x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special In Memoriam, Adrian Păunescu

In Memoriam, Adrian Păunescu

24 Noi 2010   •   20:34

138979-untitled-1.jpg“A avut viscol în cuvânt... versurile îi veneau de la sine, iar rimele soseau întotdeauna la timp...” Jurnalul Naţional îţi aduce marţi, 30 noiembrie, o Ediţie de Colecţie dedicată marelui poet Adrian Păunescu. Ediţia este însoţită de un DVD de excepţie: “Te salut, generaţie în blugi” – pe care vei regăsi în exclusivitate interviul cu maestrul Păunescu depre filmul “Te salut, generaţie în blugi”, povestea Cenaclului Flacăra, dar şi un montaj de excepţie. Numai cu Jurnalul Naţional de la 30 noiembrie!

O Ediţie de Colecţie eveniment! 48 de pagini despre viaţa şi activitatea literară a maestrului Păunescu. Fotografii şi mărturii nepublicate până azi. Reportaje şi interviuri unice... şi o parte de poezie care ne va mângâia sufletul întotdeauna.  

“De câte ori am încercat să-mi povestesc propria viaţă, am avut sentimentul că e prea devreme şi că lucrurile – deşi s-au petrecut – nu sunt definitiv aşezate. Mi se părea că oricând e posibil un recurs. Am trăit o anumită senzaţie, de repetiţie generală, înaintea unui spectacol care întârzia. Am mai încercat să scriu în câteva rânduri povestea vieţii mele... M-am simţit ca un arheolog cutreierând prin propria memorie. Şi mi-am dat seama cât de cinic se uită trecutul la noi... Nepăsător şi cinic. Şi intratabil...”

Prin plecarea lui Adrian Păunescu, România pierde o parte din ea. Pentru că Adrian Păunescu nu a fost doar un poet... doar un om iubit. Nu a fost! Este şi va fi... un simbol al sufletului românesc. Un om care de sub perfuziile Terapiei Intensive s-a rugat tot pentru ţara lui! Iar de pe patul de spital a ţinut în braţe neamul şi ţara lui...

Orice cuvânt al maestrului Păunescu te tulbura... orice privire a sa te făcea să fii altfel... altfel decât ai putea să explici prin cuvinte.

Premiul înalt pe care i l-a dat viaţa, după cum ne mărturisea într-un interviu, a fost o galerie ireductibilă de prieteni, verificaţi şi după perioadele grele prin care a trecut... Jurnalul Naţional vrea să-i rămână prieten pentru eternitate!

×