x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Gala celei de-a X-a ediţii Folk You! Florian Pittiş. Gând de mare pus pe asfaltul Bucureştiului: 19 şi 20 septembrie, în Piaţa George Enescu

Gala celei de-a X-a ediţii Folk You! Florian Pittiş. Gând de mare pus pe asfaltul Bucureştiului: 19 şi 20 septembrie, în Piaţa George Enescu

de Dana Andronie    |    11 Sep 2014   •   14:30
Gala celei de-a X-a ediţii Folk You! Florian Pittiş. Gând de mare pus pe asfaltul Bucureştiului: 19 şi 20 septembrie, în Piaţa George Enescu

Începând din 2011, Festivalul Folk You! Florian Pittiş are buletin de Bucureşti. Festivalul s-a îmbrăcat în haine de gală, pentru prima oară pe strada Franceză, în Centrul Vechi, un loc cu tradiţie pentru un astfel de eveniment, chiar de Zilele Bucureştiului.

Anul 2014 este aniversar pentru Festivalul Folk You! La Vama Veche (31 iulie-2 august), s-a întâmplat cea de-a X-a ediţie. La Bucureşti, va fi o gală magică, fiind guvernată de... zece... întâmplări ciudate şi-o minune! 

Încercarea de a realiza acest concept, în Capitală, a dat rod. Prima ediţie a Galei Folk You! s-a bucurat de un mare succes. Au urmat a doua şi a trei ediţie, care au adunat peste 40.000 de oameni.

La început de toamnă, în cadrul Zilelelor Bucureştiului, iată a patra izbândă de Gala Folk You! cu speranţa că focul trăirilor verii, a stărilor de tandreţe din noi, a neliniştilor şi liniştii din fiecare, va merge spre sărbători cu curăţenie şi bun simţ. Suntem o corabie de prieteni care încearcă să ducă izbânda bunului simţ spre speranţa iubirii.

Pe 19 şi 20 septembrie, în Piaţa George Enescu (în faţa Ateneului Român), începând cu ora 19:00 se va scrie povestea celei de-a patra ediţii de Bucureşti a Festivalului Folk You! Florian Pittiş. Intrarea este liberă!

“Are toamna daruri multe dar când vine vorba de muzică - mărturiseşte Alina Manole. Septembrie aduce parcă cel mai frumos dintre toate! Gala Folk You!Florian Pittiş marchează debutul unui nou sezon de concerte. Şi o face ca gând de mare pus pe asfaltul Bucureştiului, asfalt care de-acum înainte se va topi doar sub paşii celor care vor merge să asculte muzica ce le place. Cât despre astenia de toamnă...celor care cântă le prinde bine! Muzica devine un pic arămie, glasul un pic mai cald, sufletul un pic mai înţelept iar muzele... ei bine, muzele sunt atât de strălucitoare!”

E mai multă nevoie ca oricând de iubire şi de bun simţ, în aceste vremuri becisnice. Emeric Imre vă face o invitaţie, care este cam greu de refuzat: “Întâlniţi-vă cu noi, prieteni!  Venim la întâlnire să punem o cărămidă din lutul muzicii şi poeziei noastre la clădirea ce aduce în ea lumina şi căldura bunului simţ, al dragostei şi normalităţii de-a fi Om... Asta visa şi Pittiş, şi Păunescu, şi Da Vinci, şi Bob Dylan, şi Brâncuşi, şi asta încearcă Gala celei de-a zecea ediţii Folk You!, să pună un umăr sub bolta ce susţine prietenia, cultura şi bunul simţ, pentru a face o lume mai bună, aici, lângă noi. Ne vedem cu drag să vă dăm un pahar din apa muzicii noastre şi să primim aplauzele voastre prieteni, să putem ţine curată fântana acestui festival”.

Implică-te! Folk You! este şi al tău
Festivalul Folk You! Florian Pittiş este un fenomen devenit portdrapel al Mişcării de Rezistenţă prin cultură. Susţineţi fenomenul FOLK YOU! donând 2 euro prin SMS la 8839, în perioada 12-30 septembrie 2014. Vă mulţumim.
Numărul este valabil în reţelele Cosmote România, Orange România şi Vodafone România. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Cosmote şi Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Programul ediţiei pe contul de Facebook al Mişcării de Rezistenţă

×