x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Înmormântarea lui Marian Cozma, în direct la televiziunea maghiară

Înmormântarea lui Marian Cozma, în direct la televiziunea maghiară

13 Feb 2009   •   00:00

DUNA TV (13 februarie, ora 13:00)



Crainic: La 10 februarie, când oraşul Veszprém i-a acordat lui Marian Cozma titlul de cetăţean de onoare al oraşului, acest titlu a fost preluat de tatăl său, care a acordat postului de Televiziune DUNA următoarea declaraţie: "Mă mir cum a putut el să ia viaţa copilului meu, care era plin de viaţă. Prea mult a luat, prea mult".

Crainic: Un ultim omagiu adus lui Marian Cozma. După cum s-a putut observa şi din transmisia noastră în direct, ceremonia de înmormântare a handbalistului român, ucis cu brutalitate la Veszprém, a început astăzi la ora 10:00 (ora locală), la Bucureşti. Corpul neînsufleţit al handbalistului român, legitimat la echipa din Veszprém, a fost depus la Clubul Dinamo din Bucureşti. Un ultim omagiu i-a fost acordat handbalistului de mai multe mii de persoane, români şi maghiari, sportivi şi suporteri.
Reporterul László Baranyi transmite de la faţa locului: îi salut pe telespectatori. Ceremonia de înmormântare continuă în acest moment cu slujba religioasă de la biserică. Ceremonia religioasă are loc în trei locuri diferite. Foarte multe persoane l-au aşteptat şi şi-au luat rămas bun de la Marian Cozma. Foarte mulţi se adună deja şi la cimitir. La Biserica Ghica-Tei, mii de persoane l-au întâmpinat, adică erau prezenţi în momentul sosirii coşciugului, în momentul începerii ceremoniei religioase. După încheierea ceremoniei, cortegiul funerar va porni spre cartierul Pipera, aflat la periferia oraşului, unde Marian Cozma va fi înmormântat alături de bunicii lui. Cortegiul funerar va fi însoţit pe acest drum de familie, sportivi, Asociaţia Sportivă, acei suporteri care fost alături de el atât pe teren, cât şi acum, la ceremonia de înmormântare, precum şi delegaţii sosiţi din Ungaria.

Crainic: Vă rog să-mi permiteţi să citez câteva rânduri dintr-o scrisoare adresată de un suporter al echipei de handbal din Veszprém: "Mă bucur că putem să vizionăm aici în Ungaria ceremonia de rămas bun faţă de Cozma. Mulţumiri postului DUNA TV pentru transmisia ceremoniei din România".

Crainic: Cred că este cert faptul că aceasta ne este munca. Vă mulţumim că ne-aţi scris.   îl avem acum la telefon pe preşedintele suporterilor Clubului de Handbal din Veszprém, Csaba Remport. Bună ziua, ne auziţi?
Csaba Remport: Da, vă aud clar.

Crainic: Am amintit în urmă cu o jumătate de oră faptul că duminică, înaintea meciului de handbal, se va ţine un moment de reculegere şi un marş în tăcere. Marşul va fi organizat de dumneavoastră. Unde începe, când şi ce putem afla în legătură cu acest marş.
Csaba Remport: Aş dori să fac o precizare şi anume că noi vom coordona acest marş în tăcere, pentru ca totul să decurgă normal.

Crainic: Ce le cereţi suporterilor?
Csaba Remport: Am dori să-i rugăm pe participanţi să se delimiteze de orice fel de manifestare de tip politic, le cerem tuturor să nu vină cu steaguri şi nici cu afişe. Dorim, totodată, ca la marş să nu se alăture nici un partid, fiecare să vină în calitate de persoană particulară. Marşul trebuie să fie exclusiv pentru Marian Cozma.

Crainic: Care va fi programul exact şi traseul?
Csaba Remport: Duminică, între orele 12:00-13:00 va avea loc adunarea în piaţa din centrul vechi al oraşului, ne vom deplasa pe strada Rákoczi, prin Piaţa Libertăţii şi ne vom apropia de locul tragediei, după care vom continua marşul pe Calea Budapesta.  Crainic: Sperăm ca la marş să se alăture cât mai mulţi. Vom încerca să ajutăm în acest sens. îi mulţumesc lui Csaba Remport că a dat curs solicitării noastre. Vom trece legătura la Bucureşti, întrucât observ că mai multe persoane au ieşit deja din biserică...
Sursa: RADOR

×
Subiecte în articol: special cozma crainic csaba remport