x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Lidia Vadim Tudor: Va veni ziua în care liderul PRM va jura credință neamului românesc în calitate de președinte

Lidia Vadim Tudor: Va veni ziua în care liderul PRM va jura credință neamului românesc în calitate de președinte

de Georgiana Ionita    |    10 Oct 2016   •   17:03
Lidia Vadim Tudor: Va veni ziua în care liderul PRM va jura credință neamului românesc în calitate de președinte

La un an de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor, vocea Tribunului răsună din nou în politica românească. Fiica cea mare a fostului lider PRM s-a decis să urmeze calea tatălui şi să candideze pentru un loc în Camera Deputaţilor la alegerile din decembrie. Cu acelaşi patos din glasul părintelui, Lidia Vadim Tudor promite să ducă mai departe crezul naţionalist al PRM şi spune că partidul este pe cale să renască. Spiritul lui Vadim răzbate în fiecare cuvânt al fiicei într-un interviu emoţionant pentru Jurnalul Naţional.

Ce te-a determinat să faci pasul în politică, ce motive ai?

 L.V.T.: A face politică înseamnă a te implica în viața cetății. Tatăl meu spunea că întotdeauna între catedrală și cetate există știința politicii. Motivul pentru care eu fac politică nu este numai pentru că tatăl meu a fost politicianul de anvergură al României, ci și pentru că între catedrală și cetate, adică între tradiții și modernitate, între ceea ce a fost și ceea ce este, trebuie să existe verbul “va fi”. Iar politica acest lucru înseamnă, să contruiești pentru viitor. Ni se tot cere, de zeci de ani, să ne sacrificăm, să strângem cureaua! Acesta este mesajul trecutului. Este timpul să stopăm acest slogan nociv pentru naţiunea română. Motivul intrării mele în politică se numește România. Nu România cea mare - visul nostru și nici România cea mică - dorința dușmanior noștri, ci, așa cum scrie pe locul I al oricărui podium pe care îl urcă elevii străluciți ai generației mele, simplul cuvânt România. Paradoxal, cu cât mai multe dosare de corupție există, cu atât aflăm cât de bogată este România. Ne spune FMI că suntem săraci, dar din România s-a furat cu sacul, cu mașina, cu trenul. Și acest lucru se întâmplă de mai bine de 26 de ani. Ne trebuie o nouă generație, un nou naționalism, o nouă viziune de apărare a avuției poporului român. Vremea sacrificiilor trebuie să apună!

 

Dispariția tatălui tău a lăsat un gol pe scena politică. Crezi că e nevoie, în România, de cineva care să îl înlocuiască pe Corneliu Vadim Tudor?

 L.V.T.: Pentru a vă răspunde la întrebare doresc să vă povestesc o experiență trăită de mine și tatăl meu. În numeroasele noastre drumuri, într-una din văile Făgărașului, ne-au apărut în față ruinele unui schit. Părea părăsit. Tatăl meu, așa cum îl știți, iscoditor din fire, a început să caute cu privirea pe cineva care să îi povestească istoria acelui lor. Pe o pajiște alăturată, un cioban urma drumul oilor sale. Discuția cu tatăl meu s-a înfiripat foarte repede, iar la un moment dat, vocea lui puternică s-a auzit, întrebând firesc, despre destinul acelui schit. Răspunsul pe care noi l-am primit de la cioban a fost cutremurător: nu înseamnă că dacă fulgerul a lovit acest loc de cinste, binele nu va continua să se facă prin voia lui Dumnezeu. Iată de ce eu cred că, indiferent de dispariția noastră fizică, oricând se va găsi liderul care să facă bine României, întrupând năzuințele generației sale, prin respectarea tradițiilor celor de dinainte.

 

PRM pare că a intrat într-un con de umbră în ultima vreme, care sunt șansele de a intra anul acesta în Parlament?

 L.V.T.: Așa cum am spus și la Conferința Națională a PRM, pentru Partidul România Mare vremea traversării deşertului a trecut. PRM a evoluat foarte mult în ultimele două luni, am renăscut. Există la nivelul conducerii PRM o echipă tânără pe care o caracterizez ca fiind o combinație perfectă de materie cenuşie, caracter, cultură şi spirit liber. Această echipă a fost cea care m-a convins să revin și să am încredere că reprezint noul mesaj naționalist. Vă pot spune că reformarea PRM este un proces viu, contemporan cu năzuințele generației mele. De aceea, personal am mare încredere în membrii echipei de campanie. Vom trece pragul electoral și chiar îl vom depăși. Alături de Valentin Vasilescu, directorul echipei, eu cred în șansa noastră. Partidul România Mare este un partid puternic, cu resurse şi rădăcini adânc ancorate la nivelul societăţii româneşti.

 

Ce soluții ai tu pentru a revigora partidul? Cum vei aduce PRM-ul la gloria de altădată?

 L.V.T.: Gloria PRM se numește România. Nu există glorie de altădată. Așa cum România este eternă, gloria ei este eternă. Din momentul în care am decis ca un nou Vadim Tudor să fie în PRM, am făcut-o cu scopul de a determina, de a construi şi de a promova unitatea întregului partid, care să se manifeste prin coerență de mesaj, ideologică şi doctrinară. Și, din acest punct de vedere, am reușit. Creșterea din ultimele două luni, de la 1 la 3% în sondaje, ne arată că suntem pe drumul cel bun.

 

Care sunt cele mai mari defecte pe care le vezi tu în politica românească?

 L.V.T.: Cel mai mare defect este lipsa de patriotism. A-ți iubi țara nu este o rușine. A fi mândru că ești român nu înseamnă a trăda idelurile democratice, respectul față de religii, înțelegerea minorităților sau desacralizarea istoriei. Alături de lipsa de patriotism este lipsa totală de responsabilitate a politicienilor. Lipsa totală de respect față de alegători. Nu îi interesează ce se întâmplă cu România. Ipocrizia cu care ne vorbesc în timpul campaniei electorale este dureroasă și nu înțeleg cum electoratul nu-i sancționează pentru asta. Nu mai spun de fenomentul corupției, flagel care efectiv a ucis națiunea română. Noi, PRM, ne dorim să schimbăm această paradigmă a nesimțirii.

 

Ce ai schimba la politica românească?

 L.V.T.: Primul pas este reintroducerea patriotismului ca principiu fundamental al politicii naționale. Acesta este un pas important, dar nu și singurul. Continuarea luptei anticorupție, pe care PRM a sprijinit-o încă de la înființare, reprezintă principiul fundamental al viitorului națiunii române. În acest moment, majoritatea românilor cred că politica este cel mai rapid mod de a face avere. Asta în timp ce ai în răspundere destinul unei națiuni. Este inadmisibil!

 

Cum ai caracteriza în câteva cuvinte politicienii români?

 L.V.T.: Iresponsabili! Fricoși! Fug de responsabilitate și nu au nici cea mai mică idee de ceea ce vor românii. Nu urmăresc altceva decât propriile interese sau de partid. Își asumă însă riscuri când e vorba de acumularea de avere. Dosarele DNA sunt pline de astfel de exemple. Zilnic aflăm cum procurorii arestează, anchetează, trimit în judecată. Politicienii și extensiile lor în lumea afacerilor nu vor să înțeleagă că națiunea română s-a săturat efectiv de acest etern sacrificiu, de minciuni și hoție! Nu mai vrem să trăim în țara în care să auzim de generații de sacrificiu! O tot auzim de 25 de ani. Sunt un om tânăr, îmi doresc ca generația mea și generațiile care vin să aibă dreptul la fericire! Nu vom cere nimănui să strângă cureaua. Timpul este cea mai importantă resursă a vieții noastre! Timpul! Nu trebuie să-l irosim la fiecare patru ani! Avem dreptul la fericire, generațiile prezente și viitoare!  

 

În ultima vreme au apărut tot mai multe partide care încearcă să ocupe locul pe care îl avea PRM în vremurile bune. Mă refer la PRU, la Alianța Noastră, crezi că au vreo șansă?

 L.V.T.: Partidul România Mare nu poate fi înlocuit. PRM a fost, este şi va fi singurul partid naționalist autentic din România! Ne vom păstra doctrina care a fost dintotdeauna coloana vertebrală a acestui partid, vom apăra dreptatea și vom sprijini lupta împotriva corupției, care, așa cum s-a dovedit, este poate principala cauză pentru care noi, românii, suntem săraci. Nu cred că mai există în România vreun partid care să aibă valorile autentic românești pe care PRM a demonstrat că le poartă cu demnitate și onoare.

 

Ce va aduce nou fiica lui Corneliu Vadim Tudor în politica românească? Descrie în câteva cuvinte politicianul Lidia Vadim Tudor.

 L.V.T.: Tatăl meu a crescut în perioada ocupației sovietice, a marilor destructurări culturale, doctrinare, politice, teritoriale și naționale, demografice și religioase. Eu trăiesc în era Internetului, a comunicării imediate și amalgamului divin între diferitele culori ale lumii și marile cuceriri științifice. Generaţia mea este o generaţie naţională, cu identitate românească bine definită, care înţelege istoria României ca fiind integratoare, ca fiind umanistă, ca fiind europeană. Noi considerăm că a fi român înseamnă a respecta marile valori ale umanităţii, religiile lumii, cunoştinţele ştiinţifice şi conştinţele laice ale Europei, promovând prin toate acestea nu numai identitatea naţiunii române, ci şi modernitatea şi continuitatea Statului Naţional Unitar Român, în secolul XXI.

 

Cum crezi tu că se poate schimba actuala clasă politică?

 L.V.T.: Eu cred că este greșit modul de acțiune al actualei clase politice românești. Mesajul pe care românii îl primesc astăzi se referă la grave cedări de suveranitate națională. Deciziile de politică economică și de securitate națională nu mai aparțin poporului român. Lipsa unui mesaj real, contopirea identităților ideologice în numele unui europenism atotștiutor, dominația gândirii unidirecționale în ceea ce privește opțiunile de dezvoltare și de securitate a României sunt, în opinia mea, grave încălcări ale interesului național. De aceea, ca om politic, eu cer generației mele revenirea la valorile profunde ale națiunii noastre.

 

Te-ai decis unde vei candida?

 L.V.T.: Voi candida, cap de listă, pentru Camera Deputaților, la București.

 

Care ar primul proiect de lege pe care ai vrea să îl depui în calitate de parlamentar?

 L.V.T.: Legea privind interzicerea totală a despăduririlor pe teritoriul României. Această lege, simplă prin numărul de articole, va impune un moratoriu de cel puțin o generație privind exploatarea criminală, nesăbuită a resurselor forestiere românești. Pentru mine, pădurea înseamnă viață, libertate, aer curat, frumusețe și, nu în ultimul rând, istoria neamului meu.

 

Hai să ne imaginăm că ești în campanie, în fața oamenilor, cum îi convingi să te voteze?

 L.V.T.: Imaginația nu are loc în politică. Imaginația este atributul dragostei, al speranței. Eu le voi vorbi oamenilor direct, indiferent de vârstă, indiferent de credințe religioase, indiferent de apartenența ideologică. Eu le voi spune că a fi român înseamnă a respecta valorile și istoria acestui pământ.

 

Crezi că va mai veni vreodată ziua în care liderul PRM va intra în turul doi la prezidențiale?

 L.V.T.: Vă asigur eu că va veni ziua în care liderul PRM va jura credință neamului românesc, în calitate de președinte al României.

 

Pe scena politică există o întreagă dezbatere despre tehnocrați. Tu ce părere ai, e mai bun un guvern tehnocrat sau unul politic?

 L.V.T.: Patriotismul nu este tehnocrat sau politic. O țară cu un guvern impus de afară, format din șmcherași de linia a doua, cum ar spune tatăl meu “plăpânde făpturi în spirit și voință”, reprezintă pentru mine expresia trădării naționale. Și, de 26 de ani, România trăiește această dramă. Este obligația generației mele să închidă, pentru totdeauna, epoca acestei trădări.

 

Partidele și Parlamentul au ajuns la o cotă dramatică de încredere în rândurile românilor. De ce crezi că s-a ajuns în situația asta?

 L.V.T.: În zilele de foc ale lui decembrie 1989, românii au murit pentru țara lor. În ultimii 26 de ani, noi am murit pentru îmbogățirea aleșilor. Ei au furat destinul ţării noastre. Așa cum tatăl meu și-a început cariera politică preluând celebrul motto al domnitorului Petru Rareș: “Vom fi iarăși ce am fost și mai mult decât atât”, deviza mea este și va fi: Pentru România, alături de România, întotdeauna cu România!

 

 

Ai decis să urmezi calea tatălui tău și să duci mai departe lupta pe care el a început-o. Pe lângă relația părinte-copil, tatăl tău ți-a fost și profesor, mentor?

 L.V.T.: În marile scripturi, tatăl este figura centrală. Cel care dă creației sensul. Eu pe tatăl meu l-am considerat sensul familiei noastre. De aceea. atunci când îl privesc, deși plecat de lângă noi, îl văd întotdeauna ca bunicul copiilor mei. Umorul, sensul dreptății, cultura enciclopedică și statura sa impunătoare formează pentru mine bunicul ideal. De la tata am învățat cele mai importante lecții despre viață, copiii mei ar fi învățat de la bunicul lor tot restul.  

 

Care ar fi cea mai importantă lecție pe care tatăl tău ți-a transmis-o?

L.V.T.: Tatălui meu i-au fost transmise lecțiile generațiilor anterioare. Tata era un om demn.  Tata era un om demn, care și-a ridicat la rang de religie principiile, pe care nu le-a încălcat în niciun moment din viață, indiferent de tentații. Dar toate aceste lecții se întâlnesc în ceea ce eu numesc lecția românească, lecția de demnitate, de curaj, de supraviețuire, de inteligență și, nu în ulimul rând, de iubire. Iubirea față de aproape, față de animale și pacea pe care ți-o dă un suflet curat, neîntinat de regret și remușcări. Mie nu îmi este frică de cuvântul iubire, așa cum nici tatălui meu nu i-a fost.

 

Faptul că tatăl tău a fost om politic cu mare greutate este un avantaj pentru tine sau pune o presiune în plus?

 L.V.T.: Niciodată nu m-am întrebat ce înseamnă să fii copilul unei personalități ca tatăl meu. Vă pot spune însă că nu există un avantaj. Copilăria petrecută alături de o astfel de personalitate impune nu numai rigurozitate copilului zburdalnic, adolescentului rebel sau unui tânăr ce-și caută drumul în viață. Tata ne-a învățat mereu că un om modest are infinit mai mult de câștigat în viață, pentru că este iubit pentru ceea ce reprezintă ca persoană, și nu pentru ceea ce reprezintă părinții săi. Însă ar fi un păcat de la Dumnezeu să neg imensul bagaj cultural și informațional pe care tatăl meu l-a transferat mie și surorii mai mici. Deși, în anumite momente, presiunea asupra familiei mele a fost enormă și, o să vi să pară bizar, dar nu doar din partea dușmanilor, ci și a prietenilor, eu am învățat să-mi urmez calea cu stăpânire de sine și curaj. De aceea, astăzi, avantajul de a mă chema Vadim Tudor înseamnă responsabilitatea de a-mi apăra familia și viitorul.

 

Imaginează-ți că tatăl tău te privește de acolo de sus, crezi că e mândru că fiica sa îi calcă pe urme?

 L.V.T.: Tatăl meu a fost mândru de noi trei, eu, sora mea și mama mea, dintotdeauna. Cum a fost mândru de Partidul România Mare, cum a fost mândru de revista România Mare. De aceea, sunt convinsă că de acolo de sus ne privește cu același umor, același zâmbet, aceeași privire severă, dar totuși atât de paternă. Mândria lui va fi confirmarea drumului meu politic.

 

 

“Doamne, cât de excepțional bunic ar fi fost tatăl meu!”

 

“Am ferma convingere că este nevoie de un partid cu istoria românilor în sânge, partid cu identitate consacrată şi confirmată de atâtea ori prin alegeri libere şi democratice”

 

“Tata era un om demn, care și-a ridicat la rang de religie principiile, pe care nu le-a încălcat în niciun moment din viață, indiferent de tentații”

×