x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Guru contra Parchetului

Guru contra Parchetului

22 Mai 2004   •   00:00

Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri, dupa cinci saptamani de blocaje, recuzarea magistratilor de la Judecatoria Sectorului 5, prin care a fost blocata posibilitatea arestarii liderului MISA, Gregorian Bivolaru.

MIRUNA PASA

In acest moment dosarul in care guru este acuzat de coruptie sexuala si perversiuni cu un minor se intoarce practic in situatia discutarii mandatului de arestare, la Judecatoria Sectorului 5. Teoretic, desi au trecut aproape doua luni de la scandalul retinerii si eliberarii lui Gregorian Bivolaru, magistratii ar putea dispune incarcerarea liderului MISA.

APARAREA. Avocatul Liviu Niturad ne-a declarat insa ieri ca se asteapta ca Parchetul sa renunte la aceasta propunere. „Acum trei zile mi-a parvenit un document care duce la anularea tuturor probelor impotriva lui Gregorian Bivolaru si care nu a fost pus la dosar de procurori. Am facut si plangere penala impotriva acestora pentru represiune nedreapta. Este vorba despre o declaratie data de Madalina, inregistrata la Parchet a doua zi dupa prima declaratie acuzatoare, prin care retracta tot ce scrisese in fata procurorilor spunand ca a fost fortata de acestia sa scrie impotriva lui Gregorian Bivolaru. Vom folosi aceste noi dovezi si cred ca nu se mai pune problema vreunei arestari", a sustinut aparatorul lui Bivolaru, Liviu Niturad.

CONFIRMARE. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat ca ieri avocatul lui guru a depus plangerea impotriva procurorului general al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, George Balan si impotriva unuia dintre procurorii anchetatori pentru infractiunea de represiune nedreapta. Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, procurorul Iulia Petrescu, documentul prin care Madalina retracta declaratiile date impotriva lui Bivolaru era de fapt o plangere impotriva actelor procurorului, plangere ce a si primit o solutie, nicidecum o declaratie ascunsa de anchetatori.

×
Subiecte în articol: eveniment impotriva