x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Generaleasa SRI a lui Traian Băsescu

Generaleasa SRI a lui Traian Băsescu

14 Aug 2012   •   19:45
Generaleasa SRI a lui Traian Băsescu

Site-ul cotidianul.ro a publicat o scrisoare primita de la unul dintre cititorii sai in care se afirma ca angajatii SRI ai UM 0289 sunt fortati sa realizeze materiale de presa cu caracter compromitator despre adversarii politici ai lui Traian Basescu, redactate in limba romana sau in diverse limbi straine.

"La 6 august 2012, directorul Serviciului de Informatii Externe s-a adresat Comisiei Speciale a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului de Informatii Externe.

In scrisoarea transmisa, directorul SIE solicita dispunerea masurilor necesare pentru verificarea si clarificarea concordantei activitatii Serviciului cu Constitutia Romaniei, legile tarii si hotararile Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, precum si cu regulamentele militare, ca urmare a unor afirmatii facute recent in spatiul public care pot afecta imaginea si credibilitatea acestei institutii fundamentale a statului roman." -se arata in comunicatul serviciului extern din 7 august 2012.

NU numai SIE e responsabil pentru imaginea externa distrusa a Romaniei.
In aceasta afacere este implicat si Serviciul Roman de Informatii, prin implicarea cel putin a UM 0289 (Centrul de Surse Deschise).

Mai exact prin ordinele ilegale ale d-nei general Emilia-Cristina Posastiuc care este comandantul acestei unitati. Angajatii sunt fortati sa realizeze materiale de presa cu caracter compromitator despre adversarii politici ai lui Traian Basescu. In romaneste sau in diverse limbi straine.
Acestea apar ulterior in presa, angajatii le recunosc cu un zambet amar in coltul gurii.

La nivelul acestei unitati s-a format un sistem foarte bine pus la punct de recompense si pedepse. Oamenii sunt speriati si nu au curajul nici macar sa se gandeasca ca ce li se cere este ilegal. "Avem rate", "Toti politicienii sunt la fel", "Ajungem la puscarie daca miscam in front" sunt doar cateva din expresiile de zi cu zi.

Atmosfera este otravita. Nu poti sa reclami nici macar faptul ca nivelul radiatiilor din incaperi este crescut (din cauza aparaturii electronice), necum sa refuzi un ordin. Periodic este fluturata de conducerea unitatii sperietoarea cu puscaria si securitatea nationala.

Cum ramane cu independenta politica a serviciilor speciale? De ce toti tacem?
E doar un deziderat, asteptam vremuri mai bune!

Cu toate riscurile - cu stima, Alin.

P.S. Vom reveni cu date si informatii in completare aici se afla unitatea, in zona circului de stat

×