x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Fani ai lui Michael Jackson s-au reunit în locaţii din întreaga lume pentru a aduce omagii idolului lor.

Fani ai lui Michael Jackson s-au reunit în locaţii din întreaga lume pentru a aduce omagii idolului lor.

de Roxana Ioana Ancuta    |    07 Iul 2009   •   00:00

Sute de milioane de fani din întreaga lume au adus un ultim omagiu "Regelui muzicii pop", iar ceremonia de la Staples Center, care a urmat funeraliilor private, a fost retransmisă de televiziuni pe cinci continente, estimându-se un număr de 750 de milioane de telespectatori.

În Los Angeles, sute mii de oameni au umplut străzile în drum spre Staples Center, pentru ceremonia publică organizată în memoria artistului, în timp ce membri ai familiei starului pop şi apropiaţi ai săi au participat la o slujbă privată care a avut loc la cimitirul Forest Lawn din Hollywood Hills, relatează CNN.com.

În Germania, mii de oameni au urmărit în moderna O2 World Arena, din Berlin, transmisiunile din Los Angeles. Organizatorii evenimentului numit "Trauerfeier" (în traducere, "Trista petrecere") au lăsat liberă intrarea, însă numărul de locuri a fost limitat.

Şi fanii britanici au avut posibilitatea să vadă, pe ecranele de foarte mari dimensiuni, amplasate la O2 Arena din Londra, imaginile transmise din Los Angeles. Aşa cum se ştie, Jackson avea planificate în capitala britanică 50 de concerte, începând cu 13 iulie, dată pe care admiratorii starului pop o vor marca, săptămâna viitoare, în cadrul unui eveniment.

În altă parte din Londra, protagoniştii musicalului "Thriller Live" au adus un omagiu artistului pop, în timpul spectacolului pe care l-au susţinut pe scena "Lyric Theater". Actorii care fac parte din distribuţia acestui spectacol, înaintea urcării lor pe scenă, i-au invitat pe spectatori să ţină un moment de reculegere în memoria starului american.

Teatrul, ale cărui lumini au fost reduse în intensitate în seara când megastarul a decedat, a devenit un fel de altar dedicat lui Jackson, pentru cei care doresc să vegheze, să se reculeagă şi să lase mesaje de adio şi de condoleanţe la intrarea în clădire.

În Japonia, în acelaşi timp, sute de fani s-au reunit, pentru a-l omagia pe "Regele muzicii pop" şi pentru a urmări clipuri din cele mai cunoscute albume ale lui Michael Jackson, proiectate pe ecrane din vitrina magazinului Tower Records din centrul capitalei Tokyo. Cei prezenţi au avut ocazia să se fotografieze alături de o amprentă a tălpii lui Michael pe care acesta a lăsat-o la ultima sa vizită. Michael Jackson a vizitat Tower Records de două ori.

La rândul lor, australienii au sfidat frigul iernii australe, reunindu-se în faţa unor ecrane uriaşe la Melbourne şi la Sydney.

Fostul premier leton Ivars Godmanis, pasionat de muzică, a animat timp de cinci ore o emisiune în amintirea lui Michael Jackson la un post de radio privat.

Pe continentul african, în Coasta de Fildeş, la Krindjabo, capitala regatului Sanwi, unde Michael Jackson a fost declarat "prinţ", în 1992, regele Amon N'douffou al V-lea a anunţat o ceremonie.

În Bucureşti, fanii megastarului au venit în Parcul Obor cu postere ce îl înfăţişează pe artist, dar şi cu albume ale lui Jackson, transmite Mediafax. De asemenea, fanii au adus şi un banner ce îl proclamă nemuritor pe "Regele pop-ului" ­ "Michael Jackson 1958 ­ Forever", precum şi un altul cu inscripţia "Heal The World".

Aşezaţi în faţa ecranului pe care era difuzată ceremonia funerară, fanii lui Jackson au urmărit ­ unii cu lacrimi în ochi ­ cum sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Michael Jackson a fost adus şi apoi depus la Staples Center, în Los Angeles. 

Depunerea sicriului cu trupul neînsufleţit al lui Michael Jackson într-o secţiune amenajată special a scenei de la Staples Center a marcat începutul ceremoniei publice care se derulează în memoria "Regelui pop-ului". Sicriul cu corpul neînsufleţit al artistului a fost adus pe scenă în acordurile unui imn religios cântat de un cor, mulţimea din interiorul Staples Center ridicându-se în picioare în semn de respect pentru Michael Jackson şi aplaudând la finalul imnului.

×
Subiecte în articol: special michael jackson michael jackson