x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ghinion - Olimpicii la matematica, tinuti la sol de uragan

Ghinion - Olimpicii la matematica, tinuti la sol de uragan

21 Iul 2005   •   00:00
Ghinion - Olimpicii la matematica, tinuti la sol de uragan

Elevii romani care au participat la Olimpiada Internationala de matematica din Mexic si care au obtinut 4 medalii de aur nu au ajuns ieri seara in tara asa cum era programat, zborul lor fiind anulat din cauza uraganului Emily. Ministerul Educatiei nu a anuntat parintii de modificarea datei sosirii.

Olimpicii romani care au participat la Olimpiada Internationala de Matematica din Mexic si care au obtinut 4 medalii de aur vor ajunge in tara cel mai devreme azi, din cauza uraganului Emily, care a blocat transportul aerian din zona.

Reprezentantii Ministerului Educatiei au precizat ieri ca nu pot lua legatura cu delegatia Romaniei, aflata in Merida, Mexic si ca statul mexican le ofera conditii de cazare in siguranta. Pe de alta parte, nimeni din cadrul Ministerului Educatiei nu s-a deranjat sa dea un telefon sau un mesaj la parintii tinerilor din echipa, care isi asteptau copiii acasa ieri seara. Tatal lui Zahariuc Adrian, elev in clasa a XI-a la Colegiul National "Ferdinand I" din Bacau, unul dintre tinerii medaliati cu aur in 2005, spune ca a primit un mesaj pe telefon de la baiat, care il anunta ca si-au petrecut noaptea dinspre marti spre miercuri intr-un adapost sigur, unde s-au distrat si ca sunt in siguranta.

MEDALII. La Olimpiada Internationala de Matematica, care s-a desfasurat in perioada 8-19 iulie in Merida, Yucatan, Mexic, lotul Romaniei a castigat sase medalii, dintre care patru de aur, una de argint si una de bronz. Gabriel Kreindler, de la Colegiul National "Tudor Vianu" din Bucuresti, Dragos Michnea de la Colegiul "Gh. Sincai" din Baia Mare, Adrian Zahariuc de la Colegiul "Ferdinand I" din Bacau si Andrei Ungureanu de la Colegiul "Traian" din Drobeta Turnu-Severin au luat medalii de aur, Andrei Stefanescu de la Colegiul "Tudor Vianu" din Bucuresti, argint, iar Marius Pachitariu de la Colegiul National din Iasi, bronz.

×
Subiecte în articol: eveniment colegiul