x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ion Iliescu: "Un băiat simplu, inocent, sensibil"

Ion Iliescu: "Un băiat simplu, inocent, sensibil"

de Monica Iordache Apostol    |    Gabriela Antoniu    |    27 Iun 2009   •   00:00
Ion Iliescu: "Un băiat simplu, inocent, sensibil"

Michael Jackson a concertat pentru prima oară Ón Rom‚nia Ón 1992. La sosirea la Bucureťti, Jackson a fost Ónt‚mpinat de preťedintele Ion Iliescu, alături de care a inaugurat Căminul Sf‚nta Ecaterina. Michael Jackson a fost primit, după concertul de la Bucureťti, la Palatul Cotroceni.



Despre momentul de acum 17 ani, Ion Iliescu îşi aminteşte că a fost unul deosebit, atât pentru români, cât şi pentru Michael Jackson. Fostul preşedinte povesteşte despre momentul întâlnirii cu Michael Jackson la inaugurarea Casei de copii. "N-a fost nimic spectaculos, deosebit. A fost o întâlnire foarte simplă. El însuşi plin de sesnsibilitate, cu suflet de copil, a fost impresionat foarte mult de primirea caldă din partea copiilor şi a tinerilor. Se simţea bine în lumea copiilor. Avea un talent cu totul deosebit şi reuşise să câştige sufletele tinerilor. Era la modă, era pe val", ne-a declarat Ion Iliescu. Cu prilejul primirii artistului la Cotroceni, Ion Iliescu îşi aminteşte că a făcut schimb de autografe cu Michael Jackson şi chiar i-a oferit un ceva simbolic. Ion Iliescu spune că lui Michael i-a plăcut România, fiind pentru el un prilej prin care pur şi simplu mai descoperea o ţară, având în vedere turneele pe care le-a făcut în cariera sa. "A fost un băiat simplu, inocent. Din păcate, ultimii ani l-au marcat, a suferit mult ţinând cont de sensibilităţile lui. Este păcat că s-a pierdut un om de talentul pe care l-a avut Michael Jackson. A fost cel mai popular, un om de show, foarte îndrăgit, vibrau masele", a mai spus Ion Iliescu.

Theodor Stolojan era prim-ministru atunci când Michael Jackson a ţinut primul concert în România, în 1992. A mers la eveniment şi i s-a părut "fenomenal". "Ca să vorbesc în termeni tehnici, Michael Jackson a realizat o străpungere în domeniul muzicii, adică a făcut ceea ce a făcuseră Beatles sau Elvis Priesley. Cu toţii au venit cu ceva nou." Fostul premier n-a avut însă ocazia să stea prea mult în preajma starului.

"Ne-am întâlnit doar la un hotel, undeva. Am apucat doar să-i strâng mâna. A fost ceva pasager", a povestit Stolojan, dovedind însă că n-a uitat momentul.

×
Subiecte în articol: special iliescu michael michael jackson ion