x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Guru Bivolaru a plimbat-o pe Madalina 83 de zile prin Europa

Guru Bivolaru a plimbat-o pe Madalina 83 de zile prin Europa

05 Apr 2004   •   00:00

Legatura minorei Madalina cu Gregorian Bivolaru este de notorietate oricate dezmintiri sau interpretari incearca sa acrediteze liderii MISA. Perechea a calatorit de sase ori in strainatate, voiajurile incepand de cand Madalina avea 15 ani. La Viena, Paris, Munchen, Budapesta, minora si profesorul au petrecut 83 de zile.

A facut sau nu guru Gregorian Bivolaru sex cu Madalina Dumitru? De raspunsul la aceasta intrebare depinde viitorul liderului Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut. Fiindca, daca intre el si minora au fost consumate acte sexuale si/sau perversiuni, iar anchetatorii vor putea dovedi acest lucru, Bivolaru trebuie sa mearga la puscarie.
Octavian Saptefrati

Gregorian Bivolaru a fost arestat in baza declaratiei minorei Madalina Dumitru, in varsta de 17 ani, care a scris cu manuta ei, la 18 aprilie, ca a intretinut relatii sexuale cu maestrul ei inca din 2002, cand avea 15 ani. Dupa 12 zile, fata avea sa revina asupra declaratiei, motivand ca anchetatorii au fortat-o sa spuna minciuni. Ce a determinat schimbarea radicala de atitudine a tinerei, la o distanta de 12 zile, inca nu e clar. Cert e ca, dupa ce ea si-a retras declaratia, sustinand ca nu a facut niciodata sex cu guru, acesta a fost pus in libertate, in contextual unor neintelegeri grave si al unor erori impardonabile ale autoritatilor judiciare.

Iata cateva fragmente din declaratia initiala:

„Am aflat de la fetele din ashramul din Str. Trompetului nr. 14 ca «Grieg» va tine un curs de gimnastica yoghina in ashramul din Pipera. Acest curs a fost in luna ianuarie-februarie 2002, ocazie cu care l-am reintalnit pe «Grieg». Cu aceasta ocazie m-am dus la «Grieg» si i-am spus ca il iubesc si ca vreau sa fim impreuna. Dupa aceasta am primit de la el mici atentii ce constau in cadouri. De atunci am inceput sa-l vad mai des si sa am diverse discutii despre yoga, despre cresterea sanilor si despre sex. In primavara anului 2002 am avut prima relatie sexuala cu el, fiind primul barbat din viata mea. Am simtit la el ca tine la mine si m-am bucurat de o atentie speciala din partea lui. Am primit de la «Grieg» diferite parfumuri, un aparat de marit sanii, bani etc.

Impreuna cu «Grieg» am fost plecata in Franta, Anglia, Ungaria.

In strainatate am participat la diferite intalniri conduse de «Grieg», avand ca tema practici yoghine si descrierea plantelor si aplicarea lor in medicina naturista."

Ulterior, Madalina avea sa revina asupra marturiei, sustinand ca n-a avut niciodata relatii sexuale cu Bivolaru. Iata insa ca, potrivit unor surse autorizate care doresc sa-si pastreze anonimatul, in perioada 8.11.2002-22.02.2004, Gregorian Bivolaru si Madalina Dumitru au trecut granita impreuna, de sase ori, avand ca destinatie diverse state occidentale. De fiecare data, deplasarile durau o saptamana-doua. In total, au stat 83 de zile in strainatate. Durata si frecventa plimbarilor dovedesc atentia „speciala" acordata de guru Madalinei, despre care ea vorbea in prima declaratie, dezmintita ulterior.

In prezent, Madalina se afla in grija autoritatilor. Printr-un comunicat, fratii ei spirituali din MISA protesteaza fata de rapirea si sechestrarea tinerei de Politie. In comunicat se spune ca membrii MISA au cunostinta ca Madalinei „i se administreaza tratament psihiatric". Luand atitudine fata de ceea ce numesc „abuz fara precedent", ei au convocat pentru maine, intre orele 10:00-12:00, un miting in fata Curtii de Apel Bucuresti


2002

  • 08.11-24.11 2002: Budapesta

2003

  • 31.01-14.02: Viena
  • 23.06-8.07: Viena
  • 8.10-16.10: Frankfurt, München
  • 8.11 - Plecare Paris, impreuna
  • 21.11 - intoarcere Bivolaru
  • 22.11 - intoarcere Madalina

2004

  • 5.02 - Plecare Munchen, impreuna
  • 21.02 - intoarcere Bivolaru
  • 22.02 - intoarcere Madalina

„Madalina va primi consiliere"

Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului s-a sesizat in cazul Madalinei Dumitru, dupa cum sustine presedinta institutiei, Gabriela Coman.

  • Jurnalul National: Madalina Dumitru a declarat la 18 martie ca a facut sex in primavara anului 2002, la varsta de 15 ani, cu Gregorian Bivolaru. Cum se poate implica Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptie in acest caz?

    Gabriela Coman, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si Adoptie: Noi suntem informati asupra cazului de care amintiti dumneavoastra si il urmarim indeaproape. Dar, tinand cont ca minora Madalina Dumitru si-a schimbat ulterior declaratia, vrem sa fim siguri ca primele declaratii pe care le-a dat sunt cele reale.

  • Cine poate interveni in acest caz?

    Fapta de care a fost acuzat Gregorian Bivolaru de catre Madalina se pedepseste conform Codului Penal. In ceea ce ne priveste, Directia pentru Protectia Copilului Constanta monitorizeaza cazul si se vor lua masurile pentru consiliere atat pentru mama, cat si pentru fiica.

  • Care este circuitul masurilor care vor fi luate?

    Autoritatea pe care o reprezint va acorda, prin Directia pentru Protectia Copilului Constanta, consiliere speciala mamei, pentru ca trebuie sa stie cum sa se comporte cu fata, sa ii acorde o atentie speciala si sa nu uitam ca Madalina Dumitru a fugit de acasa. Dar, in primul rand, ne vom ocupa de Madalina, daca este intr-adevar un caz de abuz sexual. Ea va primi oricum consiliere din cauza socului emotional prin care a trecut in aceasta perioada, pentru ca nu este atat de usor pentru un copil sa fii interogat si apoi sa te trezesti in fata microfoanelor, nevoit sa raspunzi la intrebarile presei.


Eugenia Mihalcea
×