x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Gala Premiilor Flacăra

Gala Premiilor Flacăra

de Roxana Roseti    |    09 Dec 2007   •   00:00
Gala Premiilor Flacăra
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

Un eveniment de excepţie al săptămănii ce tocmai a trecut. Deşi a "concurat" cu multe alte evenimente din sfera preponderent mondenă - in ultima vreme foarte gustate de publicul larg - , decernarea celor mai vechi şi mai cunoscute distincţii din presa romănească a luat crema!

Valoare - Personalităţi, distincţii, merite


Un eveniment de excepţie al săptămănii ce tocmai a trecut. Deşi a "concurat" cu multe alte evenimente din sfera preponderent mondenă - in ultima vreme foarte gustate de publicul larg - , decernarea celor mai vechi şi mai cunoscute distincţii din presa romănească a luat crema!

O Irina Petrescu strălucitoare. O Ileana Stana Ionescu vivace. Şi mulţi, mulţi alţii. Gala, organizată de Publicaţiile Flacăra şi de Fundaţia "Premiile Flacăra", a străns laolaltă personalităţi ce au stărnit involuntar intrebarea: cănd se mai iveşte ocazia de a se strănge la un loc atăţia oameni valoroşi? O dată in viaţă sau… o dată pe an. Astfel, Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional a avut, chiar dacă numai pentru o seară de luni, privilegiul de a primi invitaţi de excepţie.Â

PremianŢii. "Mai sunt patru ani pănă cănd vom sărbători centenarul revistei Flacăra. Mai sunt patru ani pănă cănd Rebus, o altă revistă din multele realizări editoriale ale Trustului Publicaţiile Flacăra, va deveni octogenară. Două reviste cu o mare notorietate şi cu un destin marcat de istoria secolului XX." Cu aceste cuvinte, rostite de George Arion, preşedinte-director general al Publicaţiilor Flacăra, s-a deschis Gala premianţilor. Gabriela Adameşteanu - la secţiunea Literatură, actorul George Ivaşcu - la secţiunea Teatru şi Film, jazzman-ul Harry Tavitian - la secţiunea Muzică, Marcel Bunea - la secţiunea Arte plastice, speologul Cristian Lascu - la secţiunea ştiinţă, Marius Tucă - la secţiunea Jurnalism, Tudor Furir - la secţiunea Management, Andrei Pavel - la secţiunea Sport. Marele Premiu Flacăra a revenit regizorului Liviu Ciulei. Evenimentul a inceput prin decernarea unui trofeu al calităţii, Fierul de Cristal - creaţie a artistului plastic Dan Băncilă. Trofeul a revenit companiei ButanGas Romănia, motivaţia fiind "pentru că face parte dintr-o afacere de succes, ale cărei baze iau fost puse de profesorul Iosif Constantin Drăgan".Â

De calitate. Premianţii au dovedit că-şi merită recunoaşterea chiar şi numai pentru simplul fapt că sunt oameni.Â

"Este incomod, ca orice gazetar adevărat. Unii abia aşteaptă să-l vadă la televizor sau să-l citească, alţii nici nu vor să audă de el. Dar Marius Tucă este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti contemporani." Introducerea la premiul pentru secţiunea Jurnalism. Directorul Jurnalului Naţional, Marius Tucă, a dedicat acest premiu familiei sale, neuitănd să sublinieze că la revista Flacăra lucrează "nişte oameni care se incăpăţănează să reziste şi să facă o revistă de calitate, fără compromisuri in ceea ce priveşte gustul publicului". Premiul tenismenului Andrei Pavel a fost dedicat lui Mircea Pricăjan, un tănăr scriitor şi traducător al romanelor lui Stephen King.

Fondată in 1911, revista Flacăra a avut parte de o istorie tumultuoasă, reflectănd timpurile tulburi pe care le-a traversat. Iar acum, Flacăra promite să se reinventeze, conform vremurilor din ce in ce mai imprevizibile.

roxana.roseti@jurnalul.ro

,,Marius Tucă a devenit un model pentru ziariştii tineri. Iar Jurnalul Naţional este un ziar care se situează in prezent pe primul loc in topul ziarelor serioase de la noi"

,,Mai sunt patru ani pănă cănd vom sărbători centenarul revistei Flacăra. Mai sunt patru ani pănă cănd Rebus va deveni octogenară. Ambele fac parte dintr-un trust de presă care admiră valoarea."

George Arion preşedinte-director general al Publicaţiilor Flacăra

×
Subiecte în articol: eveniment flacăra secţiunea