x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Cu o mână pe ciolan şi cu alta pe Oltchim, Dan Diaconescu rupe tăcerea: „Deţin dovezi clare că am bani!”

Cu o mână pe ciolan şi cu alta pe Oltchim, Dan Diaconescu rupe tăcerea: „Deţin dovezi clare că am bani!”

de Luiza Moldovan    |    26 Sep 2012   •   13:20
Cu o mână pe ciolan şi cu alta pe Oltchim, Dan Diaconescu rupe tăcerea: „Deţin dovezi clare că am bani!”

Dan Diaconescu are cu ce, are cu cine, are de ce si are si unde. Deci, Dan Diaconescu are “di tati', vorba cantecului. Pe Dan Diaconescu il cunosc din televizor si nu-l cunosc personal. Desi nu stiu exact unde e butonul ala care marcheaza existenta OTV la mine-n casa, totusi, pot sa bag mana-n foc ca pe undeva tot e. Pentru ca, da, uneori, il vad chiar pe el. (interviu imaginar)

Jurnalul National: Ma, Dane, alege una dintre urmatoarele trei variante, pentru definirea ta cea mai exacta: tu esti: a) un ghiolban, b) un ghiolban cu gi mare sau c) un ghiolban cu toate literele mari.

D.D.: As spune mai degraba ca sunt un ghiolban cu toate literele mari, eu am multe informatii despre mine, am dovezi, dovezi concrete, care sustin afirmatia mea, si anume ca sunt un ghiolban cu toate literele mari, urmariti diseara OTV, pentru ca va voi prezenta niste documente in-cen-di-a-re despre mine insumi, cum am fost ghiolban cu litere mici, pe urma, incetul cu incetul, am ajuns ghiolban cu gi mare, pentru ca, iata, in final, sa ajung si eu, un ghiolban cu toate literele mari, un ghiolban autentic, in randul, nu-i asa, lumii, cu Rolls Royce si elicopter si stiu ca ma invidiati dar inca nu stiti totul despre mine, de aceea stati pe OTV diseara fiindca nici nu stiti ce pierdeti, Dan Diaconescu rupe tacerea despre el insusi.

J.N.: Da’ zi drept: ai bani: a) multi, b) foarte multi, c) n-ai bani nici sa treci strada da’ te dai mare.

D.D.: Am foarte multi bani, am bani de-i intorc cu lopata, dar am muncit pentru ei, nu mi-au cazut asa, din cer, am muncit zi si noapte, noapte si zi, sau, cum zice cantecul ala de petrecere, “am muncit si nopti, am muncit si zile', da, am bani, daca ma-ntrebi daca am bani sa cumpar Oltchimul, da, am bani sa cumpar Oltchimul, am bani sa cumpar toata tara daca vreau eu, dar nu vreau inca, am bani sa cumpar tot mapamondul sau cel putin toata China, am bani de nici nu mai stiu cati bani am, sunt un baiat simplu, din Caracal, care a ajuns departe, departe, a ajuns pe Marte, ca sa mai parafrazez un cantec (vezi cate cantecele stiu eu?), da, am bani si o sa vezi cum cumpar Oltchimul cu banii jos, pentru ca oamenii aia merita mult, merita mult mai mult, iar eu, eu, Dan Diaconescu, in direct am sa vin cu banii-n valiza si am sa-i rastorn asa cum rastorni o galeata in bugetul de stat, detin dovezi clare ca am bani, dar mafia lui Ponta si ciocoiul de Oprescu nu ma lasa sa-mi fac treaba, urmariti diseara Dan Diaconescu in direct si o sa vedeti dovada clara a faptului ca am bani, deoarece am intrat in posesia unor informatii, ba chiar va voi arata chiar si extrasele mele de conturi, sa vedeti acolo cat de mult cheltuiesc eu, va voi arata facturile mele de telefon, va voi arata chiar si bonurile de pe benzina, daca chiar vreti sa stiti cat consuma elicopterul meu (consuma mult, pentru ca eu bani si-mi permit) si va voi arata, ba nu, va voi dicta eu insumi numarul meu de cont si mai mult, daca urmariti Dan Diaconescu in direct, va voi dicta foarte rar, ca sa aveti timp sa notati, toate pinurile cardurilor mele, pe fiecare in parte, pentru ca orice roman sa-mi verifice conturile cand vrea si cum vrea, ba chiar sa si retraga bani atat cat il lasa si pe el inima. Sa-mi spuna mie cineva daca a mai vazut asa ceva in istoria televiziunii!

J.N.: Sunt convinsa c-o sa spargi audientele cu chestia asta absolut revolutionara de facut televiziune! Dar spune-le, te rog, cititorilor nostri, de ce ne tii atata pe jar cu Oltchimul asta? Dom’ne, eu stiu un lucru: cand ma duc sa cumpar ceva, platesc. Tu te-ai dus sa cumperi da’...

D.D.: Mi-am uitat banii acasa. Pentru ca am foarte multi bani, nici nu mi-am dat seama, cand am plecat de acasa, ca plec de acasa si totusi am plecat de acasa si nu mi-am dat seama ca n-am nici un ban la mine, pentru ca, noi astia care avem foarte multi bani, noi nu umblam cu bani la noi, cum umbli tu, de exemplu, cand te duci la piata, tu umbli cu bani la tine pentru ca n-ai, dar eu umblu fara bani la mine pentru ca eu am! Vezi? Asta e diferenta dintre noi!

J.N.: Suna destul de logic ce spui tu. Si totusi, ce mesaj le transmiti angajatilor Oltchim?

D.D.: Sa se uite la Dan Diaconescu in Direct, fiindca nici nu stiu ce pierd!

J.N.: Este bine ca Dan Diaconescu cumpara Oltchim?

D.D.: Da, este foarte bine, in fond, de ce sa nu fie chiar Dan Diaconescu cel care cumpara Oltchim? De ce, adica, sa vina un strain sa cumpere Oltchim pe doi lei, cand poate sa vina un roman autentic sa cumpere Oltchim cu banii jos?

J.N.: Tre’ sa raspund la asta?

D.D.: Nu. Era doar o intrebare retorica. Detin dovezi clare ca era o intrebare retorica.

×
Subiecte în articol: oltchim dan diaconescu