x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Frumuseţe "Made in Romănia"

Frumuseţe "Made in Romănia"

07 Oct 2007   •   00:00
Frumuseţe "Made in Romănia"

Cristina Fedorca a căştigat finala mondială a concursului Model of Models 2007 de la Madrid. Alte două fete se pregătesc să triumfe in Taiwan la Miss Young International.

Triumf - Model of Models 2007 la Madrid


Cristina Fedorca a căştigat finala mondială a concursului Model of Models 2007 de la Madrid. Alte două fete se pregătesc să triumfe in Taiwan la Miss Young International.

Â

Presa internaţională consemna recent: "Cea mai tănără, mai aplaudată şi spectaculoasă apariţie din concurs a fost Cristina Fedorca, proclamată in-vingătoare la Pasarela Diplomati-ca Internacional". "La numai 16 ani, romănca a fost cel mai strălucitor model din concurs şi are un viitor sigur in modellingul internaţional" - titra site-ul www.notadesprensa.com.es după triumful Cristinei Fedorca la Finala Mondială a concursului Model of Models 2007. Eveniment găzduit de Teatrul "Reina Maria" din Madrid la care au participat concurente din 28 de ţări, printre care Venezuela, SUA, Austria, Finlanda, Germania, Franţa, Grecia, Paraguay, Puerto Rico, Rusia, Portugalia, Polonia, Cehia şi Brazilia.

Â

Căştigătoare. Locurile II şi III au fost ocupate de Zsuzsana Putnarova (Cehia) şi Laura Negrette (Spania). Originară din Negreşti Oaş, Cristina Fedorca a căştigat ediţia 2006 a finalei Miss Festival Valea Prahovei, organizat de Camelia şi Marius Seceleanu la Cazinoul din Sinaia. Cristina Fedorca (1,75 m, 52 kg, 89-60-90) este elevă a Colegiului Naţional "Sf. Sava", vorbeşte la perfecţie engleza, franceza şi spaniola (un... amănunt care a impresionat membrii juriului, publicul şi reprezentanţii mass-media) şi ii plac baschetul, ciclismul, inotul, dansul şi călătoriile. Agenţiile de Presă Among, Korpa, Europe Press sau Efe, reprezentanţii mass-media şi TVE1 - "Corazón de Otoño", Antena 3 - "Noticias de Antena" şi "7 días, 7 noches", TeleMadrid - "Esta noche Madrid", Tele5 - "Caiga quien Caiga", Canal 7 - "Nos gusta Madrid" au anunţat triumful romăncei. Finala de la Madrid s-a desfăşurat in aceeaşi seară cu ediţia 2007 a Miss Festival Valea Prahovei, motiv pentru care Cristina Fedorca a absentat motivat. Ea ar fi trebuit să inmăneze trei coroniţe şi trei trofee, căci pe scena Cazinoului din Sinaia au fost desemnate trei căştigătoare. Isabella Sebestyen (18 ani, Hunedoara) a reprezentat deja Romănia la 1 octombrie la finala Miss Globe International, ediţia 36 (Tirana, Albania) şi a reuşit să cucerească Premiul "Miss Bikini Lady of The World" şi să se claseze in Top 10. Boroca Kopacz (18 ani, Tg. Mureş) va reprezenta Romănia la 13 octombrie la finala Miss Intercontinental 2007 - ediţia 36 din Insulele Seychelles, iar Alexandra Beldiman (18 ani) şi Alexandra Beţiu (19 ani) vor participa in Taiwan la 27 octombrie la finala mondială a concursului Miss Young International.

Â

Remarcată. Reprezentanta Belgiei la concursul de frumuseţe Miss Diaspora - Callatis 2006, Alexandra Beldiman a reuşit să se claseze pe primele locuri intr-o finală disputată la care au participat peste 20 de frumuseţi de origine romănă din intreaga lume. Are 18 ani şi a fost pănă anul acesta elevă a Colegiului Athenée Royale de Woluwe Saint Lambert din Bruxelles. Acum este elevă in clasa a XII-a a şcolii Centrale din Bucureşti. Vorbeşte la perfecţie franceza şi engleza şi a practicat tenisul de cămp la Academia "Saint José" din Bruxelles. Frumoasa fiică de ofiţeri (tatăl său a lucrat trei ani la Reprezentanţa Internaţională NATO a Romăniei la Bruxelles) va prezenta in concurs un număr de fitness-aerobic după un program pus la punct de Diana Oprea, campioana mondială la Fitness Feminin. Dimensiunile Alexandrei (52 kg, 1,74 m, 86-60-90) sunt cele la care visează toate puştoaicele de liceu care se văd defilănd pe podium sau căştigănd concursuri de miss. Remarcată de designerii romăni şi belgieni, pentru Alexandra Beldiman visul a devenit realitate la Miss Diaspora şi acum, cănd va reprezenta Romănia la Miss Young International din Taiwan. La fel de frumoasă, mama sa, Angela Beldiman, este locotenent colonel de aviaţie.

Â

Pasiuni. Alexandra s-a intors in ţară cu alte mentalităţi, alt ritm de lucru şi adaptat condiţiilor europene de muncă, disciplină şi invăţătură. "In Belgia era un motiv de măndrie să spun colegilor că am lucrat in vacanţă pentru a căştiga bani. Aici, prefer să mă abţin" - ne-a spus ea. La finala din Taiwan va participa şi Alexandra Beţiu (1,73 m, 52 kg, 90-62-90), reprezentantă a agenţiei conduse de Carmen Pleşea, unde a ajuns la recomandarea Zinei Dumitrescu, prietenă de familie. Are 18 ani şi jumătate şi este studentă in anul I la Facultatea de Drept - Universitatea "Spiru Haret". "Nu mă pot lăuda cu lucruri extraordinare" - spune ea. "Am trăit o copilărie frumoasă, cu părinţi şi bunici iubitori şi cu mulţi prieteni. Am luat lecţii de pian, desen, gimnastică, tenis, inot şi limbi străine şi am călătorit in ţară şi in străinătate. Deşi cursurile de modelling contribuie la desăvărşirea feminităţii şi a personalităţii, sunt sigură că experienţa din Taiwan va fi unică. Sunt incă legată de copilărie şi imi este greu să mă despart de ea, deşi maturitatea bate la uşă. Nu-i uşor, căci pe zi ce trece, viaţa este tot mai puţin o joacă, ce face loc competiţiei adevărate ce merită să o finalizezi pe un podium, pentru că de acolo, de sus, poţi dărui celor din jurul tău ce ai căştigat. Zămbet, dragoste , speranţă, bucurie, prietenie, ajutor". Bineinţeles, aceste pagini vor mai găzdui ample reportaje, exclusive, cu şi despre "aventura" celor două Alexandre la finala mondială din Taiwan a Miss Young International 2007.

Â

Concursuri de mare calibru

Desfăşurat pentru a doua oară consecutiv la Madrid, concursul Model of Models a debutat in 1973 la iniţiativa lui Charlie See. Acesta a organizat in 1949 prima ediţie a Concursului Miss Turism Queen International (in acest an, in China au participat 140 de concurente!), iar in 1971, Miss Globe International, care de patru ani se desfăşoară la Tirana, in Albania. La Model of Models au participat case de modă din Spania, invitaţi fiind designerii Alain Niava (Coasta de Fildeş), Paola Alfaro (Guatemala) şi Deby Ros (Puerto Rico). Căt priveşte Festivalul din Valea Prahovei, acesta promovează an de an tinerii designeri şi tinerele modele aspirante la glorie. Căteva dintre frumuseţile ediţiilor anterioare au triumfat la finalele mondiale ale concursurilor de gen: Mihaela Tudor - Miss

Bikini World, Malta 2002, Alina Ciorogariu - Miss Tourism World, Venezuela 2003, Cătălina Iancu - Model of The World, Antalya, Turcia 2005 şi, mai nou, Cristina Fedorca. Mai mult, Ina Radu (Piatra-Neamţ, 18 ani, 1,75 m, 90-60-90) a cucerit la Beauty of the World 2007 din China Premiul pentru "Cea mai frumoasă rochie de seară", o creaţie a designerului Agnes Toma.

×