x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Filmul lui Mel Gibson starneste pasiuni

Filmul lui Mel Gibson starneste pasiuni

27 Feb 2004   •   00:00

Lansat miercuri in SUA, "Patimile lui Hristos", filmul lui Mel Gibson, continua sa starneasca controverse. Reactiile sunt atat de puternice incat au pus in umbra pregatirea pentru Premiile Oscar.

Salile de cinematograf unde a rulat miercuri "Patimile lui Hristos", in premiera, au fost pline, desi a fost zi lucratoare, iar cea mai mare parte a spectatorilor care au acceptat sa comenteze filmul au vorbit despre violenta lui. O parte a publicului a acuzat filmul ca fiind mult prea realist si intrucatva neverosimil. Desi autoritatile americane au decis ca filmul sa nu poata fi vazut de copii decat in compania parintilor, cei mai multi spectatori au declarat ca nu si-ar aduce copiii sub 17-18 ani sa-l vada. Lansat miercuri in 4.000 de cinematografe, in loc de 2.500 cum se prevazuse initial, filmul lui Gibson a eclipsat Oscarurile. In mod obisnuit, presa ar fi fost cu sufletul la gura in acest moment, anticipand, dezvaluind detalii privind ceremonia. Anul acesta insa, presa este mai ocupata sa scrie despre filmul lui Gibson. "Oscarurile sunt complet depasite de polemica privind "Patimile lui Hristos", presa nu vorbeste decat despre asta", subliniaza Anthony Mora, directorul unei companii de PR la Los Angeles. "Mel Gibson este marele castigator la Oscaruri anul acesta, desi nici macar nu a fost nominalizat", glumeste specialistul in comunicare.

A murit in timp ce urmarea filmul

O femeie din statul Kansas si-a pierdut cunostinta pe cand se afla la cinematograf urmarind scena crucificarii din "Patimile lui Hristos" si a murit dupa ce a ajuns la spital. Femeia avea 57 de ani si s-a dus la film impreuna cu colegii ei de serviciu. Cu 20 de minute inainte de finalul filmului, in timpul scenei extrem de violente a crucificarii, femeia a lesinat. Echipajul ambulantei a confirmat ca a fost chemat pentru a da primul ajutor unei femei care nu mai respira si parea sa fi suferit un atac de cord. Ea a fost dusa la spital, unde a fost confirmat decesul. Potrivit purtatorului de cuvant al spitalului, numai autopsia va stabili clar care a fost cauza decesului.
( SEBASTIAN S. EDUARD )

×
Subiecte în articol: eveniment filmul