesta i le administra. Demersurile familiei ar putea fi însă puse în dificultate de mama a doi dintre cei trei copii, fosta asistentă medicală Debbie Rowe, cu care Michael a fost căsătorit în perioada 1996-1999. (Al treilea copil, Prince Michael II, aparţine unei mame surogat a cărei indentitate nu a fost făcută niciodată publică.) La divorţ, Rowe a renunţat la orice drept de vizitare, iar presa scrie că legătura dintre ea şi primii doi născuţi ai artistului a fost minimă de-a lungul anilor. Rowe a semnalat zilele trecute că afacerea custodiei nu este nici pe departe clasată.

"NU SUNT URMAŞII LUI MICHAEL"
Ea a declarat că Prince Michael şi Paris, cărora le-a dat naştere, nu sunt copiii lui Michael, fiind concepuţi prin însămânţare artificială cu sperma unui donator anonim, relatează Daily Mail. "Michael divorţase, era însingurat şi îşi dorea copii. Eu am fost cea care i-a spus: «Ţi-i fac eu». Nu am fost niciodată o mamă bună, nu m-am simţit ataşată de ei. A fost mai bine că i-am lăsat lui decât să îi fi ţinut eu", a mai spus Rowe, care în urma divorţului din 1999 nu a solicitat custodia copiilor. Presa a speculat în repetate rânduri că nuanţa deschisă a pielii şi părului celor doi copii nu se potriveşte cu datele biologice ale lui Michael.

Un alt capitol deschis de moartea lui Michael este cel al moştenirii pe care o lasă în urmă şi, implicit, a testamentului său. Testament despre care, deocamdată, nu se ştie nimic. Nici măcar dacă ar exista. Iar familia cântăreţului nu face nici o referire la un astfel de document. Avocatul a declarat, potrivit AFP, că, în cazul în care nu există un testament, bunurile lui Michael le revin descendenţilor săi. Caz în care "un adult va administra şi va superviza moştenirea, urmărind interesele copiilor, iar aceste persoane vor fi domnul şi doamna Jackson", a precizat Londell McMillan.

×
Subiecte în articol: special copii michael familiei