x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Gregorian Bivolaru arestat pentru 29 de zile

Gregorian Bivolaru arestat pentru 29 de zile

31 Mar 2004   •   00:00

Scandalul in centrul caruia se afla liderul Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA) s-a concretizat cu arestarea lui Gregorian Bivolaru pe o perioada de 29 de zile.

Mandatul a fost emis de judecatorii Tribunalului Municipiului Bucuresti, „gurul" fiind acuzat ca a intretinut acte sexuale cu o minora.

Arestarea liderului MISA vine ca rezultat al anchetei procurorilor Parchetului Curtii de Apel Bucuresti in legatura cu faptul ca Gregorian Bivolaru a intretinut in mod repetat relatii sexuale cu o minora cooptata in cadrul MISA. „Relatia" dintre Bivolaru si minora a inceput in 2002 si a durat pana in 2004. Procurorii au inceput urmarirea penala la data de 26 martie 2003, iar anchetatorii sustin ca Gregorian Bivolaru ar fi platit minora pentru a intretine raporturi sexuale cu aceasta. In cazul in care faptele se dovedesc reale, liderul MISA risca o pedeapsa de pana la 12 ani de inchisoare.

Vamesul Farkas, aceeasi soarta

Gregorian Bivolaru mai este cercetat si pentru tentativa de trecere frauduloasa a frontierei. Duminica seara, Gregorian Bivolaru a fost retinut in Vama Nadlac, unde, spun anchetatorii, intentiona sa ocoleasca punctul de control, fiind indrumat de vamesul Farkas Ferenc Zsolt, de la Sfantu Gheorghe. Acesta din urma a fost arestat pentru trafic cu migranti. Despre vames, autoritatile centrale sustin ca ar fi adept al miscarii MISA. Pe de alta parte, colegii sai de serviciu sustin ca Farkas (in varsta de 34 de ani si tata a doi copii) era unul dintre cei mai seriosi angajati de la Vama Sfantu Gheorghe, unde lucra de zece ani. Seful sau, Teodor Scridon, a spus ca nu exista indicii in legatura cu apartanenta lui Farkas la MISA, iar ca sambata si duminica vamesul nu era de serviciu. Un alt element ciudat al acestei povesti este acela ca, daca ar fi incercat sa paraseasca tara in mod obisnuit, Bivolaru putea sa plece linistit, pentru ca el nu era dat in consemn la frontiera.

„Infractiuni la legea sigurantei nationale"

In urma cu aproximativ doua saptamani, politistii, procurii si jandarmii au declansat actiunea „Christ", indreptata impotriva membrilor MISA. Procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, George Balan, a precizat ca „obiectul cercetarii penale in aceasta ancheta nu sunt organizatii sau persoane juridice, ci persoane fizice", existand informatii ca aceste persoane sunt implicate in infractiuni, precum spalarea banilor, criminalitatea organizata, evaziune fiscala si incalcarea drepturilor de autor.

Anchetatorii au confiscat in timpul actiunii zeci de mii de DVD-uri, CD-uri, casete video si audio. Balan a afirmat chiar ca faptele penale identificate in ancheta „ar putea constitui infractiuni la Legea sigurantei nationale".
Ion Alexandru


Membrii MISA au marsaluit prin Bucuresti

Doua mii de membri MISA au marsaluit ieri prin Bucuresti, intre orele 10:00 - 13:30. Protestul a avut loc la scurt timp dupa arestarea preventiva a lui Gregorian Bivolaru, acuzat de intretinerea de raporturi sexuale cu o minora, perversiuni sexuale si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei. Mitingul membrilor Miscarii de Integrare in Abscolut a inceput in fata sediului Parchetului General, unde o delegatie a MISA, condusa de un avocat, a depus o cerere de recuzare a tuturor procurorilor de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, care il ancheteaza pe liderul lor spiritual, Gregorian Bivolaru. Respectand aprobarea data de Primaria Capitalei, ei au traversat centrul Capitalei, pana la punctul final stabilit de autoritati, Piata Romana.

×