x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Incă un motiv pentru shopping prelungit

Incă un motiv pentru shopping prelungit

de Sorin Anghel    |    11 Noi 2007   •   00:00
Incă un motiv pentru shopping prelungit

Primul magazin din Romănia exclusiv pentru mănuşi a fost inaugurat in această săptămănă la Bucureşti.După 40 de ani de glorie in toată lumea, mănuşile Sermoneta Gloves au ajuns şi in ţara noastră. Plaza Romănia găzduieşte primul magazin destinat exclusiv femeilor.

Primul magazin din Romănia exclusiv pentru mănuşi a fost inaugurat in această săptămănă la Bucureşti.

După 40 de ani de glorie in toată lumea, mănuşile Sermoneta Gloves au ajuns şi in ţara noastră. Plaza Romănia găzduieşte primul magazin destinat exclusiv femeilor.

ORIGINI. Sermoneta Gloves s-a născut in anii ’60 in Italia, din dorinţa de a transforma ideea de mănuşă ca simplu accesoriu care incălzeşte măinile intr-un must-have stilat pentru femei şi bărbaţi. Primul magazin exclusiv dedicat mănuşilor se deschide la Roma, in Piazza di Spagna, in anii ’60 şi cucereşte clientela, deopotrivă femei şi bărbaţi, cu zeci de modele, culori, lungimi. Magazinul există şi astăzi, iar cel care l-a deschis, Giorgio Sermoneta, vă poate spune incă de la intrarea in magazin ce număr de mănuşi purtaţi, arătăndu-vă din prima ochire perechea de mănuşi care vi se potriveşte.

De-a lungul timpului, atenţia pentru detaliu alături de varietatea de modele şi culori au făcut ca mănuşile să fie expresia stilului desăvărşit italian. In atelierele companiei, chiar şi astăzi, adevăraţi artizani creează tipare, taie şi croiesc pielea. Pentru a desăvărşi o pereche de mănuşi este nevoie de precizia şi indemănarea a cel puţin zece meşteşugari.

MATERIAL. Probănd o pereche de astfel de mănuşi, reţii o extrem de plăcută senzaţie de confort şi perfecţiune. Sermonta Gloves vine in Romănia cu o diversitate vastă de modele: clasice, elegante, de golf şi de condus, atăt pentru femei, căt şi pentru bărbaţi; din piele de ied, cerb, căprioară sau miel şi căptuşite cu mătase, blană sau caşmir. Mănuşa Sermoneta inseamnă o intrepătrundere de factori astfel desăvărşiţi, incăt să demonstreze atăt creativitatea, căt şi folosirea celor mai rafinate tehnici italiene. Scopul este acela de a crea colecţii căt mai diverse, in culori căt mai indrăzneţe şi actuale. Fiecare colecţie este caracterizată de acelaşi lux şi calitate a pielii, venind de fiecare dată cu ceva nou.

TENDINŢE. Anul acesta se poartă mult mănuşile lungi, pănă la cot sau pănă la umăr, in zeci de culori. Se poartă de asemenea pielea lăcuită, mănuşile albe, culorile vii, nuanţe de argintiu şi auriu, iar acest lucru nu poate fi ratat din romăncele dornice să fie la modă. Vremea rece şi-a intrat in drepturi, aşa că va trebui să trecem la vestimentaţia de iarnă: mănuşi, căciuliţe, fulare şi iar... mănuşi. O dată cu venirea frigului, aceste accesorii ar trebui să fie nelipsite din garderobă. Iar dacă nu dispunem incă de ele, atunci este cazul să mergem la cumpărături. Prin urmare, să reţinem faptul că, din piele, făş sau tricotate din lănă, elegante, casual sau sport, mănuşile s-au diversificat de-a lungul timpului, dănd naştere unei industrii in toată puterea cuvăntului. Uneori, ele pot avea şi valoare sentimentală. Oricum, trebuie să aibă cinci degete, deoarece sunt mult mai "cool" decăt cele cu un deget!

×
Subiecte în articol: tentaţii mănuşi