x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Info summit

Info summit

de Jurnalul National    |    04 Apr 2008   •   00:00

Adjunctului ambasadorului Portugaliei la NATO i s-a făcut ieri rău în timpul summit-ului, au declarat pentru Mediafax surse medicale.

PREINFARCT. Adjunctului ambasadorului Portugaliei la NATO i s-a făcut ieri rău în timpul summit-ului, au declarat pentru Mediafax surse medicale. Acesta ar fi avut un preinfarct, însă starea sa s-a stabilizat şi ar putea fi externat astăzi. Aceleaşi surse au mai declarat că un oficial uzbec a suferit o cădere de tensiune, el fiind internat în spital. Doi cameramani au avut şi ei pro­bleme de sănătate, unuia dintre  ei făcându-i-se rău în timpul unei transmisiuni în direct. Şapte  persoane au solicitat până ieri  după-amiază asistenţă medicală în timpul prezenţei la activităţile Summit-ului NATO.

 

REVENIRE LA SOL. Aeronava în care se afla delegaţia Maltei condusă de premierul Lawrence Gonzi a avut ieri pro­bleme imediat după decolare, aceasta revenind la sol după  15 minute. Directorul de comunicare al Aeroportului “Henri Coandă”, Valentin Iordache, a declarat că aeronava a revenit la sol  din cauza unor probleme tehnice. Potrivit reprezentantului SPP Gheorghe Badea, cauza reîntoarcerii la sol a aeronavei care transporta delegaţia Maltei a fost o semnalizare eronată la bordul aparatului. În final, aeronava a decolat din nou spre Malta.

 

ŢINUŢI LA SOL. Avionul jurnaliştilor, al personalului de la Casa Albă şi al agenţilor serviciilor secrete atunci când preşedintele american pleacă în străinătate a fost ţinut la sol în Bucureşti pentru inspecţii de securitate, potrivit Washington Post, ediţia electronică. Boeingul-777 al companiei United Airlines a fost inspectat în le­gă­tură cu posibile probleme la sistemul de suprimare a incen­diilor în calele pentru bagaje.

 

PROBLEME ÎN AER. Un pilot american care participă la misiuni de patrulare a spaţiului aerian al României, pentru a asigura securitatea în timpul Summit-ului NATO, a declarat că a întâmpinat mici probleme de comunicare cu controlorii de trafic aerian români, relatează Stars and Stripes în ediţia electronică. La aceste operaţiuni de patrulare participă 40 de aeronave americane – inclusiv avioane de vânătoare – împreună cu 1.400 de persoane care asigură asistenţă şi mentenanţă, precum şi personal me­dical, care se află la posturi în diferite locaţii din Europa de Est, potrivit purtătorului de cuvânt, maiorul Dave Honchul.

 

VULGARITATE. O inscripţie vulgară anti-NATO, în limba sârbă, a fost scrijelită de persoane necunoscute la intrarea A2 din Palatul Parlamentului, pe unde se face accesul jurnaliştilor la summit. Inscripţia a fost observată de jurnaliştii care au sosit ieri-dimineaţă la Parlament pentru lucrări. Un colonel SPP a încercat cu să oprească filmarea inscripţiei de către cameramanii unor televiziuni, postându-se în faţa inscripţiei. Ulterior a che­mat o femeie de serviciu, care a curăţat peretele. (V. Fotache)

×
Subiecte în articol: eveniment