x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri C.V Tudor: "Vantul sufla in panzele nationalistilor"

C.V Tudor: "Vantul sufla in panzele nationalistilor"

de Carmen Vintila    |    19 Iul 2005   •   00:00
C.V Tudor: "Vantul sufla in panzele nationalistilor"

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, se asteapta ca la un scrutin inainte de termen partidul sau sa obtina 25% din voturi. El spune ca, si pe plan international, miscarile nationaliste sunt avantajate.

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, se asteapta ca la un scrutin inainte de termen partidul sau sa obtina 25% din voturi. El spune ca, si pe plan international, miscarile nationaliste sunt avantajate.

Jurnalul National: PRM a fost primul partid care a anuntat ca e de acord cu alegerile anticipate. Va avea PRM de castigat in urma alegerilor anticipate, avand in vedere ultima ruptura din partid?
Corneliu Vadim Tudor: Noi am cerut imediat dupa alegerile de la 28 noiembrie 2004 sa se faca alegeri anticipate datorita fraudei electorale. Nu ne gandim la castig sau pierdere, ci ne gandim la interesul national. Interesul national ne spune ca se minte si se fura prea mult in politica romaneasca. Nu a fost nici o ruptura in PRM, eu am dat afara, cu mana mea, nu mai putin de opt deputati, iar pe senatorul Mihail Lupoi l-am silit sa-si dea demisia. Un raspuns direct la intrebarea aceasta ar fi ca PRM va avea de castigat, datorita faptului ca alegerile le organizeaza acest guvern de dreapta. Va amintesc ca in noiembrie 2000, la alegerile organizate de un guvern similar, din care faceau parte tot UDMR, PNL si PD, partidul meu a avut peste 21%, iar eu am intrat in finala alegerilor prezidentiale. Cand alegerile au fost organizate de PSD, care a adoptat chiar o strategie anti-Vadim, dupa cum marturisea Viorel Hrebenciuc, am fost furati ca in codru, astfel incat am avut doar 13%. Mizam de data aceasta pe un scor de circa 25%, avand in vedere si evenimentele din Romania, dar si ceea ce se intampla pe plan international, unde vantul sufla in panzele miscarilor nationaliste.

PRM si-a pregatit o strategie pentru aceste alegeri, avand in vedere ca nu va mai are in postura de candidat la prezidentiale?
Strategia ne-o face populatia. Populatia este infometata si este innebunita de exploziile periodice ale preturilor, are sentimentul ca este mintita, si de o tabara, si de alta, si singura mea grija este sa aduc aminte romanilor ca, dintre toate fortele politice, numai PRM nu a fost la guvernare timp de 15 ani. Faptul ca UDMR este, intr-o forma sau alta, de 15 ani si la guvernare si in Parlament, desi nici macar nu s-a inscris la tribunal, conform Legii de functionare a partidelor politice, iar PRM se gaseste sistematic in opozitie, toate acestea demonstreaza ca jocurile politice in Romania sunt facute din strainatate. Eu voi aparea la posturile de televiziune pentru ca voi candida la functia de senator de Bucuresti, dar s-ar putea sa prinda viata propunerea mea de a se organiza in paralel alegeri prezidentiale. Este vizibil pentru toata lumea ca Basescu se afla in incapacitatea de a conduce tara, va ramane in istorie sub denumirea de "Scandal-voda".

"Alegeri prezidentiale"


In seara in care au fost anuntate aceste alegeri, dumneavoastra ati propus si organizarea de alegeri prezidentiale anticipate. Nici in acest caz procedura nu este simpla. Ati discutat cu alte partide aceasta varianta? PSD, prin senatorul Maior, ia si el in calcul aceasta varianta.
Eu nu am nevoie sa discut cu nimeni. Pentru ca aproape toata lumea ma copiaza. Senatorul Maior a simtit ca e momentul ca Traian Basescu sa fie debarcat din functie si daca PRM si PSD, cu fortele actuale pe care le au, doresc asta, atunci nimeni nu ne poate impiedica sa ducem la bun sfarsit aceasta misiune, care ar fi in folosul natiunii romane.

Sunteti dispus sa colaborati cu PSD pentru a declansa alegerile prezidentiale anticipate?
Sunt dispus sa colaborez cu toata lumea, si in primul rand cu poporul roman, care nu mai are timp de pierdut. Basescu, atunci cand a fost primar general, nu a facut decat sa darame si sa distruga. A daramat chioscurile si pravaliile unor amarati. A ucis peste 70.000 de caini. Ulterior s-a lansat in cursa prezidentiala, lucrandu-l pe Theodor Stolojan, asa cum l-a lucrat si pe Petre Roman. In calitatea de presedinte al Romaniei, se plange ca nu are Parlamentul in mana si cere schimbarea celor doi presedinti de camera. Dupa care se plange ca nu are justitia si Curtea Constitutionala si cere o reforma care este de rasul lumii, intrucat reforma s-a facut, dar legile nu sunt respectate in aceasta tara. As vrea sa nu se uite ca Traian Basescu are un cui impotriva justitiei, avand in vedere faptul ca este singurul sef de stat in functiune la ora actuala care este inculpat penal.

Cum comentati hotararea premierului de a demisiona in urma deciziei Curtii Constitutionale?
Este ridicol acest Tariceanu, care nu are sira spinarii. Este clar ca pe el l-a intors din drum Traian Basescu, intrucat, dupa cum se stie, Tariceanu nu dorise sa demisioneze. Dar si in aceste conditii avem de-a face cu o demisie stupida si fara precedent: in toate tarile din lume, daca cineva anunta ca isi da demisia, si-o da imediat sau cel mult dupa 24 de ore. Numai la noi asa-zisul prim-ministru ne flutura demisia pe la nas si ne tot amana, ca un functionar de la ghiseu: veniti maine, veniti poimaine, veniti dupa doua saptamani. Este ceva neserios in aceasta strategie adoptata de Tariceanu, care tot spera sa se intample o minune care sa-i salveze scaunul. Nu mai vorbesc de teatrul pe care vor fi nevoiti sa-l joace cei din ADA pentru a darama propriul guvern. Va dati seama ce munitie ne da aceasta alianta iresponsabila noua, celor din opozitie, in campania electorala din toamna anului 2005?

"Tara este sub noroi"


Alegerile anticipate pot fi o piedica sau nu in calea integrarii Romaniei in UE?
La ora actuala, nici un om rational din Romania nu mai este preocupat de integrarea intr-un organism care tocmai se dezintegreaza. Agitatia asta in jurul Europei unite nu mai face impresie decat la copiii retardati. Unde sa ne integram? Romania are alte probleme la ora actuala. Tara nu mai este nici macar sub ape, tara este sub noroi. Asadar, pe mine ma intereseaza mai putin integrarea intr-o Europa in care nici macar Franta nu mai doreste sa se integreze. Pe mine ma intereseaza tara mea si sa salvam ce se mai poate salva din ea.

Credeti ca guvernul care va fi format va primi de doua ori votul de neincredere al Parlamentului?
Pe mine ma intereseza mai putin ce se intampla in Parlament. Pe mine ma intereseaza starea de spirit a populatiei, care vede ca este abandonata total de actuala putere. Si Basescu, si Tariceanu repeta ca niste papagali formula amintita "Inapoi la popor". Dar eu ii intreb inapoi la care popor? Cumva la poporul pe care l-a abandonat prada inundatiilor si timp de sapte luni nu a facut nimic pentru prevenirea ascestora si pentru salvarea vietii oamenilor si animalelor? Cumva la poporul pe care l-ati lasat prada avalansei nimicitoare a preturilor?

Cum vor vota parlamentarii PRM?
Asa cum am stabilit noi, cei din conducerea partidului, si anume vom vota pentru demiterea oricarui guvern din care face parte organizatia fascista UDMR.

Pe cine vedeti noul premier?
Este o ocazie mai mult decat potrivita pentru Traian Basescu sa intre definitiv in istorie si sa o instaleze ca premier pe Elena Udrea. Macar, in comparatie cu Victor Ciorbea am avea si noi o priveliste ceva mai agreabila.

Sunteti de acord cu modificarea Legii electorale prin Ordonanta de urgenta? Optati pentru o campanie electorala scurta, de doua saptamani, sau de 30 de zile?
Imi este indiferent. Eu sunt dispus sa merg la vot si duminica asta, fara campanie electorala, si am sa ii pulverizez pe toti adversarii cu propriile lor fapte de coruptie si cu incompetenta jenanta cu care au pretins ca pot conduce tara, dar in realiate au bagat-o in sant. In orice aparitie televizata la care voi fi prezent, macar in calitate de candidat pentru Senat, voi veni cu zeci de dosare de fotografii si de alte probe cu care voi trezi la realitate populatia Romaniei, demonstrand ca toate regimurile care s-au alternat la putere n-au facut decat sa talhareasca Romania.

Sunteti de acord cu schimbarea Curtii Constitutionale sau cu organizarea unui referendum pe aceasta tema?
Asta este cea mai sinistra pretentie a lui Basescu, Tariceanu si a echipei carpite, improvizate din jurul lor. Cum adica sa schimbe Curtea Constitutionala? Este inadmisibil, mintea mea refuza sa creada ca astia sunt atat de nebuni. Probabil ca in ritmul asta Basescu, Tariceanu and Comapania vor dori sa schimbe prin ordonanta insusi poporul roman.
×
Subiecte în articol: basescu tara interviu alegerile