x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Încă avea puls când l-au găsit

Încă avea puls când l-au găsit

de Anca Aldea    |    Mihaela Matachita    |    30 Iun 2009   •   00:00
Încă avea puls când l-au găsit
Sursa foto: Charles Dharapak/AP

Joseph Jackson, tatăl lui Michael Jackson, a declarat că are multe suspiciuni cu privire la circumstanţele morţii fiului său, în timp ce rezultatele primei autopsii arată că megastarul ajunsese numai piele şi os, cadavrul acestuia purtând şi urmele procedurilor de resuscitare aplicate după stopul cardiac.



"Patriarhul" familiei, Joseph Jackson, a declarat la CNN că are "multe îngrijorări" cu privire la împrejurările decesului megastarului, mai ales referitor la rolul jucat de medicul acestuia. "Nu îmi place ce s-a întâmplat", a afirmat Joseph Jackson. Prezent alături de acesta, avocatul său, Londell McMillan, autorizat să vorbească în numele familiei, nu a dorit să comenteze "îngrijorările patriarhului", precizând că aşteaptă rezultatele celei de-a doua autopsii. Însă, până ce rezultatele acesteia vor fi comunicate familiei, va mai trece timp.

50 DE MINUTE IROSITE

Cotidianul britanic Daily Mail relata ieri în ediţia sa online, referindu-se la suspiciunile lui Joe Jackson, că persistă întrebarea "cum superstarul putea fi viu într-un moment şi mort în următorul", publicaţia precizând că "s-au pierdut 50 de minute": "Asistenţii lui Michael Jackson au amânat să telefoneze la 911 (urgenţă) în timp ce doctorul îi făcea masaj cardiac cântăreţului". La întreaga dramă a asistat Prince Michael, fiul cel mare, în vârstă de 12 ani, al megastarului. La început, copilul a crezut că tatăl său se preface. Publicaţia mai afirmă că, "deşi corpul a fost înapoiat familiei, creierul său a fost reţinut pentru examinări medicale ca parte a anchetei", pentru analize, în timp ce Poliţia aşteaptă rezultatele testelor toxicologice. Cardiologul, dr Conrad Murray, a negat că i-ar fi făcut pacientului vreo injecţie cu vreun calmant de dureri înainte de a muri. "Nu a existat nici Demerol, nici OxyContin. Dr Murray i-a luat pulsul. Michael era cald încă şi avea un puls slab", a întărit Edward Chernoff, avocatul medicului cardiolog, la CCN.

O primă relatare a ceea ce s-a petrecut în ziua morţii provine de la Stacy Brown, biograf al familiei Jackson. Brown a declarat pentru New York Post că i s-a spus că, atunci când megastarului i s-a făcut rău, acesta era, împreună cu fiul său, Prince, în livingul casei închiriate cu 100.000 de dolari pe lună, lângă Los Angeles. În încăpere se mai aflau medicul personal, dr Conrad Murray, prietenul şi fostul său manager, Frank DiLeo, şi un bodyguard, Tippy. Jackson se pregătea să meargă la Londra şi începuse să îşi facă bagajele. Pe la ora 11:30 i s-a făcut o injecţie cu Demerol, un calmant de dureri similar cu morfina, şi Michael a căzut pe jos, susţine Brown. Tippy l-a sunat pe Joseph Jackson, la Las Vegas. Tatăl lui Michael a ţipat la ei să ceară ajutor, iar Tippy a sunat la 911. Departamentul de Pompieri din LA a declarat că apelul a fost primit la ora 12:21. Michael Jackson a fost dus la spital, unde medicii au încercat să-l resusciteze, dar fără succes. A fost declarat mort la ora 14:26, ca urmare a unui stop cardiac.

"UN CADAVRU VIU", NUMAI PIELE ŞI OS

Rezultatele primei autopsii sunt şocante. Potrivit detaliilor relatate de The Sun, starul, altădată atletic, acum arăta emaciat, anorexic, era chel, purta perucă, mânca doar o dată pe zi, în stomacul gol găsindu-se doar câteva pastile dizolvate parţial, acestea fiind trimise la laborator. Autopsia a relevat că Michael cântărea doar 50 de kilograme în momentul morţii. Pe corp avea numeroase cicatrice chirurgicale, ca urmare a celor 13 operaţii estetice pe care le-a făcut în decursul vieţii. Vedeta avea mai multe coaste rupte şi răni provocate de încercările de resuscitare. În zona pieptului, lângă inimă, s-au descoperit patru înţepături de ac, rezultat al injecţiilor cu adrenalină prin care s-a încercat reactivarea inimii. De asemenea, pe şoldurile, coapsele şi umerii megastarului au fost găsite urme de înţepături de la injecţii. Starul mai avea vânătăi inexplicabile pe genunchi şi tibii, precum şi o tăietură pe spate ca urmare a unei căderi.

ÎNMORMĂNTARE CU FAST

Joe Jackson a declarat ieri, în prima conferinţă de presă susţinută după decesul artistului, că fiul său nu va fi înmormântat la ferma Neverland, aşa cum şi-ar fi dorit şi aşa cum s-a vehiculat în presă. Tatăl nu a precizat care va fi locaţia în care Michael îşi va odihni trupul, dar a menţionat că ceremonia va fi organizată abia după ce familia va afla rezultatele celei de-a doua autopsii. Joe a mai spus că ceremonia fi restrânsă, "dar nu închisă cu totul". "Va fi un eveniment de care Michael ar fi mândru", a declarat, la rândul său, reverendul Al Sharpton, un vechi prieten de familie. Potrivit lui Sharpton, familia Jackson nu este încă pregătită să facă un anunţ cu privire la înmormântare. "Căutăm să aflăm ce s-a întâmplat cu Michael. Vreau să văd rezultatele acestei autopsii (a doua autopsie, cerută de părinţi, n.r.)", a spus îndurerat Joe Jackson, adăugând că şi-ar fi dorit ca Michael să fi putut să vadă reacţia lumii întregi la aflarea veştii morţii sale. "Michael a fost megastar în toată lumea. Era iubit în fiecare ţară. A încercat din greu să facă pe placul tuturor. I-a ajutat pe cei bolnavi, pe cei orbi... era bucuros că putea să ajute. L-am văzut pe Michael plângând (la astfel de gesturi). Îi părea rău pentru oamenii care aveau nevoie de ajutor. Moştenirea lui Michael va continua", a mai spus Joe.

×
Subiecte în articol: special michael jackson