x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Oamenii care investighează conspirațiile. „Toată lumea șușotește pe la colțuri, dar nimeni nu le tratează ca subiecte de presă”

Oamenii care investighează conspirațiile. „Toată lumea șușotește pe la colțuri, dar nimeni nu le tratează ca subiecte de presă”

21 Sep 2018   •   10:16
Oamenii care investighează conspirațiile. „Toată lumea șușotește pe la colțuri, dar nimeni nu le tratează ca subiecte de presă”

Antena 3 lansează o nouă emisiune, sâmbătă, de la ora 17. O emisiune găzduită de Ana Maria Bujor și de Alexandru Ganci, cu un titlu mai mult decât provocator - Conspirații. Ana este șefa secției eveniment de la Antena 3, „cu pasiuni conspiraționiste” - după cum se recomandă. Despre colegul ei de platou, spune că este cel mai deștept om pe care îl cunoaște, „cu o cultură generala cât vreo trei biblioteci”. Alexandru este sociolog și comentator sportiv.

De unde până unde acest tandem, ce vă face speciali, ce subiecte vreți să abordați în emisiune?

Ana Maria Bujor: Suntem atipici, ceva ce nu există în acest moment pe televizor, mai ales în rândul televiziunilor de știri. În primul rând ținutele noastre sunt de seară, pentru că noi vorbim despre conspirații, era normal să fim diferiți. În al doilea rând, despre conspirații. Nimeni nu investighează dacă există vreun sâmbure de adevăr. Noi am decis să facem asta și să tratăm conspirațiile cât mai serios cu putință.

Mi-ai spus că îți plac conspirațiile. Ai avut vreodată sentimentul că ai nimerit într-una? Mă gândesc la anii “de teren”, când te-ai lovit de tot soiul de dosare. Și aș merge mai departe cu întrebarea, ți-a fost frică vreodată de ceva ce citeai, ce ți se spunea?

Normal ca am avut sentimentul de conspirație legat de mai multe dosare. Cel care a avut ingredientele necesare unei astfel de teorii este Hexipharma și moartea lui Dan Condrea. Frica pentru un jurnalist e moartea meseriei, sunt momente în care te cutremuri când afli unele informații, dar întotdeauna trebuie să mergi mai departe. În astfel de dosare, însă, la un moment dat ți se înfundă drumul, și chiar dacă încerci să intri pe fereastră, observi că e blocată și nici măcar nu o poți sparge. Și aici începe conspirația.

Bun să trecem la conspirații. Crezi că guvernele ne ascund adevărul despre extratereștrii?

Până la extratereștrii, cred că Guvernele ne ascund lucruri mult mai grave. Cred ca există jumătăți de adevăr în fiecare conspirație. Spre exemplu legat de ceea ce se întâmplă cu clima, nu cred că sunt doar lucruri legate de poluare, ci cred că se poate influența și altfel, apoi legat de social media, cum ne influențează, mai ales cine vrea să ne influențeze. Iar povestea cu extratereștrii din nou e cusută cu ață albă. S-a vorbit despre autopsia unui astfel de specimen, au fost chiar imagini, de ce au fost ele aruncate pe piață ca apoi să fie negate?

Cine conduce de fapt lumea? Crezi în teoria conducătorilor din umbră, a unor puteri invizibile?


Eu cred că lumea e condusă cumva din umbră, adică liderii de state nu sunt cei care decid asupra sorții țărilor pe care le conduc. Nu sunt invizibili oamenii din spate, ei există, sunt ca mine și ca tine, însă nu ies la vedere. Sunt genul acela de oameni cărora le place mai mult puterea decât expunerea, și atunci profită de cei cărora le place expunerea pentru a avea interfața. Cam asta cred eu că se întâmplă și cam asta încercăm să demonstrăm.

 

Și hai să terminăm pe un ton amuzant. Crezi că Elvis trăiește?

Nu stiu ce să zic, dar știi cum e, nici pe Michael Jackson nu l-am văzut mort, asta ca să-ți răspund în același ton. Poate facem o emisiune despre celebri "morți vii" și elucidăm misterul. Găsim câțiva și prin România.

Există arme meteo, de ce bărbații se transformă în femei sau cine ne controlează mintea, care este noua ordine mondială și mai ales cine sunt liderii ei, acestea sunt subiectele pe care le vom dezbate noi. Normal ca vom vorbi si despre organizații secrete, despre ordine ale cavalerilor și despre tot genul de alte povești misterioase și oculte.

 

×
Subiecte în articol: conspirații