x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Indezirabil - Irakianul suspectat de terorism a fost expulzat

Indezirabil - Irakianul suspectat de terorism a fost expulzat

de Gabi Golea    |    24 Iun 2006   •   00:00
Indezirabil - Irakianul suspectat de terorism a fost expulzat

Shaker al Shaker, cetateanul irakian acuzat de terorism si retinut la Bacau, a fost expulzat joi seara, fiind imbarcat, la ora 22:30, intr-o cursa a companiei Tarom pe ruta Bucuresti-Amman-Cairo. El a fost trimis la Cairo, intrucat avea drept de sedere in Republica Araba Egipt, relateaza Mediafax.

Shaker al Shaker a fost retinut marti, in aceeasi zi fiind declarat indezirabil printr-o ordonanta a Curtii de Apel Bucuresti, precizeaza un comunicat al Autoritatii pentru Straini remis de Mediafax.

SUB ACOPERIRE. Conform SRI, in anul 2003 el lucra sub numele de Chaker Mahmoud in cadrul Ambasadei Irakului la Bucuresti, avand sarcina de a organiza o serie de atentate la obiective occidentale si israeliene din Bucuresti, in cazul atacarii Irakului de fortele Coalitiei.

Pentru comiterea atentatelor exista atat planul intocmit in detaliu (descoperit in august 2003), cat si armamentul necesar (aruncator de grenade AG 7, descoperit ulterior ascuns in fostul sediu al Ambasadei irakiene din Bucuresti).

Irakianul a fost declarat persona non grata in Romania, in martie 2003, alaturi de alti noua diplomati.

SRI a propus declararea lui Shaker al Shaker, fost sef al statiei de spionaj irakiene de la Bucuresti, sub acoperire diplomatica, drept persoana indezirabila pentru o perioada de 15 ani.

Chaker a reusit sa patrunda din nou pe teritoriul Romaniei dupa ce s-a logodit cu o romanca din Bacau.

Surse din cadrul serviciilor de informatii au declarat pentru Mediafax ca el revenise in Romania pentru a incerca sa reactiveze unele contacte cu asa-zisi oameni de afaceri irakieni, in vederea comiterii unor eventuale atentate teroriste. Potrivit unor surse din politie, Shaker al Shaker ar fi fost unul dintre apropiatii lui Saddam Hussein, iar familia sa ar fi fost in slujba conducatorilor irakieni de cel putin trei generatii. (Gabi Golea)

×
Subiecte în articol: eveniment shaker