x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Familia lui Michael Jackson cere a doua autopsie

Familia lui Michael Jackson cere a doua autopsie

de Cristiana Stamatescu    |    28 Iun 2009   •   00:00

Trupul megastarului american Michael Jackson, decedat joi la vârsta de 50 de ani, va fi supus la o a doua autopsie, la cerinţa familiei artistului, a declarat purtătorului de cuvânt al institutului medico-legal din Los Angeles.

Conform site-ului TMZ.com, primul care a anun­ţat moartea lui Jackson, cea de-a doua autopsie ar fi fost deja efectuată la Los Angeles, într-un loc păstrat secret. Rezultatele preliminare ale primei autopsii efectuate vineri au eliminat ipoteza de­ce­sului ca urmare a unui act criminal. Institutul medico-legal a precizat însă că rezultatele definitive, care includ şi analize toxicologice, vor fi cunoscute abia peste "patru sau şase săptămâni".

Reverendul Jesse Jackson a declarat sâmbătă la postul de televiziune american ABC că familia este supărată. El a vorbit despre semnele de întrebare care planează asupra morţii lui Michael, în special asupra rolului medicului cântăreţului, Conrad Murray, în orele ce au precedat decesul.

Familia lui Jackson a precizat că a dorit să discute cu medicul, dar nu l-a putut contacta. Între timp, cardiologul lui Michael Jackson a contactat voluntar Poliţia din Los Angeles, punându-se la dispo­ziţia anchetatorilor, avocatul doctorului anun­ţând că acesta nu este suspect în cazul morţii cân­tăreţului. Murray este ultima persoană care l-a văzut pe Michael în viaţă. Pe de altă parte, Debbie Rowe, fosta soţie a lui Michael Jackson, vrea custodia celor doi copii pe care îi are cu artistul, deşi, în 2001, ea a renunţat la drepturile sale parentale contra sumei de circa 5 milioane de euro, anunţă dailymail.co.uk.

 

ÎMBĂLSĂMAT ŞI EXPUS PE STADION?
Deocamdată nu există informaţii oficiale des­pre înmormântarea lui Michael Jackson, care a fost crescut în spiritul religiei martorilor lui Jehova, ce interzice ceremonialul de înmormântare. Cu toate acestea se vehiculează zvonuri conform cărora serviciile funerare vor avea loc în prima jumătate a acestei săptămâni sau că starul va fi înmormântat conform perceptelor religiei isla­mice, cu toate că în acest caz ar fi trebuit înmor­mântat la două zile după deces.

Ipotezele nu se opresc aici. Doctorul german Gunther von Ha­gens, celebru pentru că îmbălsămează corpurile în poliuretan, a anunţat că trupul cântăreţului va fi conservat conform tehnicilor moderne de îmbălsămare, aceasta fiind una dintre ultimele dorinţe ale starului. Trupul lui Michael ar urma să fie expus până la sfârşitul lui iulie la Arena O2, Londra, alături de cel al cimpanzeului său, Bubbles, de asemenea îmbălsămat.

Cât despre organizatorul celor 50 de concerte pe care Michael Jackson trebuia să le susţină din iulie la Londra, AEG Live, acesta a comunicat sâmbătă că va oferi cu­rând detalii cu privire la o posibilă returnare a banilor pe biletele vândute. Pentru a cinsti me­moria artistului, domeniul Neverland va deveni parc tematic. Anunţul a fost făcut de compania Capital Colony LLC, care a preluat Neverland, o proprietate evaluată la 120 de milioane de dolari. Parcul ar putea fi deschis pentru public anul viitor.

Şi o veste pentru fanii din România, care doresc să-i aducă un tribut special lui Michael Jackson. Artistul va fi comemorat în cadrul B'estfest (1-5 iulie), care va avea loc la Romexpo, infor­mează Emagic. Toţi cei care vor dori să îi asculte hiturile, seara de 3 iulie a B'estfest va fi dedicată memoriei lui Michael

×
Subiecte în articol: special michael jackson michael jackson