x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ion Iliescu: "Factor perturbator în loc de factor de echilibru"

Ion Iliescu: "Factor perturbator în loc de factor de echilibru"

de Lavinia Dimancea    |    20 Apr 2007   •   00:00
Ion Iliescu: "Factor perturbator în loc de factor de echilibru"

Fostul preşedinte Ion Iliescu spune că numărul de voturi în favoarea suspendării lui Băsescu "este mai mult decât convingător" şi evidenţiază "sentimentele împărtăşite de majoritatea parlamentarilor în ceea ce priveşte efectele negative ale comportamentului şefului statului".

Fostul preşedinte Ion Iliescu (foto) spune că numărul de voturi în favoarea suspendării lui Băsescu "este mai mult decât convingător" şi evidenţiază "sentimentele împărtăşite de majoritatea parlamentarilor în ceea ce priveşte efectele negative ale comportamentului şefului statului".

În opinia sa, Băsescu a fost un "factor perturbator", în loc să fie un factor de echilibru şi a calificat drept "inadmisibil" faptul că acesta a avut pretenţia că "este singurul care a avut dreptate, s-a luptat cu balaurii, cu oligarhii şi că Parlamentul ar fi dominat, de asemenea, oameni".

În plus, el l-a acuzat pe Băsescu că a creat o "atmosferă de apăsare, de suspiciune generalizată". "Nu ştiu dacă îşi va da demisia. Dacă este un om de cuvânt, ceea ce a spus, a promis, ar trebui să facă, dar în cinci minute nu am văzut acest lucru. Altminteri, înseamnă că nici om de cuvânt şi de curaj nu e", a mai spus Iliescu.

×
Subiecte în articol: eveniment