x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri "A fi paianjen este Teribila Incercare"

"A fi paianjen este Teribila Incercare"

14 Aug 2004   •   00:00
"A fi paianjen este Teribila Incercare"

Avertisment Vaduva neagra ataca, vaduva neagra contraataca, vaduva neagra revine, vaduva neagra revine 2. M-am agatat agatat bine de firul telefonului si mi-am IMAGINAT ca port o conversatie cu ea.

Mi-era frica. Mi-era frica sa ma apropii de telefon. "E doar un telefon", imi spuneam, "n-are ce sa-ti faca prin telefon", dar nimic! Simteam ca-nnebunesc numai la ideea lui. Intr-un final am cedat. Mi-am zis ca trebuie sa fiu curajoasa. In fond, sunt ditamai omu’! Pana cand o s-o mai lalai asa? Pana cand, aaa? Mi-am pus cizmele de cauciuc, masca de apicultor si am format numarul.
LUIZA LUPU

  • Jurnalul National: Alo? Buna ziua. De la Jurnalu’ National va deranjez. Paianjenul cu carapace?

    Paianjenul cu Carapace: M-ati innebunit cu telefoanele voastre. De cand cu isteria asta, mi s-a incins linia telefonica. Pur si simplu nu mai fac fata. Recunosc ca ma simt excedat.

  • Acuma vin si io s-arunc paie pe foc sau cum e expresia aia, dar, stiti, pentru cititorii nostri, sa stie cum sa se protejeze...

    Sa foloseasca prezervativ!

  • Domnu’ paianjen cu carapace, stiti prea bine ca nu la asta ma refeream. V-am sunat ca sa vedem cum va putem recunoaste daca va vedem, cum actionati, de ce, ce pasiuni aveti, flori, fete, filme sau baieti, actorul/actrita preferat/a si, bineinteles, intrebarea aia care nu moare niciodata, ce planuri de viitor aveti?

    Ma deranjati, dar, ma rog, sa zicem.

  • Acuma, fiti baiat rezon si recunoasteti ca va flateaza interesul nostru pentru dumneavoastra. Sunteti indeajuns de prost, de sadic chiar as putea spune, ca sa nu stiti ce-i aia sa fii smerit, sa fii modest.

    Daca vrei sa mai stau de vorba cu tine, ai face bine sa-ti revizuiesti limbajul.

  • Nu ma vedeti, pentru ca vorbim la telefon, dar va rog sa luati act de faptul c-am lasat ochii-n pamant si-mi frang mainile timid.

    "Sunt un biet paianjen"

    Ca sa nu mai zic ca ma tii din treaba. Eu am un plan de indeplinit, eu am datorii, eu am obligatii! Nu pot s-o ard asa, aiurea, cu voi la telefon. Spuneti, va rog, intrebati-ma, ce vreti sa stiti despre mine?

  • Daca sunteti rau.

    Eu? Rau? Domnita, dumneavoastra nu cunoasteti familia noastra mare.

  • Familia arahidelor?

    A arahnidelor, domnita, a arahnidelor. Ce v-or fi invatat la scoala aia..., nici nu vreau sa stiu. Va-nvata cai verzi pe pereti, da’ ceva cu adevarat important nu va-nvata.

  • Ei, arahide, arahnide, tot aia e!

    Revenind (aici isi regleaza vocea), sunt chiar un tip OK. N-am ferocitate, imi lipseste muscatura decisiva, imi lipseste dimensiunea mortala. Sunt un biet paianjen care se joaca de-a criminalul in serie! Efectiv!

  • Dom’le, dar ati trimis in spital niste oameni nevinovati, niste oameni care nici macar habar n-aveau de existenta dumneavoastra. Domnule paianjen cu carapace, natia romana nu stie ce-i aia o arahnida feroce, un criminal paros, mic si aparent insignifiant. Pe langa acest flagel mondial al terorii pe care il traieste, nu-i asa, toata lumea, romanii mai au una pe cap: teroarea paianjenului cu carapace.

    "Eu nu am sentimente"

    Denigratorii aia de englezi mi-au mai spus si "Vaduva neagra". Ce-i drept, am o alura eleganta, de femeie trista, gata oricand sa-si sufle mucii-n batista ei din matase. Mi se mai zice si Vaduva Neagra pentru ca nevasta-mea are prostul obicei sa ma ucida cu sange rece de fiecare data cand ne-mpreunam (daca-ntelegi ce vreau sa spun).

  • Pai, eu inteleg, dar dumneavoastra, totusi, vad ca traiti, sunteti viu, va arde de glume, sunteti pus pe sotii, terorizati oameni veniti in concediu, trimiteti la spital oameni in varsta, oameni care numai de asta nu mai aveau nevoie...

    Eu nu am sentimente. Repet: eu imi fac datoria mea de paianjen. Odata m-am intrebat ce stiu eu sa fac cel mai bine si, ce crezi, am tot stat si m-am gandit si m-am tot gandit, m-am perpelit cand pe-o parte, cand pe alta, nu mai aveam somn noaptea, ziua nu-mi ardea de intepat, visele-mi erau tulburi si agitate (visam ca deveneam musca si ma prindeam in propria-mi panza, si muream de propria-mi mana, brrrr, ce groaznic, ce oribil!)... asa ca intelegi, domnita, eu nu sunt decat un paianjen.

  • Dar aveti totusi o carapace sub care va ascundeti. De ce va ascundeti? De cine va ascundeti?

    Nu ma ascund. Mi-am luat carapacea asta acum cateva milioane de ani, cand eram nemultumit de conditiile de munca si de viata. Da, era in timpul glaciatiunii (dumneavoastra sunteti tanara, nu cred c-ati apucat)...

  • Nu, n-am apucat, ce-i drept.

    Ei, da. Mie-mi plac locurile calduroase, locurile intunecoase, ador caldura, stiti prea bine cat de mult imi place vara torida. Ei bine, n-aveam cum sa supravietuiesc in conditiile glaciatiunii decat daca-mi faceam o carapace. O carapace care sa-mi tina de frig...

  • Da! Si de la adapostul careia sa faceti numai prostii!

    Asta sunt si-aici ma termin. Altu’ mama nu mai face.

    "Nu e usor sa fii paianjen"

  • Ce simtiti cand intepati oameni poate nevinovati, oameni poate cu probleme de inima, poate cu probleme de ficat, de rinichi, oameni poate cu pensie mica, terorizati nu atat de bombele din metrou, cat de o nenorocita de arahnida! De o gagalice! E penibil! Auzi! Sa-ti fie teama de un punct negru! Sa-ti fie mai teama de un punct decat de o bomba! Teribile vremuri...

    Simt asa, ca ma ia cu ameteala. Iti imaginezi ca nu ma simt foarte bine. Eu intep, dar ma-ntrebi oare ce-i in sufletul meu cand fac asta? Ce fenomen se petrece? Cum ma doare fiecare particula din trupul meu? Tu crezi ca e usor sa fii paianjen? Am sa-ti spun ce implica starea de paianjen: dramatism, tragism, suferinta, chin. Ma doare sufletul ori de cate ori intep. Stiti dumneavoastra cum e sa fii rasturnat cu picioarele-n sus miscandu-se alandala si sa nu poti sa revii la pozitia initiala? La pozitia care te-a consacrat? La starea ta naturala? Oooooo, domnita, spune-le cititorilor tai, ca sa-nteleaga si ei: paianjenitatea este o provocare. A fi paianjen este Teribila Incercare. Ce stiu ei? Pentru ei e simplu: se duc in gradina, culeg rosia, o pun in farfurie, o mananca. Dar eu? Eu, paianjenul cu carapace! V-ati intrebat de cate ori mananc eu pe saptamana?

  • Nu si nici nu cred ca-i intereseaza pe cititorii nostri.

    Pai, sigur ca nu-i intereseaza. Ei nu stiu decat sa tipe, sa faca gura mare, sa se vaiete, sa se planga!

    "Ma mai razbun din cand in cand"

  • Un lucru vreau sa-mi spuneti.

    Ce?

  • Sunteti sau nu sunteti mortal?

    Am mai spus-o si-o subliniez pentru a nu-stiu-cata oara: NU SUNT MORTAL. SUNT DOAR PUTIN FRUSTRAT. AM SI EU FRUSTRARILE MELE, CA ORICE PAIANJEN CARE-SI INTELEGE CONDITIA SI VREA SA SI-O DEPASEASCA.

  • Va mai razbunati din cand in cand.

    Asta e! Nu putem fi perfecti.

  • Sunteti insetat de faima! V-ati saturat de anonimatul dumneavoastra, v-ati saturat sa nu fiti recunoscut in sura, sa nu tabere lumea pe dumneavoastra cand va vede, sa nu va ceara audiente... De fapt, dumneavoastra faceti totul ca sa iesiti in evidenta! Suferiti ca un caine cand nu sunteti bagat in seama. Elementul dumneavoastra este pagina de ziar, stirea televizata, stirea racnita din radio, cu voce dramatica! Recunoasteti! V-am dat in gat!

    ...

  • Ha! Eram sigura! Eram sigura ca asta era! V-am ginit! V-am dat in vileag natiunii intregi! Ha!

    Dar, va rog, nu scrieti asta! Nu scrieti c-am tacut. Va rog! Altfel s-a dus dracu’ imaginea mea!

    "Angajez PR cu experienta in paianjeni cu carapace"

  • In orice caz, ce fel de PR aveti? Parca sa zic ca anul trecut erati mai in voga! Vedeti ca va apune steaua!

    O sa fac totul. O sa-mi concediez PR-ul daca e nevoie! Fac orice ca sa fiu recunoscut! Orice, orice! O sa ma inveninez de n-o sa va vedeti! O sa fiu terorist! O sa fiu terorist! O SA FIU TERORIST!

  • Flori, fete, filme sau baieti?

    Prefer femeile in varsta, trecute de 60 de ani, victimele sigure ale intepaturii mele. Daca mai sunt si cardiace, placerea de a intepa e maxima!

  • Actorul/actrita preferat/a? Pe cine v-ar fi placea sa muscati?

    Pe Toby Macguire.

  • E bun! Da, da! E foarte bun!

    Mie-mi spui? Cand ma uit la el parca ma vad pe mine, doar ca un pic mai mic.

  • Ce planuri aveti? Cu ce ne mai retineti atentia in zilele urmatoare, in saptamanile urmatoare, in anii, in secolele care vor urma?

    Cred ca o sa-mi schimb designerul. Cred c-o sa vreau o noua schimbare de imagine. O sa-mi concediez PR-ul. De fapt, o sa afle el singur citind acest interviu c-a fost concediat. Nu mai vreau sa am de-a face cu PR-isti care-mi strica mie imaginea. Anunt pe aceasta cale ca un nou post de PR manager este deschis. Si de data asta fac concurs, nu mai merg pe simpatii.
  • ×
    Subiecte în articol: interviu oameni paianjen carapace