x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri "Mi se potriveşte exact muzica pe care viaţa mea o compune în fiecare zi! Fascinantă partitură!"

"Mi se potriveşte exact muzica pe care viaţa mea o compune în fiecare zi! Fascinantă partitură!"

de Dana Andronie    |    01 Mar 2012   •   21:00
"Mi se potriveşte exact muzica pe care viaţa mea o compune în fiecare zi! Fascinantă partitură!"
● Jurnalul National: Iti mai apartii, nu te-a furat Televiziunea? Ai numai vorbe de lauda la adresa "hoatei"?
● Iuliana Tudor: Televiziunea ma incarca, ma inspira, ma provoaca, ma motiveaza, imi da dureri de cap, dar nu ma "fura" pe mine din mine. Stiu acum ca imi apartin cu bune, cu rele, cu proiecte, cu familie, cu vise, cu iubire, cu timpul acela putin, dar care e doar al meu... cu totul. Exista gramaje, desi­gur, date de prioritati. De multe ori prioritatile se schimba de la ora la ora. Cand sunt acasa, prioritar este copilul, cand sunt la televiziune, prioritara este urmatoarea emisie, iar cand sunt la piata, este important sa iau cele mai bune legume.

● Iti merge gura mai repede si mai nobil decat a unuia precum Florin Piersic. Acest compliment a venit chiar din partea seniorului. Cum ai capatat aceasta de­prin­dere?
● Este o performanta la care se ajunge in timp, o data cu experienta si, desigur, invatand din propriile greseli. Dupa atatia ani de televiziune, mai exact de emisii in direct, treaba asta nu se mai marcheaza la "me­rite", ci la responsabilitati. Si apoi, sa fim seriosi! Maestrul Florin Piersic a fost galant si curtenitor, asa cum obisnuieste sa fie domnia-sa, dar nimeni nu poate vorbi mai repede si mai nobil decat dansul.

● Ai fost nevoita sa faci fata diferitelor situatii din timpul emisiunilor in direct. Te-ai folosit de calitati, bineinteles. De care anume?
● In orice emisie live neprevazutul este previzibil. Te astepti sa se intample ceva, asa ca trebuie doar sa fii pregatit pentru orice. In televiziune, adevarul iti este cel mai bun aliat. In "situatiile de urgenta", care nu au legatura cu platoul, experienta castigata cred ca ma ajuta sa las deoparte orice tristete sau secventa neplacuta pe care o traiesc in particular, sa ma detasez si sa intru in direct senina, avand aceeasi energie de fiecare data! Cel mai greu mi-a fost cand mai aveam cateva minute pana la intrarea in emisie si un sms ma anunta ca bunica mea murise! Atunci a trebuit sa fac un efort supraomenesc sa ma adun si am reusit sa tin emisia fara ca nimeni sa simta durerea mea.

● Cu ce te-ai prezenta daca ai fi invitata in emisiunea "O data-n viata"?
● As abuza de privilegiul statutului de invitat in propria emisiune si mi-as umple platoul cu artisti. Cum ar putea sa ma refuze realizatorii emisiunii?!

● Daca ar fi sa alegi coloana sonora pentru viata ta ce muzica ai alege?
● Depinde de perioade. Intr-o vreme as fi putut spune ca mi s-ar fi potri­vit o sonata de Mozart. Mai apoi o Nocturna de Chopin. Acum cred ca mi se potriveste exact muzica pe care viata mea o compune in fiecare zi! Fascinanta partitura!

Incepe "O data-n viata"!
Vineri, 2 martie, de la ora 21:00, Iuliana Tudor revine in casele telespectatorilor cu sezonul 10 al emisiunii "O data-n viata". Realizatorul TVR spune ca "vom avea, cu ade­varat, un sezon de nota 10. "Asa am si gandit acest sezon, din punct de vedere editorial – cu mo­men­te... de nota 10 – spune Iu­liana. Pentru prima editie ne-au confirmat participarea invitati care vor face cu adevarat spectacol. Daniel Buzdugan va fi ajutat de Vio­rica si Ionita cu tot Taraful din Clejani, iar Matilda Pascal Co­jo­ca­rita, alaturi de Cristian Gretcu, for­mea­za cea de a doua pereche. Va mai spun doar ca dansul va fi in­cins de ansamblul Cindrelul Junii Sibiului".

×
Subiecte în articol: iuliana tudor