x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Gabriel Bivolaru a fost dat in urmarire generala

Gabriel Bivolaru a fost dat in urmarire generala

25 Mar 2004   •   00:00

Mai multe locuinte din Bucuresti au fost perchezitionate, anchetatorii cautandu-l pe fostul deputat PSDR Gabriel Bivolaru, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru fraudarea BRD.

Mai multe adrese din Bucuresti au fost perchezitionate de politistii bucuresteni, anchetatorii cautandu-l pe fostul deputat Gabriel Bivolau. Acesta a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la o pedeapsa de cinci ani de inchisoare. Pentru ca este de negasit, Bivolaru a fost dat in urmarire generala.
Ion Alexandru

„Pana in prezent, Gabriel Bivolaru nu a parasit teritoriul Romaniei. Cel putin, nu legal, deoarece a fost dat in consemn la toate punctele de trecere a frontierei", ne-au declarat surse judiciare.

Disparut cu arme si bagaje

Ieri dimineata, Biroul pentru executari penale al Tribunalului Bucuresti a trimis Serviciului Urmariri de Politiei Capitalei mandatul de punere in executare a sentintei in cazul Gabriel Bivolaru. Politistii l-au cautat pe fostul deputat atat la adresa din Popa Tatu nr. 22 (care figureaza pe buletinul de identitate), cat si in alte trei locatii din Capitala. Bivolaru nu a fost insa de gasit nicaieri. Surse din anturajul fostului deputat PSD afirma insa ca acesta stia inca de sambata trecuta ca sentinta pe care Instanta Suprema avea sa o pronunte urma sa-i fie defavorabila. Drept pentru care, afirma aceleasi surse, Bivolaru si-a „randuit" afacerile, si-a facut bagajele in graba si a plecat, in prealabil insarcinand cativa prieteni sa aiba grija de proprietatile pe care le folosea. Cercul de prieteni ai lui Bivolaru stie ca acesta ar fi plecat in Italia.

Cautand acul in carul cu fan

Conducerea Politiei Capitalei a precizat ca ieri dupa-amiaza cautarile continuau in mai multe sectoare, unde anchetatorii au informatii ca Gabriel Bivolaru s-ar putea ascunde. Fostul deputat a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru fraudarea Bancii Romane de Dezvoltare cu peste 2.000 de miliarde de lei. Judecatorii au hotaarat de asemenea ca, dupa ispasirea pedepsei, lui Bivolaru sa-i fie suspendate, timp de trei ani, anumite drepturi civile, printre care si cel de a fi ales. „ Inalta Curte de Casatie si Justitie mentine obligativitatea impusa lui Bivolaru de a nu parasi localitatea de domiciliu, precum si impunerea sechestrului asiguratoriu asupra bunurilor mobile si imobile. Instanta suprema il obliga pe Bivolaru sa plateasca BRD suma de 2.253.225.811.840 de lei si 10 milioane de lei cheltuieli de judecata", au precizat sursele citate.


2200 miliarde daune catre BRD

Initial, deputatul Bivolaru fusese condamnat la trei ani de inchisoare pentru inselaciune si a fost obligat sa plateasca peste 2.200 de miliarde de lei daune civile catre BRD. Aceasta sentinta a fost insa contestata de Bivolaru. Completul de noua judecatori a inlaturat masura gratierii pedepsei de doi ani de detentie pentru plata a 24 de ordine de plata false, pentru falsificarea a sapte pasapoarte si mai multe facturi hoteliere.

Complicii Freitas si Plazzota au fugit din tara

Parchetul Curtii Supreme de Justitie l-a trimis in judecata pe deputatul PDSR Gabriel Bivolaru la data de 9 martie 1999. El a fost acuzat de fals, uz de fals, inselaciune si evaziune fiscala. Bivolaru i-a avut complici pe Mona de Freitas si pe Paula Monica Plazzotta (administrator de cont pentru cele zece firme), acestea fugind din Romania la scurt timp dupa ce procurorii au declansat ancheta in acest caz.

×
Subiecte în articol: eveniment bivolaru