x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Înmormântarea lui Michael Jackson va avea loc duminică

Înmormântarea lui Michael Jackson va avea loc duminică

01 Iul 2009   •   00:00
Înmormântarea lui Michael Jackson va avea loc duminică

Trupul lui Michael Jackson va fi transportat joi la Neverland, celebra fermă din California a cântăreţului american, urmând să fie expus în public în cursul zilei de vineri şi înmormântat duminică, în cadrul unei ceremonii private.



Trupul celebrului cântăreţ american, decedat în urmă cu şase zile în urma unui stop cardiac, va fi transportat joi seară la Neverland, celebra fermă a starului, situată la 150 de kilometri de Los Angeles, urmând să fie expus în public în cursul zilei de vineri, a anunţat, ieri seară, postul CNN, citat de Mediafax.

O ceremonie funerară privată, rezervată familiei, va fi organizată duminică, potrivit aceluiaşi post de televiziune american. CNN a anunţat, totodată, că un convoi de 30 de vehicule îl va conduce pe ultimul drum pe cântăreţul american.

Autorităţile din Santa Barbara au precizat, marţi, că nu au primit deocamdată nicio cerere oficială referitoare la organizarea ceremoniei de înmormântare, dar că sunt pregătite pentru acest eveniment.

Aspectul logistic ar putea deveni un adevărat coşmar pentru autorităţi, deoarece ferma Neverland este situată la capătul unei străzi foarte înguste, total neîncăpătoare pentru a primi afluxul previzibil de jurnalişti şi de fani.

Decizia de a transporta trupul cântăreţului la Neverland ar putea sugera că familia Jackson intenţionează să transforme celebra fermă într-o casă memorială sau chiar într-un muzeu, după exemplul celebrei Graceland, unde a fost înmormântat Elvis Presley.

Cu toate acestea, nicio decizie finală nu a fost luată în această privinţă. "Suntem pe cale să studiem toate aspectele legale", a declarat William Boyer, purtătorul de cuvânt al comitatului Santa Barbara.

Mai multe voci au protestat faţă de această idee, în această regiune viticolă locuită de mulţi milionari, care nu doresc ca Neverland să devină un loc de pelerinaj în memoria celebrului cântăreţ.

Michael Jackson a achiziţionat în 1988 această fermă de 1.050 de hectare, amplasată pe colinele din Los Olivos, părăsind-o 17 ani mai târziu, după ce a fost achitat în procesul de pedofilie care i-a fost intentat.

Dacă informaţiile despre înmormântarea lui Michael Jackson sunt din ce în ce mai multe, cele despre testamentul starului tocmai au apărut în presă.

The Wall Street Journal (WSJ) a anunţat, ieri, că Michael Jackson a prevăzut, într-un proiect de testament redactat în 2002, ca bunurile sale să fie împărţite între mama sa, cei trei copii şi una sau mai multe fundaţii de caritate, nelăsându-i nimic tatălui său, Joseph Jackson.

Joseph Jackson, "patriarhul" familiei Jackson, a fost cel care a pus bazele şi apoi a condus cu o mână de fier carierele muzicale ale copiilor săi. Relaţia sa cu Michael Jackson era destul de tensionată, starul reproşându-i în mai multe ocazii accesele lui de violenţă.

WSJ afirmă că starul american a apelat din nou la serviciile avocatului său John Branca, cel care a redactat acest proiect de testament, cu o săptămână înainte de a muri.

Acest document ar putea fi prezentat în faţa unui tribunal din Los Angeles în cursul zilei de joi, potrivit WSJ.

Londell McMillan, avocatul familiei Jackson, a declarat pentru Los Angeles Times că părinţii starului american au aflat despre existenţa acestui testament abia în cursul zilei de marţi.

Luni, Katherine Jackson, mama cântăreţului, a fost desemnată administrator provizoriu al averii starului, care include, printre altele, drepturile de comercializare a cântecelor trupei Beatles. Decizia a fost luată de Curtea Superioară din Los Angeles, care i-a încredinţat lui Katherine Jackson şi custodia temporară a celor trei copii ai starului - Prince Michael, în vârstă de 12 ani, Paris, în vârstă de 11 ani, şi Prince Michael II, în vârstă de 7 ani. O nouă audiere în acest caz va avea loc pe 6 iulie, când vor putea fi luate şi alte decizii pe termen lung.

Omagiile aduse cântăreţului au continuat şi în cursul zilei de marţi. La Apollo Theater din New York, sute de admiratori celebrau memoria "Regelui muzicii pop". La Barcelona, cu ocazia debutului turneului mondial al trupei U2, solistul Bono a cântat în faţa celor 90.000 de spectatori celebra piesă a lui Michael Jackson "Man in the mirror". La Festivalul de Jazz de la Montréal, Stevie Wonder a interpretat în onoarea cântăreţului dispărut o versiune a piesei "I Just Called to Say I Love You".

Randy Phillips, preşedintele AEG Live, organizatorul concertelor pe care Michael Jackson ar fi trebuit să le susţină la Londra, începând din iulie, a declarat, marţi, pentru postul britanic Sky News că repetiţiile pentru aceste spectacole au fost filmate şi că nu exclude posibilitatea de le face publice. AEG a anunţat, totodată, că biletele pentru aceste concerte vor fi rambursate integral. (V.A.)

×
Subiecte în articol: special michael jackson michael jackson