x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Interviu - "Poate nu mi-am dorit ca lumea sa auda de mine"

Interviu - "Poate nu mi-am dorit ca lumea sa auda de mine"

de Monica C. Andrei    |    11 Apr 2006   •   00:00
Interviu  -  "Poate nu mi-am dorit ca lumea sa auda de mine"

N-a facut mai nimic in primii doi ani de mandat, a pierdut sefia organiza-tiei de sector a PNL, risca sa i se retraga sprijinul politic, pe motiv ca a facut de ras partidul si are un do-sar penal. Adrian Inimaroiu, primarul Sectorului 4, are in schimb mari ambitii pentru a doua jumatate a man-datului.

N-a facut mai nimic in primii doi ani de mandat, a pierdut sefia organizatiei de sector a PNL, risca sa i se retraga sprijinul politic pe motiv ca a facut de ras partidul si are un dosar penal. Adrian Inimaroiu, primarul Sectorului 4, caci despre el este vorba, are in schimb mari ambitii. Printre altele vrea sa se insoare, pentru a nu mai lasa loc la speculatii.

Jurnalul National: Cat veti mai sta pe scaunul de primar al Sectorului 4?
Adrian Inimaroiu: Fara nici un fel de problema pana la sfarsitul mandatului si, mai mult decat atat, sa nu uitam ca nu a trecut decat jumatate din mandatul meu.

Colegii dvs. din PNL va mai dau cateva saptamani la sefia primariei. Cum comentati?
Nu stiu de unde sunt aceste informatii.

Ati ajuns la performanta de a va certa si cu liderii PNL. Cum ati reusit?
Nu sunt certat cu nici o persoana din PNL. Pot sa spun ca am relatii foarte bune cu toti liderii, singura persoana cu care am pareri divergente este Orban (n.r. - Ludovic Orban, presedintele PNL Bucuresti).

Dar ati pierdut si sefia organizatiei PNL Sector 4.
Si totusi, sunt de 16 ani in PNL si am avut trei mandate consecutive, si lucrul acesta spune multe.

Si totusi, acum ati fost alungat…
Nu este nici un fel de alungare, dupa ce ai trei mandate si ai obtinut si functia de primar cred ca asta este o performanta foarte mare pentru PNL Sector 4.

Daca aveati atat de multe performante, nu vi se parea normal sa fi ramas presedintele organizatiei?
Dupa castigarea alegerilor, in partid au intrat peste 150 de oameni care au avut un singur lider, este vorba de Dinu Geani. Toti au fost folositi pentru a vota impotriva mea. Sunt cateva lucruri care n-are nimeni cum sa mi le ia oricat de mult noroi s-ar arunca. In primul rand, am o cariera politica liniara si tot timpul ascendenta timp de 16 ani (n.r. - repeta de foarte multe ori aceasta performanta).

Dar de cand sunteti primar, lumea nu a auzit de dvs.
Poate nici nu mi-am dorit ca lumea sa auda de mine. In zece ani, cat timp am fost presedinte, n-am fost implicat in nici un scandal.

Dar acum aveti dosar penal.
Cum se face ca imediat dupa ce am adus Piata Sudului inapoi la Primaria Sectorului 4 si am vorbit despre mafia pietelor, dintr-o data mi s-a facut un dosar penal care arata ca un svaiter.

Dar ati gresit atunci cand ati aprobat in calitate de consilier local vanzarea spatiilor comerciale la subvaloarea pietei?
Nici pe departe. Procesul este inca pe procedura, pentru ca acest dosar a pornit pe declaratii false si care au fost dovedite a fi false.

Explicatii

Ati reusit sa luati Piata Sudului la primarie, iar acum vreti s-o demolati.
N-am spus ca vreau s-o demolez. Pentru toata intersectia din zona pietei sunt deja doua PUZ-uri care urmeaza sa fie intocmit. A existat o discutie pe acest subiect la Comisia de urbanism a Capitalei. Nu s-a stabilit nimic.

Cei din PNL spun ca n-ati prea facut nimic in cei doi ani de mandat. V-au reprosat ca ati facut doar patru strazi, in comparatie cu alti primari care au facut peste 100. Cu alte cuvinte, ati facut de ras partidul. Cum comentati?
Ar fi interesant sa vedeti cine face aceste declaratii. Cu demnitate va spun ca am o experienta politica de 16 ani.

Sa revenim totusi la administratia locala. Ati facut mai mult de patru strazi?
Da, am facut. Avem extindere apa si canal pe 15 strazi, extindere retea de canalizare (n.r. - inseamna acelasi lucru) pe 27 de strazi, reabilitare si modernizare sistem rutier pe 17 strazi.

Precis nu le-ati numarat de doua ori?
Nu, sunt lucrari edilitare.

Sunt totusi putine in doi ani de mandat.
Acest putin sau mult trebuie stabilit prin prisma banilor pe care-i ai in buget. In momentul in care exista suficienti bani pentru a face lucrari de modernizare nu exista nici o problema, dar, cand n-ai bani suficienti, n-ai ce sa faci. Anul 2005 a fost puternic grevat de angajamentele bugetare din 2004 ale fostei conduceri.

Toti primarii de sector puteau sa spuna acelasi lucru.
Nu este adevarat. Nu stiu daca ati analizat imprumuturile facute de fosta conducere. Valoarea imprumutului a fost de 98 de miliarde de lei pentru strazi. Acesta a fost angajat in totalitate. Banii au fost cheltuiti inainte de a veni eu.

Acesta a fost un imprumut, dar aveati la dispozitie un buget.
Da, un buget care a fost impartit pentru strazi, modernizarea Soselei Giurgiului, a Pietei Progresul, a sediului Primariei Sectorului 4 si o serie de unitati de invatamant.

Dvs. sunteti multumit de ce-ati facut pana acum?
Faptul ca mandatul unui primar se intinde pe o perioada de patru ani inseamna ca a fost gandita aceasta perioada pentru ca primarul sa poata sa-si duca pana la capat promisiunile.

Dar a trecut jumatate din mandat si n-ati facut nimic.
Am facut in Sectorul 4 de cati bani mi-a permis bugetul local.

In urma unui sondaj, doar 19% dintre alegatori v-ar mai vota, in schimb, pe fostul edil, Vasile Mihalache, 47%. Nu-i grav?
Acest sondaj coincide foarte mult cu cel facut cu Ludovic Orban si nu cred in el.

Liniste si pace

Dar de ce nu credeti, ati facut si dvs. un sondaj si ati iesit mai bine?
Nu, dar, daca vrei sa-i faci unui primar rau, ii faci un sondaj pe timp de iarna, cand nu se asfalteaza strazi. Un singur lucru vreau sa va spun, nu poate nimeni sa-mi stearga cu buretele cei 16 ani de activitate in PNL si nici cei zece ani de functie de presedinte (n.r. - invoca din nou activitatea politica).

Ati incercat sa aflati si parerea presedintelui PNL?
Da, am avut o discutie cu domnul presedinte Tariceanu. M-a intrebat de ce anume am nevoie pentru anul 2006, si i-am spus foarte clar, de liniste politica. Am 16 ani in PNL si 10 ani de conducere.

V-a garantat va veti avea liniste in 2006…
Categoric, asta a fost concluzia discutiei.

Acum aveti bani - inteleg - in buget. Ce veti face cu ei?
Am bani, nu am nici un fel de problema si nici un fel de emotie.

Concret, ce veti face, ca au trecut aproape patru luni din 2006?
Am un plan facut pe zile si pe ore. Reabilitarea sistemului rutier pe 100 de strazi si a aleilor dintre blocuri. Voi termina doua blocuri F2 si F3 care n-au fost finalizate de 16 ani. Este vorba de locuinte sociale, in zona Cretestilor.

De asemenea, voi imprejmui spatiile verzi, voi achizitiona un numar de ansambluri de joaca pentru parcuri. Am toate demersurile inaintate pentru a termina cartierul Tonitza, situat la intersectia Soselei Oltenita cu Vitan Barzesti, care tine de ANL, dar care nu mai are puterea financiara pentru a-l termina.

Cate zile ati avut concediu de cand sunteti primar?
Din zilele legale de concediu nu cred ca am folosit mai mult de 30%.

Se spune ca sunteti tot timpul plecat in vacante.
Cea mai lunga perioada a fost de noua zile.

Va place sa plecati in Delta si in locuri exotice din lume. Cine va insoteste?
In ultimii zece ani merg cu prietena mea si va trebui sa fac si acel pas.

Va casatoriti?
Cred ca ar fi cel mai frumos cadou pe care as putea sa i-l fac. Da, ma voi casatori anul acesta, ramane sa stabilesc data. Ne leaga foarte multe lucruri.

La nunta il veti invita si pe Orban?
Cu siguranta, sper ca domnul Orban sa nu-i mai atace pe colegii de partid, pentru ca nu este metoda cea mai buna de comunicare.

Pe post de cantaret?
Nu-mi doresc. Voi lua niste profesionisti pentru treaba aceasta.

MAFIA
"Cum se face ca, imediat dupa ce am adus Piata Sudului inapoi la Primarie si am vorbit despre mafia pietelor, dintr-o data mi s-a facut un dosar penal care arata ca un svaiter" - Adrian Inimaroiu, primarul Sectorului 4

Gunoaie la tot pasul

Mizerie, mizerie si iar mizerie. Nu numai la periferie, dar si in zonele centrale ale Sectorului 4. Cum in doi ani de mandat, edilul Inimaroiu n-a avut timp sa faca mai nimic, probabil ca si curatenie va face tot de acum inainte. Inimaroiu a avut si o explicatie: "Faptul ca mandatul unui primar se intinde pe o perioada de patru ani inseamna ca a fost gandita aceasta perioada pentru ca primarul sa poata sa-si duca pana la capat promisiunile".

16

Aceasta cifra este laitmotivul interviului. Primarul Inimaroiu a tinut sa sublinieze ori de cate ori a putut ca are o cariera politica liniara si tot timpul ascendenta de 16 ani, in ultimii ani fiind chiar presedintele organizatiei PNL Sector 4.
×
Subiecte în articol: interviu pnl străzi primar