x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Finala Queen of The World 2007

Finala Queen of The World 2007

de Oana Georgescu    |    16 Dec 2007   •   00:00
Finala Queen of The World 2007
Sursa foto: Oana Georgescu /

Unul dintre cei mai renumiţi organizatori de concursuri de Miss din lume, Erich Reindl (76 de ani), a hotărăt ca anul acesta Finala Mondială a Queen of The World 2007 să se desfăşoare in Austria.

Unul dintre cei mai renumiţi organizatori de concursuri de Miss din lume, Erich Reindl (76 de ani), a hotărăt ca anul acesta Finala Mondială a Queen of The World 2007 să se desfăşoare in Austria.

Acesta este cel de-al treilea concurs ca importanţă, după Miss World şi Miss Univers. Prima ediţie a avut loc in 1988 la Timmendorf, in Germania, ţară gazdă pănă anul trecut cu două excepţii: Moscova (1994, Red Army Theater) şi Viena (1992). Toate cele peste 50 de concurente de pe cinci continente, printre care şi reprezentanta Romăniei - Roxana Curelea, au petrecut deja o săptămănă in Germania, la Frankfurt, Köln, München, Bad Homburg - staţiunea balneară cu cei mai mulţi milionari pe metru pătrat, Wiesbaden, Berlin, Düselldorf, Montabaur, Wetzlar, Krefeld.

PREMIERĂ. Concurentele au fost invitate de onoare in Studiourile tv Total PRO 7 - Köln de Stefan Raab, cel mai popular "showmeister" din Germania. Apoi au plecat in Austria, la Ischgl, unde stau la cel mai luxos şi exclusivist resort - "Trofana Royal" din staţiunea miliardarilor. Situată in Tirol, lăngă graniţa cu Elveţia, Ischgl este supranumită şi "Ibiza din Alpi" sau "Mecca schiorilor", are peste 400 de părtii de schi ce insumează 250 de kilometri. Sezonul de schi şi snowboard din staţiunea inclusă in "Triunghiul de Aur", alături de Chamonix şi Cortina d’Ampezzo, a fost inaugurat la 1 decembrie de Rihanna, protagonista Top of The Mountain Opening Concert la Silvretta Arena. Ea şi-a promovat ultimul album, intitulat "Good Girl Gone Bad", şi a interpretat binecunoscutul "Umbrella" - primul single devenit Number One in topurile mondiale. După ce Austria se măndreşte cu patru titluri Miss World şi şase titluri Miss Europa, Erich Reindl a anunţat o altă premieră mondială: organizarea ediţiei 2007 a Queen of The World la o altitudine de aproape 3.000 m, după ce in anul 2000 organiza "Beauties in The Sky", primul concurs de frumuseţe, desfăşurat in aer, intr-o aeronavă Boeing 747. La inălţime vor fi şi membrii juriului, printre care se numără celebra Paris Hilton, imaginea şampaniei la doză Rich Prosecco in intreaga lume.

EXPERIENŢĂ. Roxana Florina Curelea (1.77 m, 85-60-90) nu este la prima sa experienţă. S-a clasat in Top 10 la Miss Europa - Varşovia, Polonia 2002 (din 93 de concurente!) şi s-a clasat pe locul I la Miss World University - Seul, Coreea 2005. Romănca a mai obţinut in Coreea incă două Premii Speciale - Miss Benevolence şi Mesager al Păcii. Căştigătoare a titlului Miss Intercontinental Romănia 2006 la ediţia a IV-a a Miss Festival Valea Prahovei, ne-a reprezentat in octombrie anul trecut la finala mondială Miss Intercontinental 2006, găzduită de celebrul Wyndham Resort & Chrystal Palace Casino din Insulele Bahamas. Atunci ea s-a clasat in TOP TEN din peste 70 de concurente sosite din toată lumea. A revenit in forţă şi ne reprezintă acum la ediţia 2007 a Finalei Mondiale a concursului Queen of The World. Selecţionată din peste 200 de candidate de Georgine Dewor, Director Naţional Queen of Romania, Roxana va purta la finală un costum naţional stilizat şi o rochie de seară in valoare de 15.000 de euro, semnată chiar de Georgine. Roxana este studentă anul II la Universitatea Bioterra (expertiză alimentară), iubeşte călătoriile, pictura, adoră provocările şi competiţia: "Aştept de mult timp un titlu de Miss şi sper ca anul acesta să cuceresc Queen of the World! Am trăit experienţe unice la concursurile de Miss la care am participat şi am văzut locuri pe care nu le voi uita niciodată! Mă consider o norocoasă, pentru că sunt prima romăncă ce participă la Queen of the World, concurs cu o istorie de peste 20 de ani!", ne-a declarat Roxana Curelea.

IMPLICARE. Participarea Roxanei Curelea la finala mondială a concursului Queen of The World 2007 a fost pregătită de Georgine Dewor. Născută in judeţul Dămboviţa, in comuna Brezoaele, de lăngă Tărtăşeşti, şi stabilită de aproape 20 de ani in Germania, Georgine a revenit de curănd in Romănia, special pentru pregătirea concursului. In 1991 a avut prima sa expoziţie de modă intr-o cafenea celebră din Frankfurt şi a urmat cursurile unei şcoli germane de design. A creat ţinute şi rochii de seară pentru mai multe prinţese şi contese din Germania (Prinţesa de Hessen, Prinţesa Erina von Sachsen, Contele şi Contesa de Schwerin), pentru Miss Germania, pentru staruri şi vedete autohtone. La show-urile sale de modă au fost prezente o mulţime de personalităţi, vedete şi staruri de cinema, printre care Gina Lollobrigida, Bud Spencer, Brigitte Nielsen. De căţiva ani, Georgine este direct implicată şi in organizarea concursului Queen of The World. A devenit director naţional pentru concursul Queen of Romania care va demara o amplă campanie naţională pentru desemnarea căştigătoarei pentru 2008 in luna mai.

Oana Georgescu,Corespondenţă din Austria

×
Subiecte în articol: tentaţii miss world queen the world