x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Gigi Becali rămâne în arest

Gigi Becali rămâne în arest

de Violeta Fotache    |    16 Apr 2009   •   00:00
Gigi Becali rămâne în arest
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Instanţa a decis ca Gigi Becali să fie cercetat în stare de arest, judecătorul a respins joi, cererea de eliberare sub control judiciar.



Decizia Judecătoriei sectorului 1 poate fi contestată de către acuzat la Tribunalul Bucureşti.
Mediafax




Becali rămâne cu buricul netăiat? Aflăm azi!

Modul în care au procedat avocaţii lui Gigi Becali denotă mai degrabă dorinţa de a furniza material pentru campania electorală, decât voinţa de a obţine scoaterea din arestul preventiv a clientului lor. Uite cererea! Alta-i cererea!


Invocând vicii de procedură ce ţin de exercitarea dreptului la apărare în cazul reţinerii lui Gigi Becali, avocaţii au pierdut lupta pentru scăparea clientului lor de arestul preventiv, atât la instanţa de fond, cât şi la cea de recurs. Cu alte cuvinte, două instanţe, din care una prin verdict definitiv, au considerat perfect valabile actele încheiate de procurori.

Odată băgat pentru 29 de zile la arest, Gigi Becali a fost purtat marţi la instanţă pentru judecarea cererii depuse de apărătorii săi, şi anume aceea de revocare a mandatului de arestare. În esenţă, motivele invocate au fost aceleaşi cu care avocaţii s-au împotrivit, fără succes, arestării. Au pierdut şi această cauză.

În timp ce instanţa judeca marţi cererea de revocare a mandatului de arestare, a ieşit informaţia că speţa va intra miercuri în atenţia Comisiei senatoriale pentru abuzuri, for sesizat de avocaţi pentru abuzurile care ar fi fost săvârşite de procurori şi de judecători în acest caz. Din punct de vedere tactic, se poate spune că a fost vorba despre erori?

Avocaţii ştiu foarte bine că o asemenea comisie nu poate da un verdict ori vreo recomandare fără a se imixtiona în actul de justiţie. Cu alte cuvinte, din capul locului petiţia trebuia adresată Consiliului Superior al Magistraturii. Aşa, ce au obţinut după audierea de ieri de la Comisia senatorială? Efectul este acela că petiţia va ajunge tot la CSM, unde comisia o va trimite săptămâna viitoare fără a face absolut nici o recomandare.

În timp ce avocatul Cătălin Dancu spunea că va depune "în regim de urgenţă" o plângere la CEDO împotriva României, un coleg de-al său depunea la Judecătoria Sectorului 1 o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, care va fi dezbătută astăzi, deşi iniţial fusese programată la 21 aprilie.

Desfăşurarea urmăririi penale cu el aflat în stare de libertate nu ar fi împiedicată, "în condiţiile în care sunt o persoană publică, sunt preşedinte de partid, sunt preşedintele Clubului Steaua sunt căsătorit şi am trei copii minori în întreţinere", a precizat Becali în cerere.

Tot în cursul dimineţii de ieri, cererea depusă marţi de avocata Mariana Ştefan privind înlocuirea arestării cu interdicţia de a părăsi ţara, pe motiv de campanie pentru europarlamentare, care avea termen de judecată vineri, 17 aprilie, a fost retrasă, potrivit avocatului Dancu.

×
Subiecte în articol: special becali gigi becali