x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Interviurile Jurnalul. Ionuț Vulpescu: Bani pentru festivaluri, sediu nou pentru Muzeul Literaturii

Interviurile Jurnalul. Ionuț Vulpescu: Bani pentru festivaluri, sediu nou pentru Muzeul Literaturii

de Gabriela Antoniu    |    Dan Constantin    |    29 Ian 2015   •   20:01
Interviurile Jurnalul. Ionuț Vulpescu: Bani pentru festivaluri, sediu nou pentru Muzeul Literaturii
Sursa foto: Victor Stroe

 Ionuţ Vulpescu a mai spus că una dintre problemele imediate asupra cărora şi-a îndreptat atenţia la preluarea mandatului a fost majorarea bugetului alocat, astfel încât Ministerul Culturii să sprijine o serie de festivaluri importante: Festivalul George Enescu, Festivalul Naţional de Teatru şi Festivalul de Film de la Cluj. El a reamintit că în 2015 se împlinesc 60 de ani de la moartea lui George Enescu şi va fi o dublă aniversare a Ateneului Român. “Festivalul George Enescu costă, dar beneficiul de imagine este enorm, este un brand de ţară”, a punctat Ionuţ Vulpescu.

O altă urgenţă a începutului său de mandat a fost găsirea unui nou sediu pentru Muzeul Literaturii Române, evacuat în lăzi după ce vechiul sediu a fost retrocedat. Ionuţ Vulpescu a explicat că muzeul a strâns în timp manuscrise extrem de valoroase, iar ministerul Culturii are o responsabilitate uriaşă faţă de acest patrimoniu. În acest context, găsirea unui nou sediu a devenit o prioritate a sa, mai ales că parlamentar fiind, a fost primul care a semnalat situaţia Muzeului Naţional de literatură. “În scurt timp vom comunica soluţia pe care am găsit-o. Am stat de vorbă cu cei de acolo, ştiu de este nevoie. Există deja două variante. E o chestiune, sper, de săptămâni. Oricum nu va fi de 1 aprilie. Va fi un angajament public ce va fi respectat”, a declarat ministrul Culturii.

×